Rent Hus

Idag kollade jag på Rent Hus med mamma. Det var en ung kille som bodde i en lägenhet och hade två kompisar som i stort sett var inneboende hos honom. Jag förstår inte hur man kan ha det som han hade det och ändå låta massa vänner vara där. Det var nog de äckligaste jag varit med om. Hur kan man ens tillåta sig själv att bo sådär, jag menar, någon gräns måste det juh finnas tycker man. Men det kanske just så de var nu när han hörde av sig till Rent Hus. Jag kan tycka att det ser förjävligt ut hemma hos mig, med massa disk och dammråttor som har fått leva i två veckor. Men jag har skinande rent gentemot hans hem.
Hur kan man låta allt bara ligga och mögla så som det hade gjort, eller låta kompisarna pissa i vasken, när toaletten var upptagen, och inte göra något åt det. Vem vill ha  intorkat kiss i köket? Nej, det var nog ändå det vidrigaste. Eller allt va i och försig vidrigt. Han diskade liksom i badkaret och ändå hade han en diskmaskin i badrummet.
Men skoja inte vad fint det blev när allt va klart.

Ett tag funderade jag på att söka till Rent Hus. Men jag har nog för "städat" hemma för att dom ska kunna ta sig an mig. Jag vet faktiskt vad en dammsugare är till för och hur man använder den och jag är egentligen inte rädd för diskvatten, jag kan bara vara lite lat ibland.
Jag funderade även ett tag på att anmäla mig till Lyxfällan. Men jag har inte några skulder eller stora lån. Jag har bara lite svårt att hålla i pengarna vissa gånger. Men jag försöker lära mig själv att hålla i och prioritera vad jag ska lägga mina pengar på varje månad.

Jag kan bara jag vill. Det går sakta, men det går framåt!

Långa dagar

Igår efter praktiken åkte jag, Petra och Soso till Thun's. Jag gillar verkligen den butiken, alltså jag hittar inte så mycket när jag är där. Men den är så mysig på något vis och någonting hittar man alltid. Igår hittade jag tydligen massor, blev av med flera hundra kronor, när det enda jag skulle ha var ett regnställ. Fruktansvärt dyrt regnställ det där. Sen gick vi in och tog oss en varsin toast på deras lilla kafé. Sen blev det raka vägen hem för Petra och Soso skulle på träning och jag skulle egentligen på yoga. Men jag var så trött att jag inte orkade alls. Åkte hem och sen bjöd Zandra över mig på kaffe. Det blev inte jättesent där heller utan var hemma vid tio. Det var bara att lägga sig i sängen nästan direkt. Igår försov jag mig nämligen, inte bra! Men det var inte hela världen, de va knappt så dom saknade mig.
Idag har jag varit på praktiken hela dagen. Det var inte så fint väder imorse. Det var faktiskt rätt kallt. Vi skulle ut i skogen på förmiddagen i deras grupper som dom har en gång i veckan. Det är så skönt att vara i skogen.
Efter lunchen var vi ute igen och då var det ännu varmare ute, men de blåste. Jag fick för mig att sparka lite boll med några av ungarna. Shit va trött jag blev, helt slut. Jag var tvungen att lägga mig och vila i gräset, det tyckte inte riktigt barnen om. Dom ville att jag skulle fortsätta leka med dom. Jag fick övertyga dom att vi kunde fortsätta på torsdag igen när jag är där.
Nu sitter jag hemma helt slut som vanligt. Skönt ändå att jag börjar senare imorgon. Ska vara på jobbet klockan nio som vanligt och inte åtta som på praktiken.
Nu ska jag bara vänta på att pappa ska svänga förbi med kattmat påvägen hem sen ska jag nog sova.

En dag vid planen

Nej nu får jag skärpa mig. Jag brukar bli lite sur på de som inte uppdaterar sin blogg dagligen. Så gör jag precis samma sak själv. Men det är väl som för alla andra, att man är upptagen hela dagen och sen inte orkar skriva om kvällarna. Jag orkar knappt starta datorn, men idag tänkte jag att jag gör ett försök. Jag har juh inte direkt överansträngt mig men har faktiskt varit ute nästan hela eftermiddagen. Syrran hade seriestart idag. Tyvärr gick det inte alls så bra men jag hoppas verkligen att det ändrar på sig. I och försig så spelade dom mot ett lag som egentligen skulle ha gått upp i 4an, men som inte fick det av någon anledning. Men det var synd att det blev så stortorsken. Vi får hålla våra tummar till nästa match. Humöret va ändå lite på topp idag hos tjejerna. Solen sken och det var fint väder.
Jag stannade kvar för vi hade bestämt att vi skulle åka och käka pizza senare, men bestämde oss för att stanna kvar och titta på herrarnas B-lagsmatch. Jag fick frågan flera gånger om när och varför jag inte började spela igen. Och om jag inte blev sugen av att börja när jag tittade på när de andra spelade. Klart jag blir sugen på att börja spela igen! Men jag kan inte de än. Jag tror inte att jag skulle palla det faktiskt. Det är synd för jag älskade verkligen att spela fotboll förut. Men samtidigt som jag blev tillsagt att sluta så hade jag sluta brinna för det. De var liksom ingen direkt sammanhållning i laget och det va massa snack och nästan lite utfrysning på plan bland vissa spelare. Så ska det inte vara i ett lag.

Efter att vi hade sett på halva matchen åkte vi ner och tog en pizza, jag, Petra, Soso och Emma (en tjej ifrån laget). Det var riktigt kul faktiskt. De är skönt att bara kunna åka ner och sätta sig sådär några stycken och snacka om allt och inget.
Soso följde med tillbaka och upp till Petra. Vi satt där ett tag och snackade sen skjutsade jag hem Soso och åkte hem. Bänkade mig i soffan framför tvn. Man känner sig helt slut när man varit ute i solen. Eftersom det blåste rätt mycket också känns det lite som att huvudet är helt urblåst.

Isolerad

Jag har inte haft någon ork att ens slå på datorn på flera dagar. Enda gången jag slagit igång den har varit för att plugga. Jag har varit helt slut, är det fortfarande, den här veckan. Jag har vaknat varje morgon med huvudvärk, det är inte så kul när man ska leka med barn hela dagarna. Men det har gått bra ändå. Det är liksom bara att bita ihop och knapra lite alvedon. Sen har jag också haft dubbeldagar, jag har varit på praktiken och sen har jag jobbat efter det. Så jag kan juh säga att man däckat hemma om kvällarna. Det enda jag i stort sett har gjort är att sitta hos mamma eller ligga hemma i soffan när jag inte har jobbat.
Men idag kände jag att det var dags för att slänga upp ett litet inlägg.
Nu ska jag sitta och försöka planera och skriva ihop någon bra aktivitet som jag kan göra med barnen på förskolan. Det snurrar massa saker i huvudet, men sen ska det juh passa till de barnen. Jag har juh mest gjort och planerat aktiviteter med äldre barn och inte med 1-5 åringar. Förhoppningsvis går det bra. Men man vill juh få det bra också. Jag har i och försig två veckor kvar, men vill ändå inte göra det i sista minutet. Nu handlar det inte bara om mig, så jag måste se till så att det fungerar för dom andra också. Jag tror inte att det kommer bli några problem, personalen verkar vara så medgörliga så det ska nog gå bra.

Om det ändå var så lätt..

Igår skulle jag bara ta det lugnt. Men vid middagstid ringde en vän till mig och frågade om jag kunde vara barnvakt till hennes barn. Jag har sagt till henne att det är självklart jag ställer upp om jag kan. Jag åkte hem och tog lite alvedon och sen åkte jag till henne. Jag behövde inte göra mycket alls, det var mest hennes äldsta son som tog hand om den yngsta. Han gick och la sig med honom. Medan jag och mellankillen satt i vardagsrummet och tittade på tv. Den äldsta somnade, men inte lillkillen. Han hade dels ont i tänderna och dels så saknade han sin mamma. Det slutade med att han fick lägga sig i soffan hos mig. Eller han somnade sittandes. Jag har varit barnvakt åt killarna förut, men det var för flera år sen, när lillkillen var typ två år.
Jag kom därifrån klockan två och då åkte jag över till Zandra en sväng för att snacka litegrann. Men jag var så slut så det blev inte alls en lång stund.
Mamma ringde och väckte mig vid nio tiden imorse, inte för att jag kommer ihåg så mycket av samtalet men hon sa något om att jag skulle se till så att Hanna och Lina fick i sig lunch ordentligt. Men jag somnade om direkt efter att vi pratat klart. Blev väckt igen klockan elva av att mamma ringde. Då var det dags att kliva upp, så jag ringde till Hanna och Lina, dom fick ta sig ner till mig så skulle vi äta lunch. Det blev pizza. Åkte upp till affären och handlade lite. Vi satt och spelade lite kort och väntade på att Zandra skulle ringa.
Vi åkte hem till henne och fikade lite, Nattis och Björn va i krokarna en sväng så Zandra bjöd över dom. Det var verkligen kul att se Nattis. Jag tror inte att hon inser hur värdefull hon är. Hur mycket hon betyder för mig, och för Zandra! Det är verkligen tråkigt att hon inte är kvar här i byn. Men jag hoppas att hon mår bra där borta i Stora Staden. Och att hon lyckas få det jobbet som hon ska på intervju hos på måndag. Jag håller tummarna stenhårt!!
Jag hade egentligen bara velat slänga mig runt hennes fötter och inte släppa taget, ville inte att hon skulle åka. Men man kan juh inte hålla kvar någon med våld, det går inte. Inte med någon som har en egen vilja. Synd. Hade det gått hade jag faktiskt gjort så. Vara en två åring som skriker tills den får som den vill.
Ibland skulle jag också vilja få min vilja igenom, genom att göra så. Bara skrika och grina till jag får som jag vill. Vilken lyx.
Varför ska allt vara så sjukt svårt juh äldre man blir? Det är juh inte rättvist alls. Kan det inte vara lika för alla istället. Hrm, undra hur det skulle se ut i världen då, om alla beter sig som två åringar. Politiker som gråter och skriker och sparkar på möbler till dom får sin vilja igenom. Det skulle nog inte hålla i längden skulle jag tro. Skrika till man får pengar för att kunna handla allt man vill ha. Det finns dom som inte behöver skrika och slåss men som ändå får massor med pengar. Och som ändå får sin vilja igenom. Det är också orättvist.
Nu hamnade jag på ett sidospår, som vanligt. Men jag har fått fram min poäng. Någon kanske förstår vad jag menar. Hoppas jag i alla fall.

Inte riktigt kry

Igår var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette. Jag började känna mig lite småhängig också men sånt har jag inte tid med så de försöker jag radera ur kroppen. Jag har fortfarande tre veckor kvar av praktiken och så har jag massa jobb. Så det fungerar inte alls.
Jag var bara på praktiken till halv ett igår och sen åkte jag hem en sväng till mamma innan jag började jobba klockan två. Var väl kanske inte på det bästa humöret igår, började någon tjafsa så blev jag rätt sur, rätt fort. Självklart skulle det komma in folk och tjafsa igår. Ena struntade jag blankt i, det hon sa tog jag bara med en nypa salt. Men sen kom det in en annan, inte ens en halv timme innan jag stängde, och började tjafsa. Zandra som satt och höll mig sällskap kom fram till kassan när hon hörde att han inte gav sig. Hon visste inte vad hon skulle göra så hon köpte några klubbor för att det inte skulle se allt för konstigt ut. Men jag höll fast vid vad jag hade sagt till den här gubben. Då blev han skitsur och sa att han aldrig mer skulle handla i den här affärn. Det tror jag inte så mycket på faktiskt. Han lär juh komma tillbaka igen. Som alla andra som sagt att de inte ska handla där något mer.

Igår kväll var det egentligen meningen att jag och Petra skulle hämta pappa, men han fick skjuts hem så det blev så att vi stannade kvar hos mamma. Jag somnade till någon gång. Så det var lika bra att åka hem. Gick och la mig på direkten. Vaknade inte förs halv elva. Känner mig inte riktigt kry idag heller. Jag har inte gjort många knop idag. Ska försöka rycka upp mig, de har juh trots allt slutat hagla och solen har börjat skina igen.

090416

Idag var det en lång dag igen. Jag är fortfarande jättetrött, det var jag hela dagen. Knappt så jag kände smaken av middagen. Jag åkte direkt hem och fastnade i en bok som jag har försökt läsa i flera veckor.
Helt plötsligt ringde det på dörren. Det brukar aldrig ringa på utan att någon har hört av sig först. Men det visade sig vara mamma. Hon kom med ett täcke till mig, ibland tror jag inte mina katter vet vad kattlåda är för något. Så igår fick jag sova på soffan. Men nu så har jag täcke och mamma tog hem mitt täcke och tvättade det åt mig. Så snällt.
Blir nog en tidig kväll för mig idag igen. Har nämligen praktik från åtta till ett imorgon och sen börjar jag jobba klockan två och är inte hemma förs halv sju. Som tur är har jag hela helgen ledig så jag kan ladda batterierna. Men jag ska ha plugghelg då. 
Får se om jag och Emma kanske hinner ses en sväng i helgen också. Det var allt för längesen som vi sågs. Vi måste försöka ändra på det. Finns fler som jag måste försöka träffa igen. Det finns många som bara glidit iväg, som inte har tid att träffas, som bor för långt bort. Man försöker hålla kontakten, Prisa internet!, men man vill även umgås ibland. Kanske inte blir lika ofta som förr, men bättre att man håller kontakten och träffas ibland än att man tappar kontakten helt och hållet. 

Man ska vara mån om sina vänner. Ibland får man släppa det man har för att bara för några timmar, en kväll, träffa sina vänner och snacka skit. Det är behövligt. Inte behöva bry sig om allt runt omkring, bara skratta och minnas. Unna sig saker, vara lite självisk. Rensa skallen på sånt som tynger och lägger sig som ett tjockt svart täcke runt huvudet. 


Födelsedagsfirande med hela skaran -Hurra!-

Det var fullt hus hemma hos mormor när jag och Petra kom dit. Jag gick direkt till bordet och fikade. Mormor hade gjort massor med goda kakor och bullar, sen hade hon beställt citrontårta och prinsesstårta. Supergott! Cia hade med sig Manne, min gammelmormors karl. Det var flera år sen jag träffade honom, men han var sig lik. Jag tror inte att han kände igen varken mig eller Petra. Vi var rätt små sist vi träffades. Cia kände inte igen mig heller, knappt. Men de beror på frisyren.
Men sen, sen var det middag. Jag är så hungrig hela tiden, även fast jag äter mycket så blir jag hungrig efter en kvart eller så. Jag och Petra satte och och spelade memory med lillkusinen. Han va inte så glad för att dom stora fick gå ut och inte han. När hans pappa kom så var de inte intressant att spela längre så jag och Petra fick spela klart och enligt honom så var det han som vann (egentligen var det jag). Sen fick vi äta. Fläskfilégryta tror jag det var. Jag kände knappt smaken, jag bara åt. Men som sagt, jag blev hungrig igen inte långt efter att vi hade ätit. Det blev fika efter det igen. Inte för att jag åt mycket fika, men kaffe var välbehövligt. Jag höll på att somna vid bordet efter maten. Jag har varit trött hela dagen men efter måltider är det värst.
Eftersom jag har det sämsta lokalsinnet i hela Sverige så väntade jag på att pappa skulle åka. Tänkte att det var lika bra att åka efter honom hem, i alla fall så jag kommer ut ur Uppsala. Men han tog juh inte samma väg hem som jag tog dit, alltså motorvägen. Utan han skulle åka landsvägen hem. Jag blir bara förvirrad av alla rondeller. Det är dom som förstör för mig. Det blir liksom bara snurrigt och jag blir osäker. Men egentligen så hittar jag när jag väl sitter i bilen. Nu ska jag inte säga för mycket, men till vissa ställen hittar jag. Jag kom hem säkert eftersom jag bara hängde på.
Nu känner jag att jag snart somnar på tangentbordet. Så jag gör nog bäst i att krypa ner under täcket redan nu. I och försig är klockan rätt mycket och jag ska upp tidigt imorgon igen.

Är så trött

Det tar på krafterna när man är på förskola har jag märkt. Usch va trött jag var igår, och idag ska vi inte tala om. Är helt borta i skallen. Chefen kom hit en sväng imorse och hon fick stå och rätta mig. Men jag har piggnat på mig litegrann i alla fall. Nu sitter jag med en välbehövlig kopp kaffe.
Zandra och hennes syrra Caroline kom förbi en sväng och pratade lite med mig idag. Skönt, då får man ventilera sig lite.
Snart slutar jag också, egentligen skulle jag behöva åka hem och plugga och sova lite middag. Men min kära mormor fyller år så vi ska åka dit och gratta henne sen.
Grattis mormor på födelsedagen!

Nu ska jag fika lite och vänta på att Renée ska komma och lösa av mig.


090414

Det har varit en tuff dag idag. Massa nya intryck, supergulliga ungar och jättetrevlig personal.
Det va full fart hela dagen, förutom när dom sov då. Då var det lugnt. Men jisses vad småbarn kan charma sönder en. Jag blev verkligen såld på allihop. Idag var jag på småbarnsavdelningen, jag ska vara där hela veckan. Men alla barn är väldigt nyfikna och inte riktigt så blyga, inte dom större i alla fall. Dom träffade jag på när vi var ute. Det är tur att de är fint väder, då gör det inget att man spenderar typ halva dagen utomhus.

Ikväll var jag också hos Anette, mamma ville följa med också. När vi kom dit så sa Anette på en gång att vi skulle börja med massage. Det var tur det. Hur skönt som helst och verkligen behövligt. Hon vet verkligen vad man behöver utan att röra en. Sen gick vi på healingen. Mamma fick vara med och hjälpa till. Dom fick jobba rätt mycket med mig, jag oroar mig för mycket säger dom. Och jag måste börja tänka på mig själv. Jag kan verkligen inte göra det, men jag försöker hela tiden. Men det är svårt att fokusera på sig själv när man vill finnas där för alla andra. Under healingen visade sig min gammelmormor också, eller inte visade sig så. Men Anette frågade mamma vem som var där med oss i rummet, kvinna eller man, mamma svarade kvinna. Sen frågade hon också om det var en släkting eller någon annan, mamma visste inte men fick känslan att hennes mormor var där.
När vi var klara med mig tyckte Anette att vi skulle jobba lite på mamma, jag har aldrig varit med och hjälpt till någon gång. Det var jätteintressant och jag tyckte att jag klarade mig rätt bra. Först blev Anette yr i och med att hon höll på med mamma men mamma trodde att det var mig hon fick in. Sen helt plötsligt blev det tungt för mig att andas. Det kändes som när man andas i en bastu, man vi dra långa andetag men det känns inte som att man får någon luft ändå. Efter ett tag kändes det som att de kom en vindpust och det blev lättare att andas. Jag har ingen aning om vad det handlade om. Jag tycker verkligen sånt här är intressant, och kul.

Nu börjar det se ut som ett hem

Efter snart två år i lägenheten börjar mitt hem nästan se ut som ett hem.

Idag åkte dom sista kartongerna och jag har börjat kunna röja upp ordentligt. Det har varit i mitt rum som det har sett värst ut. Massa kartonger och skräp. Det är nästan så att jag inte har velat vara där inne. Dörren är alltid stängd, men det har i och försig med katterna att göra också.
Pappa kom kring två tiden och hjälpte mig med att bära den trasiga spegeln och såna saker. Jag åkte direkt upp dit och började hjälpa pappa med att klyva ved. Först tog vi oss en fika och pratade massa gamla minnen. Mest om tiden då hela familjen bodde här, där jag bor nu. Jisses vad kul vi hade när vi var små. Det var sammanhållning mellan alla grannar, så är det inte nu. Det längsta man kan sträcka sig till är att hälsa på varandra. Annars håller man sig i sin lägenhet. Eller jag gör det i alla fall.
Efter fikat gick vi ut och klöv ved i säkert tre timmar. Jag tycker det är rätt kul. Inte för att man ser resultatet så bra eftersom pappa sågar ännu mer. Hanna och Lina kom ut tillslut och hjälpte till, eller mest var det väl Lina. Men även hon ledsnade efter ett tag. Om inte pappa hade sagt att det räckte för dagen hade jag kunnat hålla på ännu längre. Dels för att det är skönt att vara ute men också för att man har något att göra. Annars så är man bara ute en liten stund eftersom man inte vet vad man ska göra, då blir det så att man fastnar framför tvn eller liknande. Då känner i alla fall jag att jag tappar dagarna. Det finns liksom inget innehållsrikt alls.

Imorgon börjar jag praktiken som jag sa tidigare. Jag ska vara på en förskola i tre veckor. Jag hoppas att jag kommer upp i tid, så jag inte försover mig. Jag ska nämligen vara där klockan åtta. Ställer jag bara klockan ordentligt och lägger mig i tid ikväll så ska allt nog gå bra.

Ska nog lära mig prata med djur

Jag tror jag får krupp på katten. Han jamar hela tiden och jag har inte den blekaste om vad han vill. Han kan liksom stå mitt på golvet jama, han tittar rakt in i väggen oftast. När jag försöker lista ut vad han vill med att fylla på färskt vatten eller vad som helst så bryr han sig inte. Han bara går därifrån och ett litet tag efter börjar han jama igen.
Den andra katten, hon verkar inte må så bra. Tror hon kan ha åkt på någon form av magsjuka. Eller så äter hon förmycket gardintrådar. Jag har ingen aning. Det är svårt när man inte kan förstå vad dom säger. Det kanske är dags att lära sig prata med djur.
Just nu är båda lugna tack och lov. Jag ska röja upp här hemma medan jag väntar på att pappa ska komma och hjälpa mig med kartonger och så.
Sen får vi se vad jag gör resten av dagen. Det blir i alla fall en tidig kväll. Jag ska nämligen börja min praktik imorgon. Jag börjar klockan åtta då och ska vara där enda till klockan fem. Jag hoppas och tror att det blir en bra första dag, i alla fall om det är såhär fint väder som det har varit nu den här helgen.

Lite har jag ändå gjort idag

Jag fick hålla på och greja med alla kartonger som skulle till grovsoporna. Men det var juh inte bara att slå ihop dom, jag hade juh massor med näringsdrycker. Då var jag tvungen att fixa en hylla i köksskåpen. Jäkla sjå var det i alla fall. Men jag kom iväg tillslut. När jag kom upp till mor och far kom lillsyrran och sa att jag skulle hjälpa till med studsmattan som dom höll på att sätta ihop. Det gick juh inte sådär superbra. Det blev lite bråk och jag blev förbannad, men vi fick ihop den tillslut. Alltså själva stommen. Sen skulle juh själva mattan på också. Det var ännu svårare än att sätta ihop stommen. Mamma kom upp och försökte hjälpa oss. Men vi tyckte att mattan hade krympt. Det såg ut som det för fjädrarna räckte inte enda fram till stommen. Pappa tvingades att komma och hjälpa oss. Men se, då fick vi äntligen ihop satyget.

Mycket mer än så har jag inte gjort många knop. Spelade lite Guitar Hero med syrran. Jo, jag lekte sömerska också. Var tvungen att laga ett par byxor. Tyvärr så har dom redan gått sönder igen. Snacka om utslitna. Det var mina favorit byxor. Nu sitter jag hemma och funderar på att koncentrera mig på filmen som precis började.

090412

Igår fastnade jag framför tv när jag kom hem. Det var skräckfilm på 4an. Jag tycker om skräckfilmer, men jag brukar inte tycka om att titta på dom själv. Men igår så kunde jag verkligen inte byta kanal, så jag tittade på den. Jag så i och försig inte hela filmen utan kom in i mitten någonstans. Jag tror den hette Dark Water. Jag kan väl inte säga att den var superbra. Men ifrån det jag såg så hände de saker hela tiden. Efter den filmen började en annan, En vampyr i Brooklyn tror jag att den hette. Den var också sådär bra, jag har sett bättre. Eddie Murphy var med i den och när han klär ut sig till andra karaktärer så tycker jag inte att de är så läskigt. Han spelar bra, men jag tyckte inte han passade i en skräckfilm. Utan han ska vara där han hör hemma, bland komedierna.

Idag klev jag inte upp i bra tid, vaknade för någon timme sen. Solen skiner och det är tydligen lika bra väder som igår. Jag ska klä på mig och fixa lite hemma sen ska jag ta med mig massa kartonger och skräp till mamma och pappa som ska med grovsoporna. Jag vet inte vart dom har våra grovsopor här. Så det får bli så att jag åker upp med dom till kullen och dumpar det där. Sen skulle jag nog behöva städa lite, katterna har förvandlat min lägenhet till ett krigsfält. Det ser förjävligt ut. Jag förstår inte varför dom inte kan hålla sig till sina egna leksaker istället för att förstöra mina saker. Usch ja.
Nej om man kanske ska göra ett ryck så man inte sumpar hela denna dag.

Påskafton

Vilken underbar påskafton det har varit idag. Det var varit riktigt varmt och skönt, vi åkte som alltid och firade påsk hos min faster och farbror. Nästan alla var där, två kusiner saknades.
Det roligaste var ändå att nästan ingen kände igen mig. Farfar hälsade knappt på mig när han kom in för att han inte visste vem jag var. Lasse (fasters karl) stog mitt framför mig när han frågade var jag var någonstans. När jag sa att jag satt mitt framför honom skrattade han och sa att han inte hade känt igen mig för att jag har ändrat min frisyr och hårfärg. Efter det, när vi åt insåg farfar att det var mig han satt bredvid mig. Sen skulle han försöka komma på namnet på den person som jag var lik. Men vi kom aldrig fram till vem det kunde vara. Min kusin's karl tyckte jag var lik väder-Tone. Kanske är det så.
Vi spenderade det mesta av dagen ute. Men det var så jävla varmt, jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Jag sprang lite in och ut. Fick sån huvudvärk för att jag måste kisa, linserna gör så jag blir så ljuskänslig och inte hade jag solbrillorna med mig heller. Inte så smart drag kanske. Men jag överlevde i alla fall. Vi drog oss hemåt först av alla. I och försig skulle kusinerna och kusinbarnen sova kvar. Det är synd att man inte träffas så ofta, det är mest till såna här storhelger eller när farmor och farfar fyller år.
 Jag åkte hem till mamma och pappa och vi gjorde iordning ägg och räkmackor. Sen fick min syster mig att spela guitarhero. Jag fastnade där. Jag spelade till jag fick ont i handleden. Jag har aldrig spelat det förut så jag tänkte att det var lika bra att testa.


090410

Vilken fruktansvärd seg jävla dag det har varit idag. Åkte upp till mamma och pappa mitt på dagen ungefär. Innan fixade jag med gamla telefonen som min syster skulle överta efter mig. Kanske inte den bästa nu men den duger åt henne. Petra ringde mig och sa att vi skulle få finbesök ifrån Vallentuna vid halvtre så det var lika bra att åka upp i tid tänkte jag. Min nya telefon har krånglat lite redan, eller det är minneskorts-hållar-grejen som har krånglat för mig. Det är typ glapp i skiten. Men nu verkar det funka, än så länge.
När Micke (finbesöket ifrån Vallentuna) kom visade sig att han hade en likadan telefon som jag precis hade köpt. Fast han hade tydligen skaffat den när den precis var ny. Han tyckte knapparna på sidan krånglade, men han hade däremot tappat den i badkaret några gånger. Då kan jag förstå att den vill bråka lite med honom.
Micke åkte vidare och Petra åkte till sin karl. Jag blev kvar uppe på kullen. Jag gjorde inte speciellt mycket faktiskt. Men sen insåg jag hur hungrig jag var och pappa tyckte att jag kunde leta upp ett recept på lammfärs.
När mamma kom hem så uppstog det lite missförstånd, ifrån min sida i alla fall. Hon menade säkert inget illa så men jag tog väl åt mig lite för mycket och sen blev jag fruktansvärt vrång. Jag är fortfarande det kan jag väl erkänna. Jag vet inte ens om hon insåg vad som hände, för jag sa inte många ord till henne efter det.
Det känns juh inte toppen när det är såhär men förhoppningsvis går det över imorgon, när man har sovit och piggnat på sig.

Imorgon ska vi åka rätt tidigt till min faster där vi har som tradition att fira påsk. Hela skaran ska inte vara närvarande men det blir nog trevligt ändå kan jag tro.

Mycket trevlig kväll

Jag hade jättetrevligt igår. Jag åkte upp till affärn först för att hämta pengar av Renée, men hon ville så gärna följa med. Jag fick vänta till hon hade slutat och sen åkte jag, Petra och Renée till ICA för att hämta ut min mobil och sen för att köpa blommor till chefen. Åkte hem och fixa iordning oss för att sedan åka med chefen hem till henne. När vi kom dit så flög hennes ungar på oss med den ena historian efter den andra. Minstingen finns det ingen hejd på alls. Hon pratade nonstop. Det bjöds på tacos och redan i bilen krängde chefen fram cider till oss två.
Efter middagen fortsatte ungarna prata, jag vet knappt vad det handlade om, man slutade lyssna efter halva liksom. Inte långt där efter ramlade det in fler folk. Några hade jag träffat tidigare och andra hade jag inte träffat men kände igen dom. Samma som förra gången så var inte mitt glas tomt i många sekunder. De fylldes på hela tiden, man ställde ner det tomt och nästa gång man tittade så var glaset fullt igen.

När halva kvällen gått åkte kareoken fram. Vem sjöng mest då...? Jo jag, med eller utan mick, det spelade ingen roll. I och försig så var jag inte ensam om att sjunga som tur var. Men jag kan juh inte hålla käft när det är musik, speciellt inte när chefen fyller en till bredden med vin. En mycket mycket trevlig kväll.

Suck och stön

Phu. Jag fick för mig att jag skulle kolla på den där Step by Step skivan som jag fick med i manikyrkitet. Självklart måste jag juh testa hur det blir också. Det var svårt att göra det på sig själv. Inte direkt samma sak som att titta på medan någon annan gör det på dig. För det har jag gjort många gånger, tittat på när någon fixar mina naglar. Men nu skulle jag alltså fixa allt själv. Jag tror att jag har tittat igenom skivan fem, sex gånger. Men jag kan juh säga att vissa naglar ser hemska ut. Det är tur att jag inte kan klaga på någon annan. Fast jag tror att jag kan lära mig med tiden. Man kunde göra på två sätt och jag valde den med fransk manikyr, men jag vet inte hur jag riktigt ska göra den andra nu. Syrran tyckte i och försig att jag skulle göra på henne också.
Även fast det inte ser provsigt ut så sparar jag in massor med pengar på att göra det hemma än att gå till salong en gång i månaden och betala omkring 500 kronor.
Dom här naglarna som jag har liknar dom jag gjorde i USA. När jag har gjort här i Sverige så har dom varit mycket tunnare. Fast det här fungerar också.
Men nu måste jag sova, höll nästan på att slockna när jag hade gjort halva andra handen.

Juh dåligare väder, juh svårare att kliva upp

Det var lite svårt att kliva upp imorse. Jag var skapligt trött. Det kanske är dags att sova ordentligt i sängen igen. Men nu har jag faktiskt fått vårinspiration så jag ska försöka göra om lite i lägenheten. Får se hur mycket som går eller om katterna förstör allt. Man får försöka göra om lite i taget och se vad som går.
I morse i alla fall så kände jag inte för att kliva upp, jag kände egentligen inte för någonting alls. Men jag vill juh jobba så det var bara att masa sig upp och hoppa i kläderna. Solen sken inte och det var kallt ute, inte alls som det har varit dom senaste dagarna när solen har gassat.
Ett tag efter att jag öppnade kom mamma och syrran, det blev så att dom satt här någon timme med mig. Inte för att jag var så social mot dom men jag fick kunder som var väldigt pratglada. Nu sitter jag ensam och funderar om jag kanske ska äta lite lunch innan alla varor och allt kommer. Det är nog lika bäst skulle jag tro. Så man får någon mat i magen idag.

Glassigt kvällsbesök

Det visade sig att jag faktiskt hade gått upp i vikt. Jag kände mig riktigt duktig! Det känns skönt att veta att det ibland faktiskt går som jag vill. Jag hoppas att det fortsätter såhär nu. Att jag håller mig på rätt sida så jag inte behöver börja om på noll igen.
Jag åkte och hjälpte chefen med varorna idag också. Det var liksom inga problem att rycka in sådär ibland. Har jag inget bättre för mig så är det självklart att jag hjälper till. Jag blev kvar ett tag efter och fikade litegrann, jag fikade och hon sprang fram och tillbaka. Det blir alltid så när man bara vill sitta och andas ett tag, då väller det in med folk. Men när man inte har något att göra och nästan börjar klättra på väggarna då kommer det inte in en käft. Det är konstigt det där. Efter att jag hade varit där åkte jag direkt till mamma. Syrran hade fått hem sin nya telefon som hon längtat efter. Men hon kunde inte använda den förs den laddat i massor  med timmar. Synd för henne.
Efter maten var det bara att åka till jobbet igen. Vi påskpysslade med barnen. Vissa dagar är volymen på max hos dom och ingen hör något av vad vi säger så vi får alltid upprepa flera gånger. Idag var det en sån dag. Herregud, har barn ingen fantasi längre. Det är knappt så dom vet hur man ska använda en pensel alltså. Jisses!
Petra följde med mig hem, vi tänkte att vi skulle spela lite kort, kille (utalas tjille), Men vi hamnade framför tvn först. Efter första omgången fick vi för oss att vi skulle baka scones. Kungsörnens bakmix som man bara behöver tillsätta lite vatten och sen är det bara köra in dom i ugnen. Jag hade glömt bort hur äckligt det är med sån där mix. Katterna tyckte dock det var jättegott. Fast jag undrar hur gosiga dom kommer vara i magen nu. Det kan juh inte vara bra för dom. Speciellt eftersom det var fullkorn.
Men det blev i alla fall många omgångar kille för våran den. Vid tio var det dags för henne att åka hem så jag satte mig framför tvn, eller med datorn i knät. Zandra skickade ett mess och frågade om jag var sugen på glass. Spelade liksom ingen roll, kunde lika gärna åka över och vara social ett tag med dom än att sitta hemma framför datorn och ändå vara uppe lika länge. Så det blev en tripp över dit. Kollade på Cock-a-long och käkade lite glass. Fotoalbumet åkte även fram också. Hittade gamla bilder på mig ifrån tredje klass och även konfirmation och läger och klassresa. Deprimerande att se att man inte har förändrats så mycket på typ åtta år.
Men det är alltid lika kul att titta i gamla fotoalbum.

090407

Jag är påväg till dietisten idag. Jag ska åka snart. På ett sätt tycker jag om att gå dit, det känns som att man får en push liksom. Men på ett annat sätt så känns det meningslöst. Det händer juh ingenting, Jag står bara still på samma vikt. Ingenting som jag har gjort har fått mig att gå upp i vikt. Jag hoppas verkligen att jag har gått upp lite till när jag väger mig idag. Jag vill verkligen gå upp x antal kilo men det går inte. Jag blir tokig av att det inte händer något. Det som alla andra går upp i vikt utav, de normala, det gör inte jag.
Jag har gått hos dietisten i två år nu ungefär. Det hjälpte jättemycket i början. Men nu har det inte hänt så väldans mycket. Inte fan mår jag bra utav att vara pinnsmal. Jag vill vara "normalbyggd". Det är många som säger att dom vill se ut som jag, vara lika smal som mig, men de vill ni verkligen inte vara. Det är knappt så jag hittar kläder som passar liksom.

Jaja, nu har jag gnällt av mig litegrann. Egentligen har jag så sjukt mycket mer att gnälla av mig men det här får räcka.

No more lokala förmågor

Jag och Renée hade en tvåtimmars date idag. Hon kom över och drack cola och käkade lite kakor och godis. Vi var båda väldigt rastlösa dock. Jag var uttråkad också men det var juh trevligt med sällskap, verkligen. Det behövs liksom inte mer än en fika ibland.
Vi, eller jag, kom fram till att det är dumt att träffa killar ifrån orten. Jag har gått på den niten tre gånger och nu har är det slut med det. För det första så är alla typ likadana här omkring. Dom beter sig lite lika har jag insett. Och sen när det är slut vill man helst inte träffa på killen när man är ute någonstans. Det är värre om det är så att han springer runt med en annan. Även fast det är lugnt så vill man ändå inte se dom två ihop. Jag har visserligen haft någorlunda tur som har sluppit det. De är väl bara någon gång som jag har sett ett ex med sin nya.
Förut trodde jag att jag kunde fortsätta att vara vän efter att förhållandet tagit slut. Men det brukar oftast vara så till man vet att han inte är singel längre. Fast jag kan tycka det är så komplicerat. Då håller jag mig hellre borta. Men i alla fall, det är slut på lokala förmågor. Det har vi juh sett nu hur det går. Inte bra!

Fast som sagt, man ska aldrig säga aldrig. En vacker dag dyker den bästa upp och det kan man juh inte styra var han kommer ifrån.

Vårvårvår

Det är lika fint väder idag som det var i fredags och lördags. Eller det var fint nästan hela förra veckan, förutom igår. Men jag sitter fortfarande inne i soffan och har inte gjort nått alls. Jag håller på att bli tokig på katten också. Han går runt och skriker. Men jag vet inte vad han vill. Han bara låter illa. Jag tror  att jag måste bort härifrån innan jag blir tokig på honom. Han håller inte tyst!
Jag funderar på att höra av mig till mamma och se vad hon gör. Men hon är säkert upptagen eftersom hon inte har ringt. Oftast brukar hon ringa på förmiddagen. Den enda som har ringt är en försäljare. Jag hatar försäljare men jag kan inte säga nej när dom ringer. Jag måste lära mig att säga ifrån, för jag vill juh inte ha något egentligen. Fortsätter jag såhär kommer jag garanterat gå i personlig konkurs. JAg måste tuffa till mig lite när det gäller sånt.

Jag ska i alla fall inte sitta här hela dagen utan ta vara på solen så länge den är kvar. Man vet juh aldrig hur det blir med vädret. Det är inte alltid man kan lite på väderprognoserna. Moder Jord verkar leva ett eget liv litegrann.

Ibland glömmer man blicka framåt och fastnar i de förflutna

Jag följde med mamma till Uppsala för att lämna av mormor. På vägen dit såg jag 23 rådjur. Jag fick en sån lust att höra av mig till han-som-en-gång-var-min. Det är liksom en av hans stora passioner och jag blev lite smittad av att kolla lite extra noga. Det blev nästan som en liten tävling när man åkte bil. Men jag kände hur fel och dumt det skulle vara om jag hörde av mig så jag höll mig i skinnet.
Vissa saker som man känner igen eller bara kommer på av en händelse gör så man får en klump i magen och nästan blir lite nedstämd ett tag. Även fast jag inte vill det, för jag har egentligen ingenting att vara ledsen för. Det var liksom inte min förlust. Men bara såna små saker gör att man faller tillbaka och nästan råkar glömma bort för en stund hur det egentligen ligger till. Det är tur att man kan få bukt på sina känslor och tankar något sådär ändå.
Men ändå kunde jag inte riktigt släppa tanken och känslan. Det var nästan så jag längtade tillbaka, litegrann bara. Men ändå såpass mycket så jag skämdes lite över mig själv. Man ska inte hålla sig kvar i det förflutna utan försöka blicka framåt och ta en dag i taget.

Sen kväll, tidig morgon

Jag hann nästan somna igår innan Zandra hörde av sig. Men vid halv tio tiden plingde telefonen till. Då hade hon slutat jobba och undrade om jag fortfarande var intresserad av att träffas. Trots att jag var jättetrött så tänkte jag att kvällen blir inte roligare för att man ligger hemma i soffan. Fast vi hade lite problem med att bestämma var vi skulle vara, hemma hos mig eller hos henne.
Eftersom jag aldrig varit där så bestämde vi att dom (hennes karl) skulle komma över till mig först och att vi sedan skulle förflytta oss till dom. Jag hade inte räknat med att vi skulle fastna hos mig så länge som vi gjorde. Halv tolv kom vi vidare. Zandra körde först, jag skulle bara följa efter. När vi hade kommit iväg en bit, precis vid slottet började hon bromsa. "Inte kör vi väl för fort" tänkte jag men bromsade jag med. Precis när jag gjorde de såg jag att det var polisen hon bromsade för. När vi hade åkt förbi började dom köra efter. Jag fick hjärtat i halsgropen, trodde att dom skulle stanna oss. Inte för att jag vet varför eftersom vi inte hade gjort något. Men när vi svängde in på parkeringen och klev ur bilarna stannade polisbilen utanför. Dom letade efter en gata, och jag råkade villa bort dom. Jag skickade dom till helt fel ställe. Den gatan som dom skulle till låg precis bredvid Zandras hem.

Det blev i alla fall sent hos dom. Där hade jag inte heller planerat att vara så länge eftersom jag jobbar idag. Men vi slog på en film som vi kollade på, helt sjuk film. Alltså den var bra, men jag hängde liksom inte med i svängarna. Men det hände saker hela tiden och den var inte tråkig på något sätt. Sen var klockan jättemycket så det var bara för mig att åka hem för att sova.
Det var riktigt svårt att komma upp imorse kan jag juh säga. Det blev att jag låg och drog mig jättelänge. Men kom ändå i tid till jobbet utan att stressa. Vilket var skönt.

Idag fyller min lillasyster 12 år. Jag ska åka och gratta henne efter jobbet hade jag tänkt. Och passa på att träffa mormor som kommer ut idag också.

090404

Jag hade värsta mycket energi när jag kom hem idag. Det måste bero  på solen, man blir piggare av det liksom. Men i alla fall, jag kom hem med massa energi och tänkte därför att jag skulle städa klart. Jag började lite smått igår nämligen men var långt ifrån klar. Men kände mig jätte duktig. Men sen var det dags för mig att åka över till mamma och pappa. Pappa bjöd också på tacos idag. Det var rätt länge sen som jag och pappa satt och pratade om lite allt möjligt. Det känns som det, de var säkert inte det. Men vi har bara gått om varandra. Mamma pratar jag typ med varje dag. Hon ringde mig imorse för att se om jag hade kommit upp ordentligt. Hon skulle också jobba idag.

Zandra kom förbi jobbet idag också ett litet tag. Hon skulle jobba till klockan nio ikväll men skulle ringa mig när hon slutat. Vi kanske ska träffas ikväll. Men ikväll när jag var hos pappa satt båda två nästan och halvsov vid matbordet. Jag är helt slut.
Vi får se om jag ens orkar ut genom dörren något mer. Jag ska i alla fall krypa tillbaka till soffan och titta på sista minuterna av Var fan är min revy? men Magnus Uggla.

Mycket trevlig kväll

Igår hade jag min minsta syster i hasorna hela eftermiddagen. Hon följde nämligen med mig till jobbet. Det är kul med sällskap men ibland är hon lite för frågvis och ibland är hon som ett plåster. Men det är bara för att hon är nyfiken som hon säger. Dagen rullade på rätt bra, det var bra rullning men det hade kunnat varit bättre.
Jag, syrran och hennes karl hade bestämt att vi skulle till Suckpipe för att fira honom en gång till, men sen hände något som gjorde att jag drog med mig Emma dit istället och syrran åkte hem till sin karl. Tråkigt att det blir så och jag blir lätt irriterad på sånt så jag störde mig på det nästan hela kvällen, början av kvällen vilket fall.
Det bjöds på tacos och, för min del, påskmust. Dom andra drack på öl och grogg. Det hände väl kanske att dom försökte få i mig starkare drycker än påskmust. Men envis som jag är så nöjde jag mig med musten. Det känns rätt tråkigt att sitta nykter medan dom andra hinkar i sig massor med andra goda drycker. Men hellre att jag är där nykter än att jag inte kommer alls.
Det kom massa med folk som jag träffade på den tiden då jag nästan bodde i Raggaremmas bil. Eller massor var kanske och ta i. Men många. Kom även några som jag har gått i skolan med också.
Det är så kul att bara sitta och lyssna på dessa grabbar för dom är juh så sjuka. Man viker sig nästan av skratt emellanåt.
Det var verkligen en trevlig kväll.

Nu sitter jag på jobbet, öppnade för en halvtimme sen. Jag dricker lite kaffe för att piggna på mig ordentligt. Känns fortfarande som att jag har morgonrosslet kvar i halsen. Men jag vet inte riktigt om jag kanske börjar bli sjuk nu när våren har kommit. Näsan börjar nämligen strejka också. Jag hoppas på att det bara är inbillning, för inte har jag tid med att vara sjuk heller. Det är fullt ös som gäller hela tiden.
Suckpipe ska komma förbi på en fika, om han vågar köra. Han frågade mig, men inte vet väl jag hur hårt han festa igår. Jag hade ingen koll på det. Jag satt där med min påskmust på hörnet och bara lyssnade på allt folk.

Nu ska jag fortsätta jobba lite. See ya!

Tvättdag

Nu har jag varit vaken sen klockan sex. Jag har i och försig vilat lite emellan tvättarna. Men nu är det ingen idé att sova längre, tvätten är snart klar. Solen skiner och det är superfint väder ute. Rätt varmt också. Så fruktansvärt härligt faktiskt. Men sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska försöka plugga lite, och äta frukost, de har jag inte orkat gjort än.
Jag börjar inte jobba förs klockan två så jag har hela förmiddagen att fylla upp.
Det lär juh bli en lång dag idag i alla fall. Vi ska åka till Suckpipe ikväll och kalasa lite.

Jisses va klockan går, måste kila ner och ta hand om tvätten nu.

Vän sökes...

Är jag så tråkig att umgås med? Eller är jag kanske jobbig?

Jag har insett, suttit och funderat och kommit fram till att jag inte har några vänner. Eller jo, vänner har jag. Men ibland känns det som att jag är helt ensam. Det är knappt jag träffar några.
Fyfan va patetiskt mitt liv låter när man säger att man sitter hemma själv. Vad säger man att man tycker om att göra, eller vad man har för intressen när någon frågar? Eh, jo.. Jag sitter hemma med mina katter och tittar på tv. Eller så sitter jag hos mamma och pappa.
Det finns så mycket jag vill göra, men det är inge kul att göra det ensam. Klart det är roligt att prata med vänner i telefon, men dt är roligare att träffas och göra saker.
Oftast planerar man en massa men det blir aldig av.

Kan man kanske sätta in en kontaktannons i tidningen; "Ung, livlig tjej söker impulsiva vänner". Näe, det kanske inte skulle leda någonvart.

Utedag

Jag har spenderat hela min eftermiddag hos mamma idag. Hjälpte henne och Petra med veden. Det är kul att bryta vardagsmönstret litegrann. När jag vaknade imorse var det grått  utanför fönstret och jag kände bara att jag ville dra täcket över huvudet. Därför tog jag lite sovmorgon imorse också. Men senare sprack det upp och det var riktigt skönt att vara ute.
Petra ringde och sa att hon och mamma ville ha fikat serverat utomhus kvart över två. Det var bara för mig att åka upp och servera dom fika, men jag fick självklart fika med dom också. Sen hjälpte jag till med veden efter fikapausen. Jag tyckte det var kul medan mamma och Petra hade ledsnat ur. Dom hade juh hållt på sen halv elva imorse så jag kan faktiskt förstå det litegrann. Men nu när jag kom upp och hjälpte dom så blev vi klara med allt, mamma vet inte vad dom ska göra imorgon då eftersom pappa jobbade över ikväll och inte kunde såga upp nya bitar som skulle klyvas.
När vi var klara satte vi oss på farstun i solen. Nu känner man verkligen att våren bara är ett kliv ifrån oss. Men sen var det dags för mig att jobba. Vi bakade muffins, eller barnen gjorde det. Riktigt goda var dom minsann.

Nu har jag kommit hem och ska varva ner med lite mackor och té. Det får bli en tidig kväll för mig för att jag frivilligt bokade tvätttid till klockan sex imorgonbitti. Det låter kanske dumt av mig, men jag börjar jobba klockan två och då är det ännu mer dumt att boka från tio eftersom tiden slutar två, det blir liksom lite tight för mig då. Men är det fint väder imorgon också så gör inte det något att jag är uppe tidigt.

090401

Jag fick hem mitt paket idag som jag hade beställt från ellos. Det var mitt manikyrset. Men jag fick inte med den CD-skiva som skulle ha varit i paketet. Underligt. Får nog ringa dom imorgon, för jag kan tänka mig att det är försent nu.
Jag fick åka ner till ICA och hämta det, lurade med syrran också så jag inte behövde åka själv. Eftersom hon följde med mig så skulle jag hjälpa henne och mamma med veden uppe hos dom. Det var inte så illa. Rätt kul faktiskt, att få göra något annat. Bryta mönstret liksom. Sen var det bara att äta och åka och jobba igen.

Idag fyller min moster år, skickade ett mess och grattade henne. Hade jag haft tid hade jag kanske till och med åkt över och hälsat på. Min kompis, Suckpipe, fyller 21 idag. Han bor lite närmare så jag och min syster bestämde oss att vi kunde åka över och säga grattis. Eller han frågade vad vi ville ha för tårta så det skulle bara kännas dumt att inte åka dit liksom. Efter jobbet åkte vi dit. Hans föräldrar var där och även massa annat folk som man inte träffat på evigheter.
Vi hade bara planerat vara där i typ en timme, men det blev längre än så. Det var riktigt kul faktiskt. Mycket skratt blev det också.
Vi träffas även på fredag då det blir lite mer fest än kalas. Det kommer nog också bli riktigt kul. Synd bara att jag jobbar hela helgen, som vanligt. Det är alltid samma sak varje gång det är fest. För det mesta blir det nyktert för min del, men ibland finns det faktiskt undantag. Men inte den här gången. Jag får ta det en annan gång.

Sommar vs. Vinter

Det är så otroligt skönt att vakna av solen som lyser in genom fönstret. Man mår bra redan direkt på morgonen och det är inte alls lika svårt att kliva upp som på vinterhalvåret.
Det blir bara varmare och varmare i luften och man behöver inte gå i jättevarma kläder längre. Dessutom så känner jag mig piggare och gladare när solen kommer fram. Allt blir bara toppen. Det är nästan så att man överväger att gå till jobbet. Men sånt kan man inte komma på en kvart innan man börjar jobba. Måste nog överväga lite framförhållning skulle jag tro.
Jag får nästan lust att ställa bilen här och gå hem. Fast det är dumt, jag behöver den imorgon. Det är i och försig inte så svårt att gå och hämta den då. Jag får försöka planera det här lite bättre till nästa gång kanske.

Jag ska kanske jobba lite längre idag än vanligt, bara en timme. Men sådant spelar heller ingen roll nu när det är varmare och finare ute. Dagarna blir så mycket längre. Det är värre på vintern när det börjar skymma redan vid tre tiden. Då vill man helst bara krypa under täcket och sova, så som björnarna gör när dom går i ide på vintern. Ungefär så känns det då. För allt känns så grått och trist då och man känner sig inte alls lika glad heller för den delen.

Jag hoppas det här håller i sig nu så det inte blir något snöoväder igen. Jag vill se tussilagos blomma i dikeskanterna, jag vill höra alla småfåglar kvittra (jag är rädd för fåglar så ja nöjer mig med att höra kvitter på avstånd). Det är sånt som hör våren till. Och efter våren kommer sommaren, jag längtar så otroligt mycket!

RSS 2.0