Nattugglan pratar

Jag har blivit något av en nattuggla igen. Jag som hade vant mig vid att lägga mig tidigt har återigen vänt på dygnet. Trots att jag ska upp tidigt på morgonen. Igår gick jag och la mig sent också och skulle upp jättetidigt imorse. När jag kom hem igen slocknade jag på soffan och sov i två timmar eller nått. Så nu är jag inte riktigt trött än.
Jag hade något slag av tvångstanke eller vad man ska säga, jag var tvungen att somna till en film varje kväll. Hade jag ingen film kunde jag inte sova. Nu har jag försökt tvinga mig själv att inte ha tvn igång på kvällarna. Det har fungerat bra i fyra dagar nu. Jag har ganska svårt att somna men det blir bättre och bättre för varje kväll. Jag tror att jag har tvn igång för att jag inte vill vara ensam. Men jag försöker vänja av mig nu. Jag sover mycket bättre, jag vaknar inte tidigt på morgonen av att skivan står och snurrar.

Men trots att jag sover bättre så är jag nästan alltid trött, eller mer hängig. Det är bara grått och trist hela dagarna, det finns ingen ork till att göra något heller. Idag har tydligen solen tittat fram också men den missade jag. Däremot såg jag att himlen var blå när jag tittade ut genom fönstret. Men sen har det bara regnat hela dagen i stort sett. Det känns inte speciellt skoj att vara ledig på dagarna då.
På ett sätt längtar jag efter snön, det blir lite ljusare ute då. Men det bästa är när det är sådär en meter snö, blå himmel och strålande sol. Så ska det vara på julafton och nyårsafton. Det är drömmen. Sen kan det gärna få försvinna och bli vår.
Fast alla årstider har väl sin charm antar jag. Lite tråkigt att det är lera och äckligt ute. Men så är det väl när man bor på landet. Hur mycket jag än klagar så trivs jag nog bäst på landet ändå.

Frågor

Lite frågor om mig:


ÄRLIGHET

Ditt äldsta hångel ? Tio tror jag
Hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i ? 1 eller 2 tror jag
Vad tycker du om kärlek ? Kärlek ska det vara något underbart ?
När kramade du någon sist ? Idag
Saknar du någon speciell person ? Det finns några jag saknar
Har du svårt för att bli kär ? Ja det har jag nog
Kysste/hånglade du med någon sist ? De va nog ett tag sen
Ångrar du det ? Jag tror inte de
När fick du senast en komplimang ? De kommer jag inte ihåg
Har du hånglat med någon av samma kön ? Nej, aldrig hånglat

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös ? Ja
Hånglat med nån riktigt ful ? Hehe ja de har hänt
Hånglat med fler än 50 pers ? Nej jag tror inte det, har inte räknat dom
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll ? Ja de har jag gjort
Gjort något riktigt dumt ? Ja, de har nog dom flesta
Gjort något du verkligen ångrar ? Ja det har jag
Varit nykter på nyårsafton ? Ja, de har också hänt
Åkt ambulans ? Nej det har jag aldrig
Gjort nåt olagligt ? Hrm, kan hända
Blivit polisanmäld ? Nej jag har klarat mig
Skämts över dina föräldrar ? Någon gång i min ungdom har jag nog det
Skämts över dig själv ? Oj, många gånger
Tar du droger ? Nej!
Dricker du ? Jag dricker alltid nått varje dag, de måste man juh.
Varit kär ? Ja jag har juh de
Har du varit kär i någon du inte haft chans på ? Ja till och med det
Är du ensam nu ? Ja
Vill du gifta dig ? Kanske, man vet aldrig hur framtiden ser ut
Vill du ha barn ? Någon gång vill jag det

SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng ? Patrik
Såg dig gråta ? Oj, mamma tror jag
Fick dig att gråta ? De kommer jag inte ihåg
Du delade en cigg med ? De va så längesen, Magnus kanske 
Du gick på bio med ? Petra och Magnus
Skällde på dig ? Petra eller mamma

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit ? Nej
Kramat någon ? Ja, Patrik
Köpt någonting ? Ja
Sjungit ? Ja i bilen
Saknat någon ? Ja det har jag


Horoskop

Oxen

den 16 november

 

VARDAG:

Om du lyssnar noga på din intuition kommer du att veta var och när det är bäst att hålla tyst.

KÄRLEK/RELATIONER:

En mysig biokväll kan vara förlösande för dit emotionella liv. Tänk dock att välja rätt typ av film. En dålig krigsfilm har dödat mer än ett förhållande.

PENGAR/ARBETE:

En kollega imponerar stort på dig men akta dig för att kopiera dennes stil bara för att det ser bra ut.

DAGENS CITAT:

Anonym - Det sägs många kloka saker på skämt, men det är inget mot alla de dumheter som sägs på allvar.

LYCKONUMMER:

13


Jag har vuxit fast

Det har juh inte direkt varit händelsefulla dagar den här veckan. Mer händelselösa. Idag var jag däremot rätt duktig med att gå upp i tid för att tvätta. Annars har jag inte kommit utanför lägenheten förs det var dags att åka och jobba nu ikväll.
Jag verkar ha vuxit fast i soffan dom här två veckorna. Det är inte mycket som jag har åstakommit med om jag säger så. Jag har växlat mellan sängen och soffan, tvn och boken. Det är nog mitt sätt att koppla av. Samla krafter eller vad man kan säga, ladda batterierna kanske.
Men va skönt det skulle vara att gå i ide såhär på vinterhalvåret, precis som björnarna gör. Och sen vakna när våren kommer, då det är värme och sol ute.
Idag tittade solen fram i tre sekunder, sen kom regnet. Det var juh typiskt. Tydligen hade det kommit några snöflingor också. Jag gillar inte alls den här årstiden så väldans mycket. Men det är väl sånt man får leva med när man bor på den här delen av jordklotet.
Jag får helt enkelt blicka framåt och vänta på våren igen. Vinterhalvåret kan vara mysigt, härligt och fint de också. När det verkligen är snö, riktig vinter.


Horoskop

Oxen

den 10 november

 

VARDAG:

Man ska inte gå över ån för att hämta vatten. En förändring stundar och en glad överraskning väntar dig från ett oväntat håll!

KÄRLEK/RELATIONER:

Sopa inte alltid problemen under mattan utan red ut meningsskiljaktigheterna mellan dig och din partner.

PENGAR/ARBETE:

Energinivån pendlar också ganska mycket. Sänk din ambitionsnivå, åtminstone tillfälligt, annars blir du bara besviken på dig själv.

DAGENS CITAT:

Johnny Carson - En fru varar bara så länge äktenskapet håller, men en ex-fru har man alltid.

LYCKONUMMER:

30


Vart har gnistan tagit vägen?

Jag har varit så trött hela dagen. Jag förstår inte riktigt varför, jag sov jättelänge och jag har inte gjort annat än att legat i soffan.
Ont i örat har jag börjat fått också. Jag hoppas verkligen att det går över under natten.
Det enda jag har gjort idag, av nytta, är att jobba några timmar. Och där hade jag lovat ungdomarna att få titta på film, så de var inte så ansträngande det heller. Poppa lite popcorn och fixa tvn. Fruktansvärt krävande.
Jag får se till att det händer lite mer imorgon, typ som att städa och tvätta. Någon nytta måste jag få gjord. Jag kan inte sova bort dagarna för att få dom att gå fortare. Men det verkar inte som att jag hittar gnistan. Den har liksom försvunnit för mig.
Dags att leta rätt på den och försöka hålla den kvar.

Nu är klockan jättemycket och jag har inte ens lust att besöka sängen än. Jag är rastlös, eller det kanske handlar om att jag är övertrött, eller att jag har sovit för mycket. Men jag tycker inte om att vara ledig såhär mycket. Då orkar jag liksom inte göra något annat heller. Jag ligger som ett kolli i soffan och orkar inte lyfta ett finger.
Men nu ska jag försöka lova, eller tvinga, mig själv att få någonting gjort imorgon innan jag ska jobba en sväng på kvällen.

Lyckad lördag är lika med seg söndag

Jag hade så grymt kul igår. Jag kände mig visserligen fruktansvärt stressad där ett tag, när jag tänkte på allt som skulle hinnas med. Men allt flöt på tämligen bra. Jag hann jobba, fräscha till mig och få på mig kvällens utstyrsel innan det knackade på dörren första gången.
Sen kom Pucko, lite försenad men det gick utmärkt i alla fall. Vi satte oss ner och började med hennes naglar i väntan på att Emma skulle komma så vi kunde beställa mat.
Petra och Emma åkte ner för att hämta maten, medan Soso fixade sig och vi höll på med naglar. Tyvärr hann vi inte bli klara innan maten kom så jag och Pucko fick lukta på den underbart goda doften medan dom andra tre vräkte i sig.
Jag var så hungrig så det kändes som att magsäcken hade vridit sig tre varv i ren protest. Men tillslut blev vi klara. Tyvärr hann vi inte äta innan Zandra och Christofer kom. Men det gjorde inte oss sådär jätte mycket. Efter att maten var slut var det dags för mig och Pucko att snygga till oss lite. Det tog sin lilla tid även det. Fast så mycket ruckade vi inte på tidsplanen jag hade. Det fanns inte så mycket tid för mig att dricka här hemma, jag fick spara mig till festen.
Trots att det inte var så mycket folk där hade jag det riktigt trevligt. Jag fick nog i mig tillräckligt under kvällen ändå så det gjorde juh inte sådär fruktansvärt mycket att jag inte hann dricka massor hemma.
Som, nästan, alltid var vi kvar sist och önskade låtar hejvilt. Tur att Spotify finns! Oj vad vi dansade. Vi gick inte förs dom stängde av musiken och då städade dom för fullt i lokalen. Vi köpte med oss färdkost också. Man kan juh inte gå tomhänt hem, det går inte.

Jag hade lovat att fixa äggröra så jag fick med mig ett gäng, eller gäng och gäng, Soso, Andreas och Emma. Ja, Petra stannade till hemma hos mig också, men fick sen skjuts hem av mamma och pappa. I alla fall, har jag lovat äggröra så har jag. Och jag var rätt hungrig så det gjorde mig inte så mycket. Det var ändå nästan bara jag som åt (jag skrapade tallriken).
Det började bråkas lite om sovplatser, mer diskuteras kanske. Jag orkade inte lägga mig i det, jag visste vart jag skulle sova och det var huvudsaken. Medan Emma fortsatte shotta när vi kommit hem blev mina ögonlock tyngre och tyngre. Det var ingen idé att ens försöka kämpa emot. Medan det hade blivit en rätt livlig diskussion i vardagsrummet, smög jag in till sängen. Somnade skapligt fort och märkte inte ens att Emma la sig bredvid mig.

Det var en mindre rolig syn jag vaknade till. Flaskor och glas överallt. Det var i och försig inte så svårstädat som tur var. Vaknade rätt tidigt, tror jag råkade väcka dom andra också för klockan tio var vi alla vakna. Vatten och kaffe var det enda som gällde på morgonen. Klockan tolv fick jag skjutsa hem Andreas, jag tror inte att jag var kapabel till det egentligen, men det gick bra ändå. Jag brukar oftast inte köra såpass tidigt dagen efter. När jag kom hem igen var det bara Soso kvar hemma hos mig. Emma hade åkt under tiden jag var borta. Jag bjöd Soso på lite frukost innan hon skulle hem och fräscha till sig innan jobbet. Snackade igenom kvällen och kollade på Idol repris.

Sen har det varit en slappa-i-soffan-eftermiddag. Det får man göra utan skuldkänslor såhär dagen efter. Har även hunnit vara uppe hos mor och far en sväng på kvällen, där det bjöds på kalopps. Vet inte hur länge sen det var jag åt det. Men gott var det! Grattis pappa på farsdag. 

Men nu är det sängen som gäller, sova ut lite imorgon får jag lov till också. Ledig måndag som jag har.

Saknar dig så det gör ont! 

Horoskop

Oxen

den 4 november

 

VARDAG:

Något som du lovat måste du till sist hålla. Det går inte att smita undan hur länge som helst.

KÄRLEK/RELATIONER:

Njut av en god måltid idag så ger det andra sig själv.

PENGAR/ARBETE:

Bli inte nedslagen om saker och ting inte går din väg på jobbet idag. Det kommer att vända.

DAGENS CITAT:

Nalle Puh - Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

LYCKONUMMER:

4


Det rullar på

Jag och syster hittade lite nya kläder igår, kläder som vi ska ha på oss på lördag. Vi får se hur bra det sitter på sen. Förhoppningsvis blir allt kanon. Det känns så i alla fall. Vi hann väl inte med så jättemycket, det blev liksom en rätt snabb visit där. Ska försöka lägga ut bilder på kläderna sen, när dom väl sitter på.

Idag låg jag i soffan hela förmiddagen. Började inte jobba förs klockan två. Inte behövde vi göra sådär jättemycket heller. Barnen klarade sig finfint på egen hand. En av fröknarna hade med sig en Oriflame katalog som jag och Petra beställde lite saker ifrån. Älskar Oriflame, det finns så mycket saker. Helst skulle jag vilja ha hela katalogen. Till råga på allt var det massor, massor med rea. Varenda sida hade nedsatta priser.

Efter jobbet följde jag med hem till mamma och pappa. Det beställdes hem mat, jag brukar inte äta annat än pizza. Men idag var jag jättesugen på kebab. Jag som inte tycker om det egentligen, men så blev det. Efter ett tag märkte jag att köttet inte alls är något gott, som jag har tyckt den senaste tiden. Jag fick i alla fall i mig såpass mycket att jag blev mätt.
Jag hade bestämt med Soso att jag skulle åka över till henne, så det hann jag med också. Vi planerade lördagen litegrann. Och sen blev det en hel del massa annat snack också. Jag hoppas bara att det inte blir några komplikationer på lördag, för det har jag inte räknat med. Det är ett späckat schema jag har.
Fast eftersom jag är Superwoman så ska jag juh självklart fixa allt galant. Bara jag hinner med att fixa litegrann innan alla andra kommer så ska det gå bra.

Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa mig trött. Och hoppas på att morgondagen rullar på fint och att tankarna lägger sig.

Dagarna segar sig fram

Fan va dagarna bara segar sig fram. Det går så sakta. Nitton dagar känns som en evighet.

Men jag försöker göra massor annat så att tiden går lite snabbare i alla fall. Idag blir det Thun's med mina systrar. Men däremot har jag haft massor med dötid, hela förmiddagen.

Jag var på massage/healing halv tio imorse. Oj vad det var behövligt vill jag lova. Skönt som satan.
Det är de bästa jag har bestämt mig för att lägga mina pengar på. En hel timme av avkopplande njutning. Det är något jag verkligen rekommenderar.
Den här gången tyckte jag att det var bra med mig, har känt mig rätt mycket på topp. Hon tyckte jag var rätt duktig på att luras. När hon väl började behandlingen visade sig att jag var rätt fattig på energi. Men det måste vara så att jag har varit rätt positivt inställd den senaste tiden. Mått bra och gottat mig ordentligt. Det mesta har liksom flytit på rätt bra den senaste tiden.
Men när jag kom hem var jag helt slut, mör. Har legat i soffan enda till nu i stort sett. Väntat på att Petra ska komma så vi kan åka iväg. Min yngsta syster kom nyss hit också, det var en chock.
Så nu ska jag nog äta lite mellanmål med henne, så jag får i mig nått innan vi åker.

Miss you like crazy


Kärt återseende

I fredags fick Pucko med mig till pizzerian för lite middag. Hon och hennes bror hade bestämt att dom skulle dit och käka middag och frågade då om jag ville följa med. Det var snällt av henne. Hungrig som ett djur var jag. Men det är sjukt vad mätt man blir efter en sliskig pizza. Efter det blev det en störd sväng inne på ICA. Och efter det följde jag med Pucko hem till henne. Hade bestämt att jag skulle följa med och hålla henne sällskap när hon skulle hämta Zandra och hennes kille på en fest. Både hon och jag var stört trött, men det gick ändå. När hon släppte av mig sen stupade jag i säng på en gång. Fick några timmars sömn och sen upp till jobbet på morgonen.

Igår åkte jag hem till chefen efter jobbet. Hon ville bjuda mig på middag och vin. Men först åkte vi till kyrkan och tände ljus. Jag tände ett ljus för Dennis. Tyckte det kändes rätt.
Åkte sen tillbaka till henne och fixade middagen. Eller jag gjorde väl inte så mycket.
Trevlig kväll var det i alla fall. Men den blev inte så sen. Liftade hem med Pucko efter att hon slutade jobba. Jag var riktigt trött igår. Kom hem vid tio och la mig på en gång.

Idag fick jag besök av min gamla "sambo". Det var år och dagar sen vi träffades. Han kom över på en fika nu i kväll. Hur trevligt som helst.
Jag bodde hos honom för två år sedan. Fasen vad tiden går fort, kändes som att det var för några månader sen jag flyttade därifrån. Men de är över två år sen.
Jag bodde inneboende hos honom i ett jättefint gammalt hus. Trivdes hur bra som helst. Ibland längtar jag tillbaka faktiskt.
Hur som helst var det jätte kul att träffa honom igen. Vi satt och skvallrade över en kaffe och godis. Jag ska försöka att inte låta det gå ytterligare ett år innan vi ses igen.

Nu ska jag ändå krypa ner i soffan och läsa min bok. Känns skönt att bara vara hemma för mig själv.

Längtar och saknar.

RSS 2.0