Nu är det vinter.

Det är tydligen jättekallt ute.
Vilken tur att jag fixade det där med hyresvärden och elstolpen igår. Synd bara att jag inte har någon kabel än. Pappa hade glömt fixat de. Jag hade en förut, men när min parkering blev snodd av en annan så försvann även kabeln. Jag letade efter den då, men den var helt borta.
Hur som helst, jag fick parkera på den övre parkeringen igår igen. Utan kabel och utan el. Bilen va bra kall imorse när jag kom ut.

Jag gaddade mig igår också. Den blev riktigt bra. Jag är så nöjd. Jag hade däremot glömt bort hur ont det gjorde. Eller så var det så att det gjorde ondare på vaden än på dom andra ställena.
Jag smörjde på helosan som en tok igår. Idag också för den delen. Men när den väl är läkt så kommer de bli kanon.

Näe, vad sägs om att jobba lite nu. Börjat har jag i alla fall. Lite har jag fått gjort.

Ny gaddad


Elstolpshysteri

Åh, ibland blir jag bara så less på hyresvärden. Jag har ringt som en galning om elstolps-parkering. Det är något som verkligen behövs just nu när det är såhär kallt. Nu är det verkligen vinter, på riktigt. Massa med minusgrader.
Ringde till dom alldeles nyss i alla fall. Om elstolpen. Nu fick jag som svar att jag skulle ta en plats som inte var använd. Jag skulle kolla i snön efter bilspår. "Så kollar vi upp det där sen".
Ja, har hyresvärden sagt att jag bara kan ta en plats så får jag väl göra så helt enkelt. För det här går inte längre. Bilen är sjukt kall och det blir bara svårare och svårare att starta skiten på morgonen.

Jag får kika på det där när jag kommer hem idag. Så får det bli.

Fredagsmys, lördagsmys...

Jag har kommit fram till att det är rätt skönt att inte starta datorn hemma så ofta på helgerna. Gör jag det, är det mest för att jag ska lyssna på musik. Jag orkar inte uppdatera alla sidor som ska uppdateras. Sånt gör jag helst och mest på vardagar.
Twitter och FB är så lätt att uppdatera via telefonen. Men jag har svårare att uppdatera bloggen har jag märkt. Men jag tror inte att det gör så mycket. För så intressanta är inte mina helger ändå.
Det blev visserligen lite fredagsmys hemma hos Lena i fredags. Hon bjöd över mig på tacomiddag med hennes familj, vilket jag absolut inte tackade nej till. Blev inte så långvarig där. Kollade klart på alla uppträdanden på Idol, sen var det dags att åka hemåt. Såg utröstningen över några glas vin till och tattooskisser.
Det blev en tidig kväll för oss i alla fall. Det är inte så supervanligt att somna innan tolv, men så blev det.
I lördags blev det en sväng till affären med Lisa och Sandra. Jag handlade inte något mer än leggings, men dom andra två hittade lite saker i alla fall.
Lördag innebär bandy också. Jag visste att det var många som skulle vara borta. Men när jag kom dit var vi bara tre stycken. Inte det roligaste måste jag säga. Efter en timme gav vi upp och åkte hem. Jag var jättehungrig och ville bara hem för att laga mat. Men istället för att stå och slava i köket blev jag bjuden på middag. Kinamat till och med.
Fick en liten nostalgitripp när vi stannade till på bensinmacken påväg hem. Där stog ungefär femton volvobilar uppraddade. Emma fick panik, jag garvade.
Jag planerade en hemma kväll sen, men kilade över till grannen för lite kaffe istället. Magnus var uppe på besök. Nu planerar jag och syrran en tripp ner till honom för att hälsa på. Det är vår tur.
Idag har det inte blivit mer än födelsedagsfirande för kusiner. Nästan hela släkten var samlad.

Nu är det nog dags för sängen. Sova. Själv. Åh, vad jag inte tycker om det.

Lugnet före stormen

Varför kan inte bara boxer funka så fort man kopplar in det i tvn? Det verkar som att jag måste vänta till dom har gjort den där kreditupplysningen innan kortet aktiveras.
Tråkigt. Jag som trodde att det bara var att plugga in och sen välja och vraka bland kanalerna. Så var det tydligen icke.
Så nu har jag gått tillbaka till att bara ha fem kanaler. Visserligen duger det just nu. Är det något absolut viktigt jag måste se, kanske jag har möjlighet till att låna någon annans tv under någon timme. Tror inte att det är någon jätte omöjlighet.
Jag har fått massor med hjälp, men vi kommer fram till samma slutsats allihop. Det är bara vänta och se vad som händer. Annars får jag nog ta och ringa kundtjänst helt enkelt.

Åh, jag är ledig imorgon också. Ska se om jag kanske ska städa och dona lite här hemma under dagen. Får se om syster ville umgås med mig, hon sa i alla fall så tidigare ikväll.
Tror jag ska slänga på någon film nu, sen är det nog dags för sängen tror jag allt.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla!

LG


LG har fått en ny matte.

Imorse åkte jag och mamma in till MediaMarkt. Tanken var egentligen att vi skulle åka redan vid sju. Men så blev det inte. Det gjorde inte heller någonting att vi kom dit senare. Det var inte en käft där inne. Första kunderna sa dom till oss. Fan va härligt tänkte vi. Jag har planerat att jag ska köpa tv länge och igår morse ringde mamma mig och sa att dom hade en 42 tums tv för en vädligt billig peng. Idag visade sig det att den tvn var en kampanj dom enbart hade igår.
Jaha, där sket det sig. Men det är juh tur att man inte ger sig därifrån på en gång.
Det fanns juh en annan tv där, som inte va helt fyskam. 42 tum det också. En tusen lapp billigare blev den om jag skaffade ett boxerkort eller liknande (vilket jag har planerat att göra ändå). Inte nog med det, jag behövde en ny dvdspelare. Det blev en BlueRayspelare istället.
Jag kände mig rätt nöjd när jag går ut därifrån och klarade mig under sex tusen. Det är inge skitgrejer heller.
Hoppas jag! Än så länge ser allt alldeles utmärkt ut. Vi åkte självklart hem till mig för att fixa iordning allt, så det inte stog i kartonger när jag kommer hem ensam ikväll. Tror vi fick ihop det faktiskt.

Men när jag kom till jobbet såg jag att jag har fått punktering på bakdäcket. Helvetesjävlaskit. Varför ska bilen strula nu. Typiskt. När ingenting annat strular så ska den såklart bråka med mig.

Trodde det skulle finnas lite Jansson's Frestelse kvar sen igår på jobbet. Men det var helt tomt i kylen. Jag hittade inte ens korintkakorna.  WTF, litar dom inte på mig här..
Jag fick nöja mig med Grillen runt hörnet i stället. Det funkar väl det med.

Spårigt och halt

Det hade hunnit komma rätt mycket snö imorse när jag vaknade. Men sen hade det drivit en massa också. Det blåste som fan igår, kallt var det också.
Det fortsatte tydligen under natten, för fortfarande så blåser det. Kallt.
Jag trodde att jag skulle bli insnöad i natt. Men det blev jag inte. Bara klä på sig och åka till jobbet. Men det gick juh inte fort hit. Spårit som satan hela vägen till jobbet. Tur att jag inte låg först. Det var inte jag som sniglade. Jag följde bara efter dom andra.
När jag hade kommit halvvägs så såg jag en bil som stog halvt i diket och halvt på vägen. På en raksträcka. Jag undrar hur det hade gått till.
Det måste ha hänt rätt nyligen också. Föraren stog vid bilen, förmodligen väntade han på hjälp. En bil längre fram stannade men åkte igen.
Jag klarade mig i alla fall hela vägen till jobbet, lite slirigt och halt var det allt. Men det gick ändå.

Så är det.

Nu har jag varit ute på lite äventyr. Istället för att sitta på kontoret och häcka en hel dag så drog vi in till El Giganten. Behövdes en ny kamera och kaffemaskin till jobbet.
Det blev en röd digitalkamera och en King Of Coffee. Jag hoppas att det blir bra.
TW tog med sig ena bonusbarnet och hade lovat Donken. Så det var så det blev. Donken efter handlandet.
När jag parkerade bilen bredvid en volvo tyckte jag att jag kände igen regnumret.
Det visade sig att jag hade gissat rätt. Där satt Raggaremma och käkade. Oj så länge sen vi sågs.
Råkade bli så att jag stog där väldigt länge och störde dom medan dom åt. Det är så de blir ibland, när man inte träffar folk så ofta.

Anyways, nu sitter jag på kontoret igen. Bara ett tag. Har planerat att kika på luciaträningen och sen är det dags för middag med jobbet. Först middag och sen någon form av föreläsning. Efter det har jag för mig att det skulle vara samtal om det också. Kommer inte riktigt ihåg, men det märks väl när jag kommer dit.

Sömnlös

Dåligt med sömn inatt. Just nu känns inte denna dag som en bra dag.
Det är inte bra, vred och vände mig hela natten. Jag hoppas inte att det påverkar resten av dagen.
Stackars kollegor i så fall.

Helt tom.

Jag vill känna din kropp emot min

Nu är det RAW. Men oj vad trött jag är nu.
På eftermiddagen tog jag en liten break på några timmar, följde med mamma och två av mina systrar för att handla lite. Dom skulle köpa skor. Blev inga skor för mig, men jag hittade däremot en lång skjorta. Jag är juh så dum som inte testar den i affären.
Den va jättefin, men jag vet inte riktigt hur den ser ut när den sitter på. Hur andra tycker att den ser ut på.
Får kanske försöka hitta nå snyggt skärp att ha till.
Jag trivs i såna tunikor och tröjor, men jag är så ovan med att se mig själv i sånt.
Jag har alltid varit en sån som haft jeans och vanliga, enkla tröjor.
Jag tycker det är jättefint med kjolar, men det är inte heller något som jag tycker att jag passar i. Andra tycker det ser fint ut, även på mig.
Men det är kanske en vanesak kan jag tänka. Leggins och en tunika är verkligen hur skönt som helst att ha på sig. Så trots att det är ovant att se sig själv i det, så lär det bli mer sånt.

Gravity

Nu sitter jag på jobbet. Lyssnar på Westlife's nya album, GRAVITY - så sjukt bra!
Jag förbeställde deras skiva för flera veckor sen, men just för tillfället får jag nöja mig med att lyssna på dom på Spotify.
Det duger alldeles utmärkt det också. Får se vad som händer idag, känns som att det skulle behövas planeras lite grann. Veta vad som ska göras, exakt, här framöver. Förutom att det börjar närma sig första advent och massa, massa med julpyssel här på jobbet.
Men det måste nog göras massor där i mellan.

Det känns som att jag är rätt tom i huvudet. Jag vet liksom inte vart jag ska börja, eller vad jag ska göra. Jag sitter bara här på min kontorsstol och ser dum ut emellanåt.
På eftermiddagen lär det nog bli massor att göra. Det är så det funkar här. Ena stunden känns det som att det inte finns något att göra och sen, andra stunden då finns det så mycket att göra. Känns inte som att det hinns med. Men det är klart att det gör, tillslut.

Nej, nu ska vi se om det kanske inte blir någon lunch snart. Ladda batterierna lite.
På återseende.

Baka, baka liten kaka

Det har inte blivit mycket blogg i helgen. Inte mycket dator heller.
Men nu tar jag tillfället i akt och skriver lite här. Det har varit så himla mycket annat att tänka på. I fredags var det bowling och middag.
Slängde in en liten film där först på eftermiddagen. Jag hade tagit ledigt hela dagen. Mycket bra val tycker jag. Dagen var verkligen helt perfekt. Lugn och skön.
Åkte sen iväg på kvällen för att bowla och äta lite gott. Jag är en ganska dålig förlorare och tycker att allt går dåligt hela tiden. Men det gick nog ändå ganska bra.
Men vi förlorade en kvart, tjugo minuter för att tv-apparaterna strulade som fan.

Efter middagen var det hemgång och vin som gällde. Vad jag har saknat det. Mys. Det blev en jättesen kväll. Mycket att prata om.
Gårdagen var också rätt lugn. Lite fika och sen hem till mamma och pappa för att snåla lite tacogratäng innan bandyn.
Petra och Emma mötte upp oss där. Smidigt när man kan samåka. Det blev inget vin igår, var nog alldeles för slut för det. Men film blev det. Vaknade upp på soffan efter fyra någon gång i natt.

Idag har jag inte heller gjort så mycket. Va upp till Kapellet för att fixa lite med "De äldres dag" som vi hade idag. Det bjöds på potatisgratäng och nå köttfärsbiffar inlindade i bacon. Mumsigt. Nu sitter jag hemma igen. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Städa lite kanske ? Tror inte att jag orkar det ändå. Jag vill bara krypa ner i sängen och kika på film.
Finns inget bra på tvn heller. Nu kikar jag lite lätt på skidor. Men det är inte riktigt något som tilltalar mig. I och försig känner jag för att baka lite.
Hrm, ja vi får se. Kanske står det någon kaka klar om ett tag. Då får jag se till att det kommer några fikagäster.

Du är bäst!

Tack Älskade, Kära Mary
Vad skulle jag göra utan dig vid min sida !?

Ja, du är helt klart bäst!

Rätt sida.

Efter alla möten och grejer, var jag helt slut igår. Allt verkar lösa sig och det känns som att det kommer bli hur bra som helst.
Jag gjorde inte många knop igår kväll när jag kom hem på kvällen. Läste lite grann ur boken som jag har råkat glömma bort lite halvt. Innan klockan var halv tio låg jag i sängen.
Jag orkade knappt hålla ögonen öppna längre än så. Ändå vaknade jag inte förs telefonen började ringa, halv åtta.
Någonting saknas i kroppen, eftersom jag sover så sjukt mycket hela tiden.

Jag ska försöka rätta till balansen. Ingen orkar gå runt och vara så här trött jämt och ständigt.
Men annars känner jag mig bra. Någorlunda frisk, vikten stiger. Det känns riktigt bra. Klappar mig lite lätt på axeln.
Fick ett samtal imorse, ifrån andra sidan jorden. Mindre än ett dygn kvar. Det ska bli så skönt att se och känna.

Ikväll är det luciaträning också. Får se hur bra det går. Hoppas att det visar sig bli kanon. Jag kommer inte vara med i tåget, det har jag i och försig inte varit dom tidigare åren heller. Men jag har alltid varit med och hjälpt till. I år måste jag nog helst klyva mig i mitten om jag ska kunna vara med. Ska vara på ett annat ställe också.
Känner mig inte ett dugg stressad över det, inte. I'm wonderwoman, jag fixar det.

Det blir ljusare.

Morgonen började ganska bra. Förutom att jag fick lov att kliva upp så tidigt.
Åkte iväg till dietisten. Siffrorna var jättebra. Vad glad jag blev. Ju bättre siffrorna är, dessto fortare går det på träffarna. Tror jag var där i mindre än fem minuter.
Men dom senaste månaderna har det bara gått uppåt. Hur bra som helst!
Jag har kommit över min första målvikt. Nu gäller det att hålla mig där, men helst av allt fortsätta vandra uppåt till nästa målvikt.
Det var som pappa sa när jag pratade med honom, snart får jag köpa nya kläder, annars får jag gå runt i mjukisbyxor hela dagarna.
Inte för att det gör något, men ibland funkar det inte att dyka upp i mjukisar.

Sitter nu på kontoret efter att ha varit på månadsmöte med alla andra ur personalen. Det känns lite, bara lite, som att jag börjar komma in här ordentligt. Jag känner mig mer hemmastadd. Jag hoppas på att jag får vara kvar här ett tag nu.
Men i alla fall, lunchen var serverad när jag kom hit. Paj av något slag. Helt okej faktiskt. Det gäller att man inte är så rädd för att testa på nya saker. Här är det alltid någon ny spännande rätt.
Efter maten är det som regel att ta en kopp kaffe, det finns också alltid klart här vissa dagar. Kardemummakaffe serverades idag. Första gången jag dricker det. Mycket gått måste jag påstå. Lite skeptisk i början ändå. Men som sagt. Man måste våga prova nya saker.

Snart är det dags för att åka på möte nummer två för dagen. Sen är det lite lugnare. Blir en ganska sen kväll för min del ändå. Men det gör inget. Är ledig på fredag, med gott samvete.

Kanske blev det bra ändå.

Det känns lite som att dagen blev bra i alla fall. Det var nog bara imorse som det kändes som en pissdag. Jag tror inte jag hade vaknat ordentligt.

Nu har jag i alla fall jobbat klart. Fått i mig massa mat och är äntligen hemma. Ska försöka avrunda kvällen någorlunda tidigt ikväll.
Det blir tidigt imorgon. Dietist och möten hela dagen. Spännande!

Väntar lite kaffesällskap nu. Det var ett tag sen igen. Dumma mig.

Teletubbies



Tänk om man skulle springa runt såhär en hel dag, bara för att ge folk ett gott skratt.
(Här har du beviset Lena, andra gången jag kliver i den dräkten )

Morn morn.

Ny dag.
Det är i alla fall finare väder. Får se hur humöret är. Tror inte riktigt jag har vaknat ordentligt än.
Kom in en sväng till kontoret, men nu är det dags att röra på sig igen. Skönt med liten egen tid i bilen.
Kanske blir det en bra dag.

Lite olustigt sådär.

Kan det vara så att det kanske kommer ligga snö på marken imorgon igen när jag vaknar. När det var dags att åka hem ifrån jobbet nu ikväll, snöade det här. Inte mycket snö, och förmodligen lite snöblandat.
Men jag tycker nu att det kanske är dags för vintern - och därmed snön, att komma på riktigt nu.

Jag märker att jag bombarderar bloggen med inlägg idag. Men jag är rastlös, har varit det hela dagen. En olustig känsla smyger sig runt i kroppen. En liten irritation också. Det är jobbigt och jag vill bara att det ska gå över. Mycket snurrar i huvudet och det gör att jag inte är helt och hållet rättvis mot alla. Ibland slinker det ut saker som inte gärna borde ha gjort det. Ibland låter jag vresigare än vad jag egentligen är.
Jag kan inte råför det, det är den här olustiga lite konstiga känslan. Jag kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad det är.
Dags att ransaka mig själv kan jag tro. Jag vill helst inte, men jag måste nog.


Tvärtom.

Varför är jag alltid för snäll mot allt och alla? Jag har funderat och irriterat mig på de i flera dagar nu. I början av dagen kändes allt jättebra. Men på eftermiddagen, och fortfarande, känns det inte helt rätt. TW märkte de innan han skulle åka hem och jag vidare. Jag blir så less. Jag kanske ska skärpa mig, kanske bli mer nej-sägare istället för ja-sägare. Tåls att tänka på!

.

Är i ett stort behov av en famn att krypa ihop i.

Födelsedag/farsdag

Det blev ingen tårta hos syrran igår. Hon hade så himlans massa folk hos sig hela dagen igår ändå. Ville inte komma instormandes där igår kväll när hon hade hela "svärsläkten" där (hennes karls släkt). Mamma och dom hade redan varit där tidigare på dagen och lämnat paketet.
Däremot hamnade jag hos mamma och pappa. Eftersom det var farsdag igår så hade jag köpt en trisslott-slips till honom.
Nej nej, ingen riktigt slips. Istället för ett kuvert med lotter i så köpte jag en slips med lotter. Mycket ballare tyckte jag.
Tyvärr vann han inte storkovan. Men en ny lott. Bättre än ingenting. Jag hoppas på att han vinner mer på den nya lotten då. Det är han faktiskt värd tycker jag!

Jag håller tummarna för honom vilket fall ändå.

Nu börjar det i alla fall hända lite saker här på jobbet. Dags för en kopp kaffe till!


Störningar i systemet.

Japp, nu är jag på jobbet. Tog lite sovmorgon. Fast det blev längre än jag hade planerat. Ofrivilligt. Men jag kunde bara inte kliva upp. Jag förstår inte. Tror jag skulle behöva sova en vecka.
Jag hoppas på att det blir bättre snart. I slutet av veckan, då kanske de funkar. Måste vara någon störning i systemet eller så.
Jag har i och försig inte sovit sådär jätte mycket i helgen. Inte heller dom två dagarna jag var ledig förra veckan. Kan kanske ha något med det att göra.

Men nu ska jag försöka komma igång här, ordentligt. Jag har skrivit en kom-ihåg-lista. En bra början i alla fall.

Dagen idag.

Det har varit en rätt lugn helg, över lag. Igår hade vi det väldigt trevligt hos syrran. Hon bjöd på smörgåstårta, chips och ost och kex.
Vi var inte så många heller och spenderade kvällen med att lyssna på musik och spela kort. Skapligt mycket vin blev det också. Men ändå sådär alldeles lagom.

Kom hem till mig igen vid två. Jag och Sofie slocknade i en varsin soffa, men vi hade hunnit få igång en film på datorn. Trött som tusan verkligen.
Imorse blev det lite sovmorgon. Vi började inte jobba förs på eftermiddagen. Men trots att vi hade god tid på oss mellan ställena så kände jag mig så jävla stressad. Det hade inte alls behövts, allt var i sin ordning och allt blev jättebra tillslut.
Lite ledsamt har det ändå varit. En utav dom bästa avtackades idag. Det är den tjänsten jag har går på nu. Egentligen slutade hon för flera veckor sen, men nu blev det verkligen på riktigt. Det var hennes sista dag. Hon finns juh ändå kvar, och förhoppningsvis var det inte sista gången vi såg henne omkring jobbet.
Riktigt känslosamt var det.

Åkte hem till mamma och pappa när jag var klar för dagen. Där var även mormor och moster med familj. Det var rätt längesen jag träffade dom nu. Jag förstår inte hur det kan gå så långt mellan gångerna.
Igår träffade jag även min andra moster, bara för några minuter. Även kusinerna.
Och farmor och farfar. Det var ännu längre sen jag träffade dom. Jag känner mig dålig. Bara för att jag aldrig tar mig tid, eller aldrig har tid.
Men jag ska försöka skärpa mig med det.

Släkten betyder ändå mest!

I miss you!

..

Du får gärna komma till mig när du mår dåligt,
men glöm bara inte bort mig när du mår bra!

Cornelis

Bion igår var super bra. Gillar man Cornelis och hans musik så gillar man absolut filmen. Han levde verkligen ett tragiskt liv.
Mamma tyckte också filmen var bra. Det är juh tur i alla fall. Skulle kännas lite tråkigt om hon inte gjorde de, nu när jag bjöd med henne.
Innan bion var det middag. Trevligt som alltid faktiskt. God mat också. Den här gången blev det inte pizza, skönt att kunna variera lite sådär.

Jag hade lovat att skjutsa igår också. Men efter bion kändes det verkligen att jag hade varit igång sen klockan sex igår morse. Men jag klarade det ändå. In, lämna, åka hem. Där tokslocknade jag på soffan. Ögonen orkade inte med. Men det gällde att vakna när telefonen ringde. Vilket jag gjorde.
Hämta, lämna, sova.
Men när det var dags för tvättstugan imorse var jag fortfarande trött. Efter första maskinen somnade jag till på soffan igen.
Men det är juh så, har jag sagt att jag ska hämta, då gör jag juh det. Det är jag som får skylla mig själv i såna fall.
Nu börjar det i alla fall kännas lite bättre. Ska äta lite och sen göra mig iordning. Syrran har lite mys ikväll eftersom hon fyller år imorgon. Men jag vet inte riktigt när jag ska rulla ut dit. Eller hur jag ska rulla ut dit. Mamma sa visserligen att hon kunde hämta mig och skjutsa dit mig. Men jag vet inte om dom också ska dit idag eller om dom väntar till imorgon.

Mat it is. Då kanske jag piggnar på mig lite till. Mat, dusch och musik!

Riktigt tidig morgon - spöregn.

Hua, det blev en riktigt tidig morgon imorse. Kändes inte som att jag fick sova många timmar heller. Jag hade väldigt svårt med att somna igår, och jag vaknade flera gånger under natten. Jag får väl skylla mig själv som sov borta halva gårdagen. Klart att man inte är trött vid elva på kvällen då.
Men jag försov mig inte ens imorse. Det gjorde jag bra! Blev klar och när jag kom till mamma innan sju, var dom fortfarande inte klara. Jag trodde dom skulle stå och trampa vid dörren eller utanför på parkeringen.
Men vi hann i tid till sjukan. Syrran skulle dit och kolla lite. Månatliga besök på diabetesmottagningen. Sen var det tänkt att vi skulle till Elgiganten, men dom öppnade inte förs elva. Brukar inte såna affärer, alla affärer, öppna tio? Tydligen inte den här butiken. Vi fördrev tiden på bästa sätt, MAX. Tidig lunch med andra ord.
Jag hittade så mycket saker jag ville ha. På Elgiganten alltså. Ska köpa ny tv i slutet av månaden. Så jag kikade på lite olika. Det finns så mycket. Jag blev helt snurrig. De gjorde det inte så mycket lättare när man fick massa siffror i huvudet, upplösningar hit och storlekar dit.
Det blir nog bra i slutändan kan jag tänka. Sen hittade jag juh självklart massa andra saker som jag vill ha. Tur att det är jul snart.
Kanske är tomten snäll och ger mig det jag vill ha!

Igår kväll köpte jag biljetter till Cornelis premiären som är ikväll. Ska ta med mig mamma på den. Gissa om hon blev glad när jag berättade det för henne imorse. Kul att kunna överraska sådär ibland.
Ska se om det kanske blir lite middag ikväll också. Brukar försöka hänga på dom andra varje fredag. Men jag har inte riktigt bestämt mig än.

Nu ska jag nog lägga mig för att vila ett tag tror jag. Hoppas på att jag kanske får lite kontakt med andra sidan jorden också.

Innebandy.

Nu är jag precis hemkommen ifrån bandyn. Shit!
Det går så sjukt mycket fortare än när vi spelar på lördagar. Jag hängde inte med så värst bra i början. Eller om jag ska vara ärlig, nästan hela tiden.
Dom har sån jäkla fart där. Jag orkar i tio minuter sen är jag helt slut. Men dom kör med snabba byten och korta matcher. Då gick det lite bättre.
Får se om jag orkar spela bandy två gånger i veckan. Jag var välkommen tillbaka, vi får se. Det var jävligt kul i alla fall.
Det får tiden att gå lite fortare. Bara en vecka kvar.
Det känns bra.

Nej nu blir det duschen och sen sängen, ska åka iväg med mamma och lillsyrran imorgon bitti. Jättetidigt.
Sen ska vi se om jag kanske till och med kan få me min mamma på bio imorn kväll. Vi får se vad som händer.

Sov gott så skrivs vi imorgon istället. 

..Och det här med språk..

Jag funderade på en sak tidigare idag. När jag gick i skolan, gymnasiet, vilket inte alls va så jätte många år sen, läste jag samhällsvetenskapliga programmet. Jag hade inriktning språk, vilket betydde att jag läste italienska, spanska, latin och självklart svenska och engelska. Italienska läste jag både a-kurs och b-kurs, spanska valde jag att bara läsa a-kurs och latin läste jag a-kurs och halva b-kursen. Svenska hade vi både a - b - och c-kurs. Engelska var a -och b-kurs. Jag läste alltså en väldans massa språk. Plus att jag valde att läsa teckenkommunikation, filmkunskap och kommunikation och ljudteknik. Tilläggskurser.
Men nu har jag kommit fram till att det är inte mycket jag kommer ihåg av det där. Inte mycket alls. Det är så sjukt tråkigt. För jag älskar språk. Och jag älskar dialekter. Och kommunikation är juh riktigt bra att kunna. Visst är det så?
Men jag har inget minne av dom där lektionerna. Teckenkommunikationen kommer jag ihåg rätt mycket av. När jag var mindre ville jag bli teckenspråkstolk. Men det har jag lagt lite åt sidan just nu. Och jag kommer inte ihåg hur jag tecknar hela meningar. Jag kommer bara ihåg lätta saker, som hund, katt, bil osv. Det kommer jag juh inte långt på.
När jag gick på högstadiet läste jag franska också. Jag kommer knappt ihåg något av det. Spanska, franska, latin, italienska. Jätte härliga språk, men jag kommer inte ihåg mer än "hej" och "tack" typ.
Kanske ska köpa hem såna där lära-sig-själv cd-skivor.
Ljudtekniken har väl kanske inte så mycket med språken så att göra. Men det enda jag kommer ihåg där ifrån är att jag var ensam tjej. Och att vi åkte till Sveriges Radio på studiebesök.
Sen kommer jag inte ihåg så mycket av själva lektionerna. Jag kommer ihåg klassen ifrån den tiden. Bara för att det var världens bästa klass. Kunde inte ha bett om så mycket mer.

Skolan är annars som ett töcken för mig. Ibland försöker jag tänka tillbaka på saker som jag fick lära mig. Men det går för det mesta inte så bra.

Mikrofonkåt


Bara för att jag är ledig

Bara för att jag har tagit ledigt två dagar betyder det juh inte att jag ska sova bort hela dagen idag. Inte ens halva. Vilket jag gjorde. Telefonen ringde vid nio sen vaknade jag nu vid tolv.
Jag blir så less. Allt som jag hade planerat har glidit iväg. Så det första jag måste göra är att jaga rätt på det, innan jag ens kan börja. Motivationen är juh en utav alla delarna.
Ska även kila ner i tvättstugan och se om det kanske finns någon tvätttid idag. Orkar inte vänta till på lördag. Känns inte riktigt som att jag har tid med det då heller.
Syster fyller år i helgen så då ska jag dit på lördag. Och kanske även på söndag, efter jobbet.

Får se vilka som kommer dit på lördag då. Jag har inte en aning om vilka som är sugna och har tackat ja. Kul ska det bli i vilket fall.

Dags att börja röra på sig då. Så att det händer något här hemma.

Det här va juh så sjukt bra!


I mitt vackra vita vinterland

Äntligen hemma, äntligen fått i mig lite middag. Kände mig inte riktigt på topp den sista timmen. Men jag bet ihop och försökte få sista tiden att gå. Inte för att det var några problem, hela eftermiddagen gick sjukt fort. Snacka om att det här va populärt. Alla ungdomar som kom dit satte sig och pärlade. Det hade vi aldrig gjort.
Gissa om jag fick stryka pärlplattor.
Vi ska till och med göra om det, om en månad. Får se om det är lika attraktivit då som nu.

Men nu har jag i alla fall tagit helg. Kommer nog bli jätte skönt att få vila upp sig lite. Ledig i tre dagar i alla fall. Sen jobbar jag igen på söndag. Men det är inga problem, kommer nog även där vara ett snabbt arbetspass.

Näe, nu blir det en film, Street Dance och sen sängen.



Take a look through my eyes


Bounce






Dom bjuder juh i alla fall på sig själva!

Avundsjuk..

Arbetat en timme redan. Kaffe och snack. Inte har jag gjort så mycket praktiskt i alla fall. Inte än.
Ska försöka ändra på lite grejer och se om det blir lite bättre. Man vet juh inte sånt förs man har provat.

Snön ligger kvar också. Men jag tror allt att det är plusgrader, det har alltså redan börjat töat lite redan. Varför kan det inte bara få vara kvar? 
Det är trots allt novmeber, brukar inte vintern komma då. Jo jag tror nog det. Jag blir bara störd av att det kommer snö och sen försvinner det, sen kommer det tillbaka. Man hinner liksom aldrig vänja sig vid tanken innan vädret slår om.

Hela eftermiddagen nu ska vi ha Reclaim the pärlplatta igen. Jag hoppas på att det kommer många ungdomar. En vän till mig tycker att jag är för gammal för sånt. Men det tycker inte jag. Det är inte töntigt heller.
Hallå, jag har världens bästa jobb! Jag får betalt för att leka och pyssla. Inte många som får det. Så jag tror nog bara att det handlar om avundsjuka för vissa. Eller?
Jo men så är det nog.


Colour my world

De va riktigt läskigt att köra i skogarna häromkring idag. Snön bara vräkte ner och de va inte plogat någonstans. Det betydde att vägarna var sjukt spåriga. Jätteläskigt, speciellt när man inte åker själv i bilen. Det är en sak när jag åker själv. Då är det bara mig och mitt liv som jag ska vara rädd om. Nu hade jag en till, då blir man extra nervig.
Men allt gick bra. Vi kom dit helskinnade och jag kom tillbaka helskinnad också.
Jag åkte till den grupp jag skulle vara på. Trodde jag skulle komma mycket senare än vad jag faktiskt gjorde.
Efter att gruppen var slut och jag slutade jobba fick jag åka tillbaka ner för att handla på ICA. Hade ingenting hemma.
Fan va jag är dålig på att handla mat så jag faktiskt har i några veckor. Riktigt sämst på det! Det ska jag helt klart försöka ändra på så snart som möjligt.
Dags att öppna kokböckerna som bara ligger och dammar här hemma.
En liten trevlig sak hände i alla fall idag. Jag fick ett samtal ifrån andra sidan jorden. Efterlängtat. Trots att det bara handlade om några minuter så lyfte det hela min eftermiddag. Fick en extra boost som räckte enda till nu.

Nej, nu är det nog dags för sängen. Har varit sjukt trött hela dagen. Blir en lång dag även imorgon. Ska nog läsa lite i boken jag håller på att läsa nu, Tornment.

Safe


Låt det vara vinter nu.

Det har börjat snöa igen. Trodde inte riktigt på när alla sa att dom började varna för snöstorm. Klass 2-varning. Men joda, hit kom det. Fast det kunde man väl nästan ana. Här är det alltid regn eller snö även om dom varnar eller inte.
Får se hur länge det håller i sig och hur länge det stannar. Bara för att, så vill jag att snön ska stanna kvar hela vintern nu. Inget mer smältande och väntande. Låt det ligga kvar för tusan.

Nu får det ta och vara vinter, på riktigt. Okej, det behöver kanske inte gå till överdrift, men sådär lagom får det gärna vara.
Det fixar vi.

Imorse bestämde jag mig för att börja en timme senare. Det blir så sjukt långa dagar annars för min del. Fast idag vet jag inte riktigt hur länge jag jobbar. Antingen är det till halv sex eller så är det till åtta. We'll see. Inte för att det gör sådär jättemycket för min del. Jag jobbar mer än gärna. Fast ibland kan det kanske gå till överdrift. Det vet jag, så det behöver jag inte bli upplyst om.
Men jag är duktig på att bara vifta bort det och fortsätta. Dags att sätta stopp för det kanske.

Mysterium

Jag känner mig riktigt rastlös. Är hungrig, men orkar inte äta nu. Klockan är juh mycket.
Är trött, men vill inte sova. Kanske ska jag försöka rota fram en film, som jag inte har sett än, och sysselsätta mig med det.
Eller ska jag försöka sova. Kanske se klart på NCIS. Ett avsnitt som jag redan har sett.
Men jag känner inte riktigt för det heller, egentligen.

Om jag försöker somna nu så kanske jag kommer upp tidigt. Har nog inte jättebråttom till jobbet. Men alltid skönt att inte behöva stressa på morgonen. Trots att det är vad jag gör, nästan varje morgon.
Har bestämt en liten fikadate imorn. Alltid trevligt att komma ifrån jobbet för en fika. Inte ofta det händer. Det vanligaste är att jag hamnar på en pizzeria vid lunch eller så. Men det är inte samma sak.
Fika är mysigt.

Sen får vi se vad dagen annars bjuder på. Något intressant hoppas jag.


I'll make you safe

Tillbaka till kontoret efter en vecka på läger. Det kändes riktigt skönt att komma tillbaka. En lugn och skön dag. Inte någon stress över huvudtaget.
Måndag betyder "Öppet Hus", alltså massor med småbarn. Så det var full fart när jag släntrade in på jobbet kring halv tolv. Tog lite sovmorgon idag. Det gjorde inte alls mycket, eftersom vi inte hade så mycket viktigt att göra. Vi betade av det mesta innan fikat.
Jag funderar lite på vad jag ska göra imorgon. Det finns rätt mycket som ska göras egentligen. Men jag vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans. Jag har så svårt med att sitta här hemma och fundera på vad som ska göras. Jag måste nästan sitta på jobbet och se allt som finns för att se vart jag ska börja.

Jag måste försöka bearbeta pappa också, så han kommer hit och hjälper mig med att få ihop dvd-hyllan jag köpte igår. Men jag tog ledigt i slutet av veckan, mamma är ledig då också. Kanske kan få hjälp av henne då. Hon och syrran kom hit igår kväll, men det blev inte av då. Jag har inte så mycket verktyg och pappa hade glömt säga det till mamma.
Så det slutade med att vi satt och spelade kort i stället. Härligt med lite sällskap sådär på kvällskvisten.

Men nu börjar jag få det lite som jag vill ha det här hemma. Börjar bli riktigt mysigt trots allt. Kanske är det så att jag kan få någon ordning i kaoset ändå. Jag är en god bit påväg, det är huvudsaken.

Mmm max.

Det blev en heldag med Lisa. Det var hundra år sen vi sågs och gjorde något själva, bara hon och jag. Idag blev det en tur till IKEA. Det var egentligen hon som skulle handla. Jag skulle inte ha handlat något egentligen. Men det visade sig att jag kom hem med mer än vad Lisa handlade. Massor, massor med ljus.
Jag har tänt upp ljus i hela lägenheten. Det är verkligen mys på hög nivå. Jag kan juh alltid låtsas.

Men ett glas vin och ljus kan faktiskt göra susen ibland. Trots att det är lite ensamt. Kanske blir det sängen snart ändå.
Jag tror nog att jag börjar bli lite hungrig igen. Blev juh MAX efter IKEA. Sen åkte jag för att lämna av Lisa och för att se hur hon bodde nu när hon pluggar igen. Sen blev det lite mat hos mamma, men då va jag inte så hungrig. Då var jag nog mest bara sugen.
Nu funderar jag i alla fall på att göra lite äggmackor eller något. Eller kanske bara några ostmackor. We'll see.

Jag ska vilket fall som helst fortsätta kika på Shane Dawson with friends.

Lite ensamt är det allt.

Jag trivs verkligen av att vara ensam. Ibland.
Nackdelen med att vara på läger en vecka, och sen åka hem, är att man saknar livet och rörelsen runt omkring.
Det är alltid jobbigt att komma hem efter en sån vecka.
Nu är det lite ensamt. Bara lite.


Värme, värmeljus.

Imorse ringde mamma och väckte mig. Pappa skulle komma upp för att laga min bil och mamma tänkte gå upp och hälsa på mig under tiden. Halv tolv kom pappa och ringde på dörren. En timme efter kom mamma hit. Jag har inte mått så bra idag, så det blev soffläge mestadelen av dagen. Fick i mig några mackor med mamma.
Sen komma pappa hit. Han hjälpte mig med att få upp lite saker på väggarna.
Det börjar se bra ut nu.
Jag blev bjuden på middag hos dom, så jag åkte dit en stund efter dom. Lillasyster gjorde chokladpudding till efterrätt också.
Jag fick i mig maten och lite av efterrätten. Fast sen blev klockan så mycket så det var dags att åka hem och bädda ner sig i soffan.

Jag har tänt upp massa med värmeljus i hela lägenheten. Dels för att hedra och skänka en tanke till dom som inte finns med oss längre. Och för att det är så mysigt med ljus.
Det blir nog ett glas vin till det också.
Bara för att njuta.


Ni är så härliga!

Nu har jag varit hemma i några timmar. Vi kom hem tidigare än vi hade planerat också.
Det blev inte många timmars sömn i natt. Sista natten, då brukar det alltid vara tradition att dygna. Eller i alla fall försöka dygna.
Det blev skapligt slappt igår kväll. Andra gruppen som bodde på samma ställe hade ett låtsas bröllop igår så det bjöds på riktigt god mat. Nej, vi fick inte vara med på bröllopet, middagen eller dansen. Så vi gick tillbaka till våran stuga för att se på film och bara ta det lugnt i stället.
Det blev lite gitarrspel, kortspel och annat snack. Det blev inte lite gitarrspel. I tre timmar, ungefär, satt jag och Ludde på rummet vid datorn för att lära sig spela några låtar.
Jag spelar inte. Jag önskar verkligen att jag kunde, jag ska nog försöka lära mig. Jag sjöng i stället. Inte för att jag kan sjunga men man rycks juh med liksom.
Kring tolv, när fortfarande dom flesta tittade på film och några sov, var det dags för oss ledare att basta lite. Fan, jag klarar juh inte av det där. Kan sitta där inne i fem minuter, sen måste springa ut för att ta luft. Hjärtat bultar på i 380. Känns inte helt bra. Men det är fan så skönt ändå.
Eftersom vi inte kan vara vuxna nog så var det en ren självklarhet att det blev vattenkrig där nere. Inga torra handdukar fanns de efter det.

Man kan juh tro att alla hade fått nog vid ett tiden på natten. Ha! Då trodde ni fel. Lite kortspel och ännu mer snack, lite youtuba och mer snack. Efter fyra fick jag nog. Jag är gammal och orkar inte.
Det slutade med att vi sov tre stycken i min lilla 90säng som jag hade där. Sista natten, inte så många timmar så det gjorde väl inte så mycket kan jag tycka då.
Inte många som var pigga idag. Jag är juh självklart trött jag med. Men jag va övertrött. Somnade kanske en halvtimme på bussen. Det är allt. Har inte sovit något hemma.
Övertrött.

Jag har haft en riktigt, riktigt bra vecka! Ni är så härliga allihop. Längtar till nästa gång vi träffas och har kul tillsammans!

Slapp dag.

Idag har det inte funnits mycket tid över varken för att sitta vid datorn och blogga eller slänga iväg ett litet inlägg från telefonen.
Fast ska jag vara ärlig har jag inte riktigt tänkt på det heller. Imorse var det en liten undervisningsfilm för konfirmanderna. Några av ledarna satt här i vårat rum och spelade lite gitarr, planerade lekar och kikade lite på myspace.
Det finns många duktiga musiker i vår by.
Men ändå har det varit en riktigt slapp dag. Ungdomarna sitter och kollar på film nummer två just nu, dom har gjort det den senaste en och en halv timmen. Da Vinci koden. I rent undervisningssyfte. Dom verkar tycka den är bra.
Vi smög in på vårat rum för att spela chicago. Jo men det gick juh bra. Jag vann andra gången i alla fall.
Nu är det bara en och en halv timme kvar, lite drygt, till nästa aktivitet som är obligatorisk. Det betyder alltså att vi måste vara med på den. Inte för att det gör så mycket, rätt mysigt faktiskt.

Men sen är det nog nattinatti. I alla fall för min del, och förmodligen några av dom andra.
Man blir sjukt trött av att inte göra mycket alls kan jag meddela.

Två dagar kvar, sen är det hemresa som gäller. Hoppas på att min bil kanske kan bli fixad i helgen. Så jag kan ta mig till jobbet nästa vecka.

Och Petra, jag hoppas verkligen du bakar en till kladdkaka eller nått till mig när jag kommer hem!

Teater.

Vi har blivit utsedda till jury. Dags för lite teater. Får se vad ungdomarna har kommit på. Har dom livlig fantasi - eller följer dom ursprungstexten? Får dom med poängen? Ja, vi får väl se...

Jätte trötter!

Jag är så sjukt trött. Vet inte om det har någonting med förkylningen att göra. För så här trött brukar jag inte vara andra dagen på ett läger.
Jag menar, det är rätt mycket fritid och så ansträngande har det inte varit. Kanske kan det vara det som gör att jag är trött förresten.
Eller så är det för att vi äter och fikar nästan hela tiden. Man hamnar som i en liten paltkoma.
Men nu har jag i alla fall fått vila i en halvtimme eller så.
Jag la mig på sängen och sen orkade jag inte resa mig upp. Illa. Börjar man bli gammal kanske?

Jag vill veta vad som händer där hemma. Hänt något kul sen i söndags? Inga skandaler? Näe det kanske det inte har varit. Tycker det har varit ganska lugnt en tid nu.

Nej nu är det slut på friden. Dags att dra sig mot lektionssalen för att se vad som händer den här eftermiddagen. Lekar har det juh blivit en hel del måste jag säga. Ungdomarna verkar gilla det.

Heart and soul.

Nu har vi varit på den här kursgården i några timmar. Vi har ätit mestadels av dagen känns det som. Så är det alltid på läger, man behöver aldrig vara hungrig. Det passar juh mig jättebra i alla fall! Lektionstillfällen har vi också hunnit ha. Men ett till blir det nu innan det är dags för kväll.
Sen får vi se vad som händer senare ikväll. Om det blir film eller bastu.

Men jag har fått min dos känns det som. Nu vill jag hem. Det räcker nu. Jag tycker det är jättekul egentligen, men just nu känns det lite halvt om halvt. Dagarna brukar i och försig gå rätt fort.

On the road again.

Nu är vi påväg. Vi har nu åkt buss i någon timme. Det känns bra i alla fall, inga åksjukor än, bussen funkar också än så länge.

Jag känner mig inte lika stressad just nu, allt börjar falla på plats. Kanske blir det en bra vecka i alla fall. That's great!
Enda nackdelen är väl att jag börjar bli sjuk. Eller jag är sjuk, förkyld. Känner mig inte alls på topp för tillfället. Men jag har halva apoteket med mig, så det ska nog inte vara några problem.

Men än är det många timmar kvar till vi är framme. Go go go!

RSS 2.0