Jag vill juh inte direkt påstå att dagen b...

Jag vill juh inte direkt påstå att dagen började bra idag. Förhoppningsvis blir de bättre under dagen! Igår åkte jag och pappa en liten tur för att kika på en bil som jag är intresserad av. Jag nämnde min bil vid hans jobb, så tog vi hans bil dit. Sen kom vi på att de skulle bli en omväg på typ en halvtimme om vi skulle hämta den sen också. Men de löste vi med att jag skulle hämta den idag. Jag har fortfarande inte hämtat den. Och jag tror inte de hinns med alls idag. Det var de som gjorde att jag inte riktigt vaknade på rätt sida idag. Man får gärna ändra sig de är frågan om de, men jag tycket verkligen inte om när de ändras på tre röda eller ibland hur de sägs på för sätt. Jag kan inte ta mig någonstans. Är de akut kan jag visserligen få låna incan, säkert. Men jag gillar inte att köra den. Jag vill bara ha hem min bil! Fast framför allt vill jag ha hem den nya bilen. Jag gillade den!


Klockan segar sig fram

Klockan verkligen segar sig fram idag. Jag förstår inte. Jag har haft fullt upp sen jag kom till jobbet imorse. Och då tycker jag att klockan egentligen borde vara mer än vad den är.
Men så är det inte.
Jag har hunnit kopiera massa papper, letat fram adresser och pratat med föräldrar i telefon. Och hunnit få i mig lunch. Ändå är klockan inte mer än ett.
Konstigt.

Jaja, det är väl bra, egentligen. Då hinner jag med massor. Men det är förmodligen bara för att det är så fint väder ute. Då ska klockan jävlas med mig. När jag väl slutar sen, då kommer det vara molnigt, blåsigt och kallt. Bara för att jag ska hem.
Nej men hur som helst så är det skönt att jag har fått detta gjort. Det enda som saknas nu är frankeringen. Sen är det bara att kasta det här på lådan.

Imorn ska jag och min far åka iväg för att titta på en bil som jag är intresserad av. Hoppas den är fin, och går bra. Jag har inte sett någon bild på den, men det är från ett företag. Då borde väl bilen vara i bra skick. Eller hur?
Jag hoppas på det, vill inte åka i en skruttbil något mer. Jag vill ha en fin, bra bil. En större bil.
Det är vad jag ska åka och titta på i alla fall.
Sen får vi se om jag köper den på en gång, eller måste vänta. Usch, jag hatar att vänta när jag har bestämt mig för en sak. Då vill jag ha den på en gång. Punkt.

Dags att göra ett ryck här igen efter lunchen, så jag kanske kan ta en fika snart eller så. Med någon förhoppningsvis. Annars får jag fika själv helt enkelt.


Svårt att andas när inte näsan fungerar som den ska.

Det är nästan så att förkylningen har blivit snäppet värre än vad den var igår. Förbannade nästäppa. Och ingen nässpray fanns det hemma heller, bara åka och handla ett nytt idag.
Kanske lite nya halstabletter med kan jag tänka. Inte så att jag har ont i halsen, men den är skum. Den är inte riktigt på min sida än.

Igår blev det lite utav kaotiskt på kvällskvisten. Full rulle som vanligt ute på tomten, men massor av folk. Jag gömde mig inne ett tag för att laga lite middag. Mitt upp i allt ringde telefonen. Måste erkänna att lite panik fick jag allt. Jag blev tillfrågad om jag kunde följa med på möte, där, direkt. Det var bara att lämna spisen och kasta sig i bilen. Jag hann nog med att säga "måste dra, ska på möte. Vi hörs på luren", typ.
Tror inte riktigt att han hann koppla vad jag sa. Jag hann växla några ord med hans mamma innan också.
Efter några minuter satt jag i nästa bil.

Hur som helst, det slutade bra. Jag tror jag vet vad jag ska göra och jag fick ändå bra med info under kvällen. Fler datum skrevs upp och iväg på läger åker jag om några veckor. Kanon!
Nu gäller det bara att få fram så mycket som möjligt av det jag fick ansvar för. Ehum. Jo men det kommer gå kanon.
Kom hem sent som attan. Tröttare än tröttast var jag. Men det tog ändå tid för mig att somna, jag kunde juh inte andas ordentligt. Och inte ville jag kliva upp när jag skulle imorse heller. Det var motigt. Men efter ett tag fick jag dra mig ur sängen.

Nu är jag på jobbet, pustar ut lite innan det är dags att dra sig mot badhuset där vi ska ägna några timmar med våra barn. Får se hur många som kommer.
Kul att man har koll!

Molnen vill visa upp sig.

Det var inte alls lika fint väder idag som det har varit hela helgen.
Helt plötsligt fick molnen för sig att komma fram. Det tyckte jag var ett fruktansvärt dåligt beslut av dom. Inte har jag saknat dom speciellt mycket heller. Men man kan väl kanske inte begära att solen ska visa sig hela tiden. Även fast det känns som ett mycket bättre alternativ.

Lite färg har jag juh ändå fått den här helgen.
Jag har visst råkat dra på mig förkylningen igen. Jag som trodde att jag hade blivit av med den helt. Men det är väl så när man smittar varandra. Hjärtat klarade sig hyfsat länge innan han började känna av i hals och näsa. För mig tog det två dagar efter att han började snörvla. Så typiskt.

Ska fortsättas med altanbygge idag, om jag har förstått det rätt. Dom kom väldigt långt igår ändå, trots värmen. Nästan hela stommen står på plats. Det saknades en del virke för att dom skulle kunna fortsätta. Men så mötte jag hans pappa imorse med en massa virke på släp.
Det börjades sprängas en sten igår med. Mycket saker som händer på tomten nu. Man behöver inte ha tråkigt hemma i alla fall.
Dom fick bort en hel del av stenen. Men det finns massor kvar. Får se om det sprängs mer eller om dom hittar på något annat fiffigt påhitt för att få bort den.



Nu känns det som att jag har gjort det jag kom till kontoret för att göra. Jag skulle ringa ett samtal men det slutade med att hon kom och besökte oss i stället. Mycket trevligt måste jag säga. Pratade lite om läger i sommar, så vi får helt enkelt se hur det blir med det. Ja, alltså läger kommer det bli men det är väl mer hur många barn vi kan bidra med. Och vilka av alla ledare som får åka. Om jag kan och får åka.
Jag tror nog att det är mer ledare än barn som vill åka iväg på lägret. Det brukar vara så varje år i alla fall. Men som tur är brukar det lösa sig tillslut.

Dags att avrunda känner jag. Vila näsan lite. Jäkla täppa som aldrig riktigt släpper.

Fantastiskt varm helg.

Men vilken härlig påskhelg vi har haft. Solen har strålat varenda dag. Och jag har utnyttjat det riktigt bra tycker jag allt.
Hela påskafton och påskdagen var jag ute. Solen brände rätt bra igår, påskdagen. Så jag brände mig rätt bra i ansiktet, mest på näsan som vanligt. Och även axlarna.
Men det gör absolut ingenting, för nu börjar det närma sig sommaren. Och jag välkomnar den med öppna armar.
Igår monterades det ett växthus och det var båtfixande, om vartannat.
Och jag hjälpte till där jag kunde.
Idag har jag däremot inte gjort mycket. Det har mer blivit så att jag har tittat på och servat med kaffe och mat. Altanen påbörjades idag.

Förhoppningsvis kommer den vara klar till helgen. Kanske. Ja, ni vet vart ni hittar mig på alla lediga dagar då i alla fall.

Det har varit full rulle här hela dagen också, från tidigt i förmiddags till nu. När den ena åker, kommer den andre. Nästan så har det varit hela dagen. Det har visserligen varit mycket trevligt, men jag är totalt slut nu. Psykiskt.
Men det får gärna vara så. Jag tycker bara det är trevligt.

Jisses vilken fest de var igår. Det var ri...

Jisses vilken fest de var igår. Det var riktigt skoj. Massor med folk, jag har aldrig varit med om så mycket folk på en byfest. Träffade massor med gamla bekanta. Många kända ansikten. Så jag mår väl lite som jag förtjänar idag antar jag. Inte allt för dåligt som tur är. Påskafton idag. Och som alltid på påsken så ska vi åka och träffa ena halvan av släkten. Inte ofta det händer, så de gäller att passa på nu när alla är samlade. Ha en underbart trevlig dag, mina vänner!


Dagarna bara rusar iväg.

Redan skärtorsdag. Helt otroligt vad fort det går. Det är inte långt kvar innan det är valborg och sen första maj. En vecka bara.

Det har varit två ganska långa dagar för min del, i tisdags blev det en elva timmars dag då vi hade lite påskmys med våra barn och deras föräldrar. Och igår hade vi ungdomsgården igen. Dom flesta satt ner och pysslade, vilket jag tycker är jättekul. Annars brukar man knappt se röken av dom. Förutom dom minsta som vi för det mesta sitter och spelar kort med nu för tiden.
Men båda dagarna har flytit på bra, och dom har gått fort. Nackdelen är att hela kvällen försvinner. När man väl är hemma är man så trött så det inte är någon idé att försöka sätta sig ner och titta på tv eller göra något annat, än att gå och lägga sig.

Idag har jag varit ledig i alla fall. Med all rätt kändes det som. Jag, mamma, syrran och hennes snubbe åkte iväg och shoppade lite.
Mamma lämnade vi kvar på skopunkten där pappa och dom minsta syrrorna var. Så drog vi vidare till bolaget, Gina och sen handlade vi lite mat. Eller mest massa onyttigt för min del.
Nu sitter jag hemma. Allt är uppackat förutom kläderna.
Måste få i mig någon form av mat, får se vad jag kan lyckas trolla fram, eller om jag kanske till och med får något hemkört. Om karln ringer innan han lämnar byn vill säga.

Välkommen, du vår!

Nu börjar sms-inläggen strula också. Typiskt. Jaja, det får helt enkelt bara bli ännu mer text och ännu mindre bilder.
Rätt dålig på det där med att lägga upp bilder på bloggen, ännu sämre på att ta bilder. Men jag har bara mobilkameran så de blir ändå inte så jättebra bilder kan jag tycka.
Dags att skaffa en ordentlig kamera kanske? Det brukar oftast få upp intresset lite mer då.

Nu känns det hur som helst som att våren är här. Vädret är fint varenda morgon när man öppnar ögonen. Igår såg vi vägpinnarna plockas upp, fåglarna kvittrar förfullt, gruset sopas bort och bajstraktorn är ute.
Nu är det inte långt kvar till sommaren är här.

I love it!

Det börjar likna något.

Nu har helgen kommit och gått i en rasande fart.
I fredags var det dags för ledarutbildning, så vi tog vårat pick och pack och drog till lägergården för att invänta våra kommande ledare.
Jag drog in till donken för att beställa lite middag åt oss. Usch, aldrig mer att jag gör så, fasen vad med mat vi kånkade ut till bilen.
Fredagen blev ändå hyfsat lugn och jag kom nog i säng halv ett skulle jag tro. Vi hade bestämt att vi skulle ta lite sovmorgon. Nio fick vi sova till. Men så blev det inte.
Efter åtta var ungdomarna uppe på fötter och samlades vid våra sovplatser. Det var bara att vakna till liv och försöka få i sig lite frukost.
Vi hade massor vi pratade om under dagen, en liten paus för lunch och sen fortsatte vi. Halv fem drog jag därifrån. Dags för bandy.
Men det blev inte så långvarit. Det var grymt varmt i hallen och ingen orkade egentligen. Dessutom började jag känna av stressen. Det skulle juh kalasas efteråt.
Vi stannade till för att äta lite mat och sen vidare hemåt för att slänga sig i duschen. En bra kväll ändå tycker jag. Vi tog premiärturen med bussen på kvällen. Tror den kommer bli riktigt mysig när den är klar.

Igår tog vi lite sovmorgon igen. Vädret var kanon så vi gick ut för att börja kratta på tomten. Slängde det i en hög och eldade upp allt på en gång. Hela dagen höll vi på. Halv sju fick det vara nog. Då hade vi hunnit kratta ihop en hel del som slängdes på elden. Mamma och pappa kom förbi och hjälpte till lite. Det sågades upp trädstammar och det grillades korv. En sån där superbra avslutning på helgen, helt klart!

SMS-inlägg

img_4957 (MMS)


Fortfarande super trött efter långa arbets...

Fortfarande super trött efter långa arbetsdagar den här veckan. Och än är det inte slut. Lägerhelg har vi nu, men jag smiter härifrån i morgon eftermiddag. Då ska jag först spela bandy, känns skönt att inte behöva missa det. Sen ska vi kalasa lite. De har bara varit lite fika för att fira hjärtat, så då ägnar vi helgen åt att fira lite hårdare. Kommer nog bli kanon!


Långa dagar tar kål på en.

Igår blev det en riktigt lång dag för min del. 8.00-21.30.
Jag var trött redan klockan två. Då dade det varit fullt ös redan från åtta på morgonen. Så när klockan äntligen, sakta med säkert, började närma sig nio visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen.
Fruktansvärt trött.
Det enda jag kunde tänka på just då var hur skön sängen egentligen är. Jag längtade till att få krypa ner under täcket.

Men jag skulle upp tidigt imorse igen. Lite sovmorgon tog jag allt ändå. Halv tio var jag nere vid banken. Och det verkar ändå som att det gick rätt bra tycker jag. Hyfsat. Vi får se hur domen lyder på tisdag, då jag ska tillbaka igen.
Lite läskigt att bli vuxen tycker jag ändå. Men va tusan, någon måste man juh ta tag i såna saker också. Så är det juh bara. Får jag ett nej så får jag ett nej. Mer än så är det inte. Då får jag helt enkelt spara ihop pengar i såna fall.
Hua, va lång tid det kommer att ta.

Well well, ska försöka få tag i TW så vi kan planera det vi skulle. Annars åker jag hem och tar resten av dagen ledig.
Jag är trött. Och solen skiner. Känns inte som att jag egentligen har någon större lust att sitta inne på kontoret idag då.

Skrammelbil

Nu har jag bestämt mig. Det ska bli en ny bil!
Jag är så less på halvdana bilar som nätt och jämt rullar fram. Det kommer inte bli en såndär superduper ny bil, men en hyfsat ny som går bra.
Jag orkar inte med massa krångel och skit. Bilen ska rulla. Punkt.

Min snälle far ska ringa till några bekanta för att se vad dom kan ha för bilar. Jag va in och kika på pappas jobbs hemsida, men där fanns bara jättedyra bilar eller bilar som hade gått massor med mil. Det är tydligen inte så bra fick jag höra.
Jag ska alltså försöka hitta en bra bil, för en billig peng, som är ganska så ny.
Haha! Ja, önska mig lycka till då.

Jag har verkligen varit sämst med att blog...

Jag har verkligen varit sämst med att blogga dom här senaste dagarna. Jag har haft så himla mycket annat i huvudet. Jag var visserligen ledig fredag och lördag, men jobbade söndag. Däremot har jag gjort massa annat. I fredags hamnade vi ute på puben och i lördags satt vi hemma och spelade monopol till mitt i natten. I söndags innan det var dags för jobb, åkte jag en sväng till mina föräldrar och träffade farmor och farfar. De var riktigt längesen jag träffade dom. Idag blir det lite kalas eftersom hjärtat mitt fyller år. Han fick lite paket imorse av mig, men. Jag har ett till som ska lämnas, de får han av mig ikväll när jag kommer hem. Grattis på födelsedagen, fina du!


Jag har haft en riktig slö dag idag. Inte ...

Jag har haft en riktig slö dag idag. Inte har det hänt mycket här hemma. Jag ville ha en bara vara dag för mig själv. De har jag nog haft tillräckligt av nu. Nått måste göras här i alla fall. Städa och laga mat. Hjärtat fyller år på tisdag så det måste röjas här hemma lite. Ikväll blir det lite dricka är det sagt. De blir nog kanon!


Snart kan jag göra som jag vill.

Ibland vill jag bara sätta mig i ett hörn och tjura som en treåring.
Fy tusan vilken obra dag jag har idag.

Inte så att allt skiter sig, nej då - det flyter på. Men kroppen och hjärnan vill inte alls vara med. Det går inte att koncentrera sig på saker. Och det känns som att jag har glömt mer än hälften av vad som ska göras.
Åkte iväg en sväng tidigare i eftermiddags för att vara med på ett genrep, inför en musikal i helgen. En av våra barnkörer ska uppträda.
Jag vill också vara barn. Hoppa runt och göra lite som jag vill. Säga att det är lättare att koncentrera mig och att det är lättare att komma ihåg texten om jag hoppar och studsar. För vem vill sitta still i 45 minuter !?

Nej, det är lika bra att göra den här sista kraftansträngingen innan det är dags att åka hem. Lite till måste jag fixa innan jag kan lämna kontoret.
Så nu hoppas jag att det är riktigt fint väder imorgon. Då ska jag bara njuta, äta glass och njuta!

Kroppen skriker efter semestern.

Jag har absolut ingen lust alls att jobba idag. Så har jag känt i flera dagar nu.
Jag vill bara åka iväg och ladda batterierna ett tag. Åka iväg och ha kul. Inte känna ångesten varje kväll, pressen att jag måste somna för att orka upp på morgonen.
Vakna av att larmet skriker i hela sovrummet, men inte förmå sig att kliva upp utan trycka på snoozeknappen fyra gånger. Sen känna paniken när klockan börjar bli alldeles för mycket.
Stressen på morgonen för att hinna med allt innan det är dags att åka, jag vill slippa den ett tag.

Jag vill kunna vakna utan något som väcker mig. Lalla runt i pyjamasen ett tag på förmiddagen och ta allt i min takt. Sen åka iväg och göra något kul.
Inga måsten. Inga krav.
Inte för alltid, absolut inte för alltid. Men bara ett tag.

Jag orkar inte.
Jag vill ha sommar!
Jag vill ha semester!

Våren virvlar omkring oss.

Veckan började riktigt bra. Det har känts som att det är riktig vår i luften. Visserligen var det inte sådär superfint väder direkt på morgonen igår. Men framåt eftermiddagen sprack det upp och blev riktigt fint.
Vi hade ett inbokat möte på kvällen, så det var bara att sätta sig i bilen och rulla dit. Min tur att köra. Jag med mitt fruktansvärt bra-iga lokalsinne. Jag höll på att bli tokig vissa stunder, Petra sa en sak och Thomas sa en annan. Han trodde inte riktigt på mig när jag sa att jag inte har någon lokalkännedom. Men det fick han motbevisat igår.
Mötet resulterade inte direkt i något bra. Men vi gör vad vi kan för att det ska bli av.

Vi var klara riktigt tidigt också. En timme innan avsatt tid. Så jag var hemma vid åtta.
Höll hjärtat lite sällskap medan han böt till sommardäck på sin bil. Jag håller mig till vinterdäcken ett tag till. Måste köpa nya sommardäck. Hua!
Kanske ska skita i det och köpa ny bil istället. Min börjar säga upp sig totalt. Vilken dag som helst nu.
Får hoppas på att jag klarar mig till jag verkligen har bestämt mig för en ny bil, och vilken bil jag vill ha. Tror jag ska åka till pappas jobb och kika lite. Där finns många fina.

Ska röja lite till här på jobbet, sen är det dags för lunch med mammsen.


Igår blev det kalas för hela slanten. En m...

Igår blev det kalas för hela slanten. En mycket trevlig kväll måste jag säga. Det blev en blixtvisit till puben också, innan dom stängde. Idag är vi ute på vägarna igen, hojen ska hämtas hem. Jag sitter i bak och bara hänger med. Jag håller mig ifrån ratten, känner mig inte direkt kapabel till att köra alls. Sen är de släp på bilen också, jag har inte riktigt lärt mig köra med de än.


Livet ter sig inte alltid som man vill..

Oj, här har det inte skrivits på många dagar märker jag.
Blev lite sjuk i början på veckan. Sitter tyvärr fortfarande i också. Inte så trevligt. Som tur är har jag bara åkt på en förkylning, men värre en vad den brukar vara.
Jag åkte hem ifrån jobbet både måndag och tisdag. Orkade verkligen inte göra någonting.
I onsdags hade jag ungdomsgården, så där fick jag snällt sitta. Men tiden rullade på rätt bra ändå. Helt plötsligt var det kväller och vi kunde stänga igen.
I torsdags fick jag vara hemma sjuk. Men passade på att åka och gratta min moster som fyllde år igår. Helt pigg var jag inte alls.
Igår åkte jag  till jobbet igen. Vi skulle in på en liten bokrelease på förmiddagen. Så det blev en kort dag även där. Efter det åkte jag hem en sväng innan det var dags att rulla igen.
Vi hade bestämt att vi skulle in en sväng till IKEA och skopunkten. Hittade massa bra saker. Fast jag kände mig nog lite stressad ändå, eftersom klockan blev så mycket innan vi kom fram.

En skön fredag helt enkelt. Precis vad jag behövde. Lite egentid med karln.
Efter att vi hade kommit hem så kom Magnus och Emma över en stund, kollade på Big Brother och pratade lite.

Jag nåddes också av den hemska nyheten att en bekant till mig gick bort igår. Efter en tids kämpande mot leukemi så somnade han in.

Så hemskt att en ung människa rycks bort ifrån livet alldeles för tidigt. Jag hoppas att du nu har hittat ditt lugn och att du får leva vidare på andra sidan utan en massa hemskheter. Vila i frid !

Idag blev det som vanligt inte någon märkvärdig sovmorgon. Jag hade lovat att hjälpa till med mat och grejer inför ikväll. Då är det dags för fest. Min gamla arbetsgivare (och vän), Lena, fyller 40 idag. Jättestort grattis till dig vännen!

 


RSS 2.0