25 Juni

Jag har absolut ingenting att skriva egentligen. Eller jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Eller hur jag ska skriva det.
Men gårdagen rullade på hyfsat bra. Det kom folk, så det var full fart redan ifrån morgonen.
Jag känner nog inte riktigt för att redogöra för er hur hela dagen var. Men jag kan säga att den, över lag, blev bra.
Det blev rätt sent och det var inte nådigt med dricka vi fick i oss. Klockan fem la jag huvudet på kudden imorse och jag lyckades sova till halv ett eller så. Men sen var det dags att kliva upp för att svärföräldrarna skulle åka hem.
Sen har hela den här dagen bara släpat sig fram, sakta men säkert. En film har vi lyckats tittat på. Vi lyckades ta oss ner till macken också för att köpa upp oss på lite snus. Måste ha så det räcker hela nästa vecka när jag är ute på ön.
Så imorgon ska jag ha packat hela väskan klart. För på måndag morgon åker jag.

Nej nu ska jag återgå till mitt soffhäng. Fytusan vad skönt att inte göra ett piss idag.

23 Juni

Jag lyckades byta lite gardiner igår, äntligen. Så det blev lite förändring både i vardagsrummet och sovrummet. Nu väntar jag bara på att jag ska få gardinstänger till matrummet och köket. Så det även kan bli fint där någon gång.
Jag har tjatat rätt länge om det. På något sätt har det minsann blivit mer hemtrevligt i huset sen jag kom hit. Fast jag har rätt mycket kvar att jobba med innan jag kan säga att det helt och hållet är klart. Målet ligger långt, långt bort på andra sidan.
Och än är det mycket kvar att göra innan vi kan öppna dörren för folk imorgon. Det är mycket som måste göras ute på tomten också. Det är tur att vi får hjälp av hans föräldrar imorgon.
Sill skulle dom också ta med sig, så det blir sillunch. Trots att mamma och pappa åker iväg. Det känns bra!

Lite strul har det varit med folket imorgon. Mina planer gick lite i stöpet. Men det är bara att försöka skaka av sig det och ta nya tag. Jag tror nog att vi klarar av att få en trevlig stund i alla fall. Men det hade varit kul att kunna genomföra det som egentligen var planerat.
Samtidigt som det sista ska göras inför midsommarfirandet imorgon så snurrar packlistan i huvudet. Packlistan till lägret som jag åker iväg på nästa vecka. Det känns som att jag saknar hälften, jag känner mig inte alls förberedd. Trots att jag varit med på möten sen flera månader tillbaka. Mindre bra jobbat.
Jag har tvättat i vildförtvivlan, det kom jag också på att jag måste göra innan lägret. Och eftersom jag är lite utav en hönsmamma så vill jag att allt ska vara bra och allt ska finnas här hemma så att hjärtat klarar sig en vecka. Men samtidigt så har han klarat sig tidigare utan min hjälp.
Den dumma tanken ska jag släppa rätt omgående, annars kommer jag vara tokig på måndagmorgon när jag ska vinka hejdå och inte återkomma förs på lördag.
En anings seperationsångest har jag fått. Det har jag nog haft den senaste månaden. Vilket egentligen är helt och hållet onödigt. En vecka är liksom ingenting. Fast har man vant sig vid att ha någon nära sig hela tiden så blir det lite halvjobbigt.
Men jag tror nog att den här veckan kommer gå jättefort. Det kommer flyta på galant. Jag hoppas på en strålande, varm vecka och att det inte kommer så fruktansvärt mycket regn. Det är mindre kul att sova i tält och bo ute i skogen om det ska vara dåligt väder varje dag.

Nu måste jag bara försöka lösa det här med gummistövelproblemet jag har.

21 Juni

Idag hade vi bestämt att vi skulle ha ett ledarmöte. Så vi bestämde också att vi skulle bjuda våra ledare på lunch. Annars brukar det oftast bli så att vi har våra möten på kvällarna. Efter skola och allt vad alla har för sig. Men eftersom det är sommarlov för dom flesta så blev det mitt på dagen denna gång.
Och eftersom jag och TW var så fruktansvärt förberedda med allt så kastade vi ihop tacos till lunch och crémefyllda citronmuffins fick bli fikat.
Hur som, det är alltid trevligt att träffa alla så det gick rätt smidigt ändå. Lite information och sen blev det mest massa snack, som vanligt.

Minsta syster skickade och frågade om jag ville komma dit och fika lite så efter att vi var klara med allt så åkte jag dit en sväng. Hon hade bakad kladdiga chokladmuffins. Även det var riktigt gott.
Jag bestämde mig för att följa med mamma till ICA för att handla lite. Det blir inte så ofta jag träffar dom, inte lika ofta som förut i alla fall. Men det blir väl så när man har mycket att göra.

Vi bjöd visserligen över dom på midsommar, men förmodligen så åker dom iväg och hälsar på mammas barndomskompis. Men som sagt, nu för tiden vet man aldrig vad som händer. Folk ändrar sig hela tiden. Jag tycker det är lite halv jobbigt när man försöker planera saker och fixa och dona.
Men förhoppningsvis så blir det trevligt på midsommar i alla fall, får koncentrera mig på på dom som är här då.

20 Juni

Midsommarveckan är redan här. Nu gick det sådär fruktansvärt fort igen. Det är knappt så man hinner reflektera över dagen. Eller dagarna. Sen är dom förbi. Long gone.
I helgen har vi hunnit med att avverka en 30 årsfest. Helt okej. Jag var nykter dock. Inte mig emot. Trevliga människor, men även mindre trevliga människor enligt mig. Det är väl så det måste vara, för att hålla balansen sådär.
Det badades med kläder på, något som jag inte heller tyckte var en sån klok idé. Men det var kanske för att jag just var nykter och såg allt ur en annan vinkel. Efter mycket om och men kunde vi tillslut rulla därifrån. Med torra kläder på kroppen, i en varm bil.
Lyckades bli stoppad av polisen. Fast det där var juh inga konstigheter.
I söndags blev det en lång sovmorgon. Gick upp och åt lite frukost kring halv tolv. Började städa lite, fick upp lite mer saker på väggarna. Nu ser de inte lika naket ut överallt. Tog en liten break i sängen igen innan det var dags att rulla.
Handla lite middag och sen ett stopp i pappas garage där det var full aktivitet. Hälsade på mormor som var där med.

Kastade i oss middag för att sen åka tillbaka till stället där 30 årsfesten hölls. Nycklarna hade glömts i byxorna, som hade varit i poolen. Vi tröck ner dom blöta kläderna i påsen. Nycklarna var fortfarande kvar i byxorna, som tur var.
Så trots att vi klev upp sent igår så hanns det med hyfsat mycket ändå. Inte hade vi inspiration för att röja och fixa ute, eftersom det regnade precis hela dagen.
Med lite tur kanske det är uppehåll idag så att båten går att färdigställas idag. Helst av allt vore om den kunde komma i plurret innan midsommar.
Men det där återstår att se.

16 Juni

Dags att skärpa sig lite kanske! Men eftersom jag inte sitter vid en dator så ofta längre -när jag gör det så har jag för det mesta fullt upp - så blir det inte så många inlägg. Och det verkar som att inte riktigt går att mobilblogga så bra.
Men dom här senaste dagarna har jag varit ute på lägergården och (härjat, tänkte jag skriva) jobbat. Samarbetat med ungdomsgårdarna här omkring för att försöka få ut ungdomarna i lite mer natur. Tyvärr har vi inte haft en sån bra uppslutning, men det kanske ändras idag. Det är lite bättre väder, men fortfarande kallt. Vi trotsar det och bestämmer oss för att skicka ut alla i kanoter. Bara för att göra någonting annan än att sitta rakt upp och ner. I tisdags hade vi femkamp. Igår kom det inte så många, trots regn så gick vi ut, vi som var där, för att spela lite kubb. Mer än så blev det inte.
Däremot blev det rätt djupa samtal igår. Om allt mellan himmel och jord. Och även det är okej. Det märks att många behöver det också. Uppmärksamhet och någon som lyssnar.
Därför är vi där också.

Får se hur det blir idag helt enkelt.

13 Juni

Det känns lite som att jag har hamnat i en liten bloggtorka.
Det beror nog mycket på värmen. Men jag gör mitt bästa för att försöka uppdatera.

Ska försöka få upp lite bilder också. Altanen är i stort sett klar. Det börjar bli så fint på baksidan nu!

9 Juni

Men jisses vad dagarna går fort. Torsdag redan. Sen är det helg igen, och värmen tycks stanna kvar. Nu måste väl sommarn ha kommit för att stanna. Jag hoppas verkligen på det.
Men jag märker att bloggen blir lidande på en gång. Det blir väl så antar jag, när det finns tusen andra saker att göra och värmen ligger på. Då vill man inte gärna sätta sig framför en dator.
För det verkar gå fruktansvärt dåligt att blogga via telefonen. Det är många inlägg som inte hamnar här.

Nu sitter jag ensam på jobbet. Kunde egentligen ha börjat senare än vad jag gjorde. Men det struntade jag i. Jag ska stå och grilla massa korvar ikväll på musikfestivalen som hålls här. Skolorna har slutat och kommunen och polisen samt fritidsgårdarna vill göra en liten insatts för att hindra alkoholkonsumtionen som garanterat kommer cirkulera bland ungdomarna ikväll.
Vi får se hur det blir ikväll. Jag hoppas på en lugn men trevlig kväll. Något annat orkar jag inte riktigt med.

Var och lunchade hos mina föräldrar idag. Det blir nog så att jag åker dit och äter lite middag också. Men nu känner jag att jag inte vill sitta här på kontoret längre. Det är alldeles för fint väder för det. Men det finns väl en del att ta itu med här ändå. Usch, om jag kanske blundar lite. Försvinner det då?

7 Juni

Jisses vad längesen jag kikade in här. Det har redan gått några dagar in i juni.
Juni, sommar.
Vi har haft några underbart varma sköna sommardagar. Har varit långledig. Jag har väl försökt att vara ute så mycket som möjligt, vilket har resulterat i lite mer färg på kroppen. Eller i alla fall ansikte och armar.
Har hunnit med några grillkvällar, både hemma och borta.
Jag har även varit med när hjärtat har fixat och donat med sin båt. Som förhoppningsvis hamnar i plurret till helgen.
Jag gjorde inte många knop den dagen. Hans föräldrar fixade med deras nya kök och jag låg på en filt med hunden.
I och försig frågade om jag skulle hjälpa till med något, med båten, men det behövdes inte. Så jag höll mig till att vara sällskap bara.
Igår hann vi med att både äta lunch och middag hos mamma och pappa. Hela skaran var samlade. Alla syskon, syrrans karl, hjärtat och lillsyrrans nya kille. Första gången vi träffade honom. Hrm, jag yttrar mig inte så mycket om det. Vi avvaktar.

Idag var det jobb igen. Vi hade grymt tur med vädret. Vi hade f-2 från en skola här i närheten på besök på våran lägergård. Och det var varmt. Nästan för varmt för att stå vid elden och grilla hamburgare. Men det gick. Och det blev bra. Barnen var däremot lite ledsna för att dom inte fick bada för lärarna. Men det är tyvärr dom som bestämmer. Hade jag inte varit en sån badkruka, då hade nog till och med jag badat lite idag. Men jag tror nog att jag väntar några veckor till med den biten. Jag nöjer mig så bra med duschen hemma. Eller varför inte badkaret.

Imorgon har jag ett möte på några timmar, direkt på morgonen. Sen har vi sommaravslutning på ungdomsgården. Tror inte att det kommer så himla många dit. Jag har i alla fall stått och bakat en liten kaka. Petra ska göra det samma. Och sen ska jag stanna till nere på torget, innan jag åker upp imorn, för att köpa lite jordgubbar. Kan inte bli bättre.

Nu ska jag koncentrera mig lite på fotbollen, Sverige-Finland. Sverige leder än så länge!

RSS 2.0