Myskväll, filmkväll

Det blev en mindre film/myskväll hemma hos mig idag. Tände upp lite ljus och sen hade jag lånat filmer hos familjen. Hannah Montana The Movie och Magnus och Brasse - Varning för barn och Det är serverat.
Jag älskar disney filmer. Men det har jag nämnt tidigare, att jag brukar sitta bänkad framför disney channel hemma hos mamma och pappa. Men Hannah Montana har jag fastnat lite för. Tycker den serien är rolig. Min typ av humor. Sort of.
Filmen var i alla fall bra. Jag hittade väl mina ställen där jag tyckte det var sorgligt men överlag var det rätt mycket skratt ändå. Sen är standarden att titta på bonus materialet. Det är ett måste när man kollar på film. Alltid lika roligt att se bloopers och bortklippta scener.

Men nu visas Magnus och Brasse - Varning för barn. Får se vad jag tycker om den, om jag ens orkar kolla klart på den. Det är jobb som gäller imorgon. 9-18 på fritids. Jag hoppas verkligen på fint väder!

Varför kan det inte vara såhär, alltid.

Igår hamnade jag i alla fall inte på soffan. Det kändes som en bra bedrift. Men däremot blev det en ordentlig sovmorgon för mig, något jag inte hade planerat. Men när klockan ringde imorse så orkade jag inte gå upp. Klockan tio kom jag upp. Men jag hann med att titta lite på tv innan jag skulle till jobbet. Började trots allt klockan elva idag. Direkt när frukosten är.
Det är nog det bästa på hela dagen när man jobbar där, hotellfrukost. Helt underbart gott. Idag hade dom även laktosfri yoghurt framme. Lika bra att passa på när det ändå finns. Inte så många som är laktosintoleranta som besöker oss så det är sällan det finns.
Sen var det dags för att börja jobba ordentligt. Jag blev utskickad till annexen igen. Gick faktiskt helt okej. Tyckte vi gjorde ett bra jobb ändå, på skaplig tid. När vi var klara med rummen åkte vi ner till sjöbastun och arkivet (ljusrummet) för att låsa och larma.
Men några timmars jobb blev det ändå, kom hem efter tre någon gång. Och då fortsatte jag lite här hemma med städandet. Jag har fått någon sorts städmani. Vilket är bra, eftersom jag inte alltid är så pigg på det. Men nu jävlar. Det börjar likna något i alla fall. Ett hem kanske.
Men jag inser att man blir fan aldrig nöjd. Trots att jag var jättenoga med att skura och dammsuga igår så känns det ändå inte som att det blev ordentligt. Men om jag kunde få sån här mani lite oftare, typ varje vecka så skulle de bli hur bra som helst.
Ja, man kan juh alltid hoppas.

Nej, nu ska jag nog åka till mamma och få i mig lite mat, tacos. Mumma!

Nystädad lägenhet och middag i världsklass

När jag kom hem ifrån jobbet kände jag att jag hade ångan uppe, och tänkte att det var lika bra att fortsätta städa här hemma. Så det blev verkligen en grundlig dammsugning. Fan va jobbigt det är att dammsuga egentligen. Man går krokrygging, fast det kanske är min dammsugare det är fel på, jag fick riktigt ont i ryggen efter det. Och sladden bråkade med mig också. Den vill rulla in sig utan att jag trycker på knappen. Eller är det kanske en osynlig besökare jag har som tycker om att reta mig. Vad vet jag.
Sen torkade jag golven. Jag kan vara rätt dålig på sånt, så när jag var klar kände jag mig riktigt nöjd.
Åkte sen upp till mamma och pappa där det bjöds på supergod middag. Fläskkarré, pommes, friterade lökringar, bea-sås, tomatkoncasé och sallad.
Det var juh herrarnas bronsmatch i Curling också. Tyvärr förlorade dom. Men de va fan en bra match ändå. Och Kalla i tremilen. Jaja, jag vet. OS, men jag har verkligen försökt att hålla mig ifrån. Just för att min familj har levt efter OStablån. Men jag kunde inte i slutet. Det blev helt enkelt för mycket och jag blev för nyfiken. Men imorgon är det slut på det. Då kan man börja leva normalt igen.


Huvudet lämnade jag hemma på soffan

Ja det var juh meningen att jag skulle se curlingfinalen. Jag höll mig vaken också, såg början och det såg riktigt bra ut. Men vid fruktpausen tokslocknade jag. Jag såg alltså inte när Sverige tog guldet. Utan jag vaknade klockan sex, på soffan. Som jag hade bestämt att jag inte skulle somna på. Men det gjorde jag ändå. Gick och la mig i sängen och sov tre timmar till. Sen var det bara att gå upp igen. Kanske lite tidigt i och med att jag började jobba halv elva. Men kändes skönt att få ta det lite lugnt ett tag på morgonen också.
Sen var det bara att knata till jobbet. Kom precis när dom andra hade ätit frukosten. Och sen släpade dom ut mig till annexen.
Jag brukar inte tycka om att vara där ute på lördagar eftersom man ska skura badkaren. Men som tur var var det inte många som hade använt dom. Bara ett, och det skrubbade jag rent.

Åkte tillbaka och upp på hotellplan, där har dom minsann målat om i korridoren. Rött. Fyfan va läckert det blev. Det blev mysigt och välkomnande. Och rummen börjar se nya och fräscha ut.
Men huvudet var i alla fall inte med mig idag. Standard kommentaren idag blev Det tänkte jag inte på, eller Ja men juste. Ja dom andra fick sig i alla fall ett gott skratt på fikat sen.

Ibland måste man juh bjuda på sig själv också.


Det här med tidszoner, varför..

Varför ska OS spelas på andra sidan jordklotet?

Klockan tolv är det curlingfinal. Jag har juh verkligen försökt hålla mig ifrån OS, men igår satt jag hemma hos mor och far och tittade på curling. Sverige gick juh som bekant vidare och spelar alltså finalen i natt. Och nu måste jag bara se den. Jag såg lite av gruppspelet  när vi mötte Kanada och då gick det juh inte så väldans bra. Så det är nu det gäller. Det är nu vi ska slå dom. Hoppas jag i alla fall.

Men det innebär alltså att jag ska hålla mig vaken ett bra tag till. Jag som redan är jättetrött och som ska upp och jobba imorn. Men det lär väl bli som dom senaste två dagarna, att jag somnar på soffan. Det är juh inget som är helt och hållet obekant för mig.
För flera månader sen fick jag för mig att jag inte kunde sova i sängen, och sov alltså på soffan i flera flera nätter. Vilka jäkla idéer man får för sig ibland.
Men i natt ska jag verkligen försöka att inte somna på soffan, utan jag strävar efter att somna i sägen.

Återblick



Vad jag längtar till såna här härligt sommardagar!

Våren närmar sig med stormsteg

Fasen va fort veckan har gått. Snart är till och med fredagkvällen över, och inte har man fått något annat gjort än att jobba. Inget nöje om man säger så.
Men jag är glad att det går fort ändå. Så att inte dagarna och veckorna hankar sig fram. För våren har börjat närma sig! Idag har det varit plusgrader. Det är så härligt att höra hur det droppar ifrån taken och hur varmt det ändå är med bara några grader varmt.

Men jag blev lite smått sur när jag kom hem och skulle parkera nu ikväll. Alla platser där man kan parkera var upptagna. För inte har dom bryts sig om att ploga undan snön lite längre ner på parkeringen. Och eftersom någon idiot har tagit min stolpplats så måste jag parkera på övre.
Jag blir så less!

Har även kollat på några filmer som jag spelade in i somras. Funderar nästan på att lägga upp några här.
Många är rätt långa så jag tror inte någon orkar titta på dom. Men det är alltid kul att ha kvar som minnen. Dom underbara vännerna kan vara rätt knasiga ibland. Underbart!

Linser på vift

Jag känner mig superkonstig idag. Sådär skum i huvudet liksom. Vet inte om det kanske beror på linserna eller om det är något virus som börjar komma krypandes.
Men eftersom ja känner mig tung i ögonen så är det nog linserna som spökar ändå. Dom är gamla och jag sitter fortfarande och väntar på mina nya linser, som skulle ha kommit i början av februari. Men dom har fortfarande inte kommit.
Jag har letat efter numret till linsboxen, dom som skickar ut linserna, men jag har inte hittat nått hemma. Så jag får väl förmodligen ringa till optikern eller något. För jag märker att ögonen inte mår bra av att jag har dom här linserna. Inte mitt huvud heller.

Figaro



Jag hittade den här videon som vi filmade in för jättelänge sen. Han gillar räkor om man säger så.

All I want to say is that, they don't really care about us

Igår blev det en rätt lugn dag efter jobbet. Åkte upp till mamma och pappa för att släppa ut gammelgubben (hunden). Och även jaga rätt på katterna så att dom kom ut ordentligt också. Efter att jag va lite social med vovven åkte jag hem. Dags för att tvätta. Jag kunde till och med börja tidigare, de kändes jävligt skönt. Så slipper man springa där till tio. Åkte upp till mamma och pappa en sväng till för att äta lite och umgås. Det blev framför tvn, framför OS. Curling - Kina-Sverige. Sverige vann och ska spela final nu. Men jag vet inte när. Jag har juh som sagt inte varit sådär jätte intresserad av OS i år. Hann kolla på staffeten också, damerna. Det gick inte enda fram. Hamnade på 5:e plats.

Men sen var det ändå dags att rulla hem för att ta in det sista i tvättstugan. Igår fick jag en ny film This is it! med Michael Jackson. Fy fan va jävla bra den var. Jag blev rätt ledsen när jag såg filmen och insåg att han aldrig hann genomföra en enda show. Det hade blivit helt otroligt. Fy fan va häftigt att få stå i publiken och se hela den där showen.

Han va nog kungen av pop trots allt.


It's driving me crazy

Hittills har jag inte haft nått super humör. Vart har det tagit vägen?
Det dåliga humöret brukar försvinna rätt fort, jag har inte världens bästa morgonhumör, men idag känner jag mig väldigt lättretlig. Fortfarande.
Jag har massor med energi, kan ingen bara dra me mig på något, eller hitta på något kul. Fast det är nog egentligen enbart mitt jobb. Jag måste se till att det händer något snart.., nu!
Fast egentligen nu när jag tänker efter. Det är inte så att jag är på ett dåligt humör överlag. Jag känner mig ändå rätt glad ändå. Inte så som jag har gjort dom senaste dagarna när jag har vaknat ledsen och haft den känslan kvar hela dagen.
Humörsvängningarna blir jag tokig på!


All I'm asking for is to be near you


Soffliggande minnesförlust

Det blev film igår. Någon ny som jag inte hade brytt mig att tagit av plasten ifrån. Brustna omfamningar, fransk var den också. Jag somnade efter ett tag. Det var inte direkt en film i min smak. Inte var det skönt att vakna upp på soffan kvart över sex imorse heller. Men eftersom jag hade två timmar till att sova, ungefär, så kröp jag till sängen.
Jag kan tycka att det är rätt skönt att somna på soffan ibland. Men inte sova i flera timmar sådär. Man får så sjukt ont i kroppen.
Sen var det bara att kliva upp. Jobb stog på schemat. Jag vet inte vad det är med mig men jag orkar ingenting. Helst skulle jag bara vilja ligga kvar under täcket och inte orka bry mig om något. Fast det går inte, jobba måste man. Men kanske dags att ta lite semester snart. Inte än, men snart.

Det läskiga är att jag inte kommer ihåg vad vi pratade om på behandlingen igår. Jag brukar komma ihåg lite, och sen kommer allt eftersom. Men idag kommer jag knappt ihåg något alls.
Det enda jag kommer ihåg är att jag har stängt för många dörrar..


Helt slut, men absolut värt det

Nu är jag i alla fall helt mörbultad. Men det var hur skönt som helst. Efterlängtat som fan.
Det är verkligen något som jag inte ångrar att jag lägger mina pengar på.
Nu var det länge sen jag var där och det behövdes om jag säger så. Min energinivå låg på noll. Det har jag känt av själv. Då är det riktigt illa.

Men nu känner jag mig så vimmelkantig. Dags att lägga sig på soffan och bara slå på en film och varva ner ännu mer innan det är dags för sängen.
Imorn är det juh jobb som vanligt. Förhoppningsvis är jag också på bättre humör då.

Helt slut, men absolut värt det

Nu är jag i alla fall helt mörbultad. Men det var hur skönt som helst. Efterlängtat som fan.
Det är verkligen något som jag inte ångrar att jag lägger mina pengar på.
Nu var det länge sen jag var där och det behövdes om jag säger så. Min energinivå låg på noll. Det har jag känt av själv. Då är det riktigt illa.

Men nu känner jag mig så vimmelkantig. Dags att lägga sig på soffan och bara slå på en film och varva ner ännu mer innan det är dags för sängen.
Imorn är det juh jobb som vanligt. Förhoppningsvis är jag också på bättre humör då.

Behandling

Äntligen ska de bli lite behandling idag!
Jag har längtat så länge, känner att det behövs verkligen. Få koppla av lite kanske. We'll see.
Jag återkommer. Såg att klockan redan börjar närma sig åtta.

Doctor doctor

Ojoj, imorse blev det en tidig dag. Trots att jag är ledig enda till halv sex ikväll. Men det var dietisten som stog på schemat. Fick ha syster med mig också eftersom jag skulle till läkaren sen också.
Det gick väl inte sådär jättebra hos dietisten. Inte så som jag trodde att det skulle vara i alla fall. Kunde jag bara inte få stå kvar på samma siffror som förra månaden. Nej då ska jag ha sjunkit massor istället. Fan vad jag hatar det där.
Direkt efter att jag varit där, åkte vi till nästa läkare. Fan att man ska behöva dra till med allt för att få något gehör. Efter mycket om och men fick jag ändå gå till laboratoriet med orden "jag skickar iväg en remiss". Syster var juh som sagt med också. Men det är bara för att jag är så jäkla känslig vad gäller nålar. Jag kan alltså inte ta ett ordentligt blodprov utan att bli svimfärdig och vimmelkantig.
Som tur var fick jag min favorit. Hon är verkligen underbar och vet att jag har det svårt. Jag fick lägga mig på britsen på en gång utan att ens försöka lämna proverna sittandes. Trots att jag låg ner kände jag mig konstig. Men det gick bra.
Efter en timme på läkarstationen kunde vi åka hem.

Så nu vankas lunch. Vi ska trycka i oss en stor BigOne pizza och bara slappa framför tvn.

Somethings are just ment to be

Tänk om man ändå bara kunde trolla. Bara lite, lite grann sådär.
Oj vad mycket jag skulle ändra på då. Massor.
Jag har ingen aning om vart den tanken kom ifrån. Farligt att sitta såhär själv och låta tankarna skena. Man tänker bara på massa saker som är helt omöjliga. Varför finns det ens saker som är omöjliga. Jag håller absolut med om att om man jobbar tillräckligt mycket så kan man även ändra på mycket, men inte på allt.
Ibland är det även farligt att drömma. Man drömmer oftast om de saker som man aldrig kan nå upp till. Ribban sätts alltid för högt.
Om det ändå fanns något sätt som man skulle kunna ändra saker som har hänt, ändra historian.
Om man ändå kunde trolla..


Kära lilla krumelur - Jag vill aldrig bliva stur

Ungefär såhär känner jag det. Om man ändå kunde göra så!

Härmed säger jag upp mig som vuxen. Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring. Jag vill gå på McDonalds och tro att det är en trestjärnig Michelin-restaurant. Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem. Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner myxorna, ligga under ett stort träd och ha en saftkiosk med mina vänner en varm sommardag.

Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna. Jag vill att mamma gör goda mackor och varm choklad. Jag vill tillbaka till den tid då livet var enkelt. När allt jag kunde något om var färger, multiplikationstabellen och barnsånger. Och ingenting bekymrade mig, för allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om. Allt jag kunde var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer jag skulle bekymra mig för.

Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla. Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen. Jag vill leva enkelt igen. Jag vill inte att min dag skall bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter. Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en hel månad, jag vill slippa räkningar, skvaller och att mista människor jag tycker om.

Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar, och jag vill göra änglar i snön igen. Så här är mina kreditkort, mina bilnycklar, mina räkningar och min pensionsförsäkring.
Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen!

Vill du diskutera detta får du fånga mig först - Kull! Vi ses i sandlådan. Om jag får leka med dina grejer får du leka med mina...


Jag mår inte alls som jag förtjänar

Man brukar juh säga att man mår som man förtjänar..
Men jag förtjänar inte alls att må såhär. Jag vill må på ett annat sätt, ett bra sätt. Inte såhär!
Varför jämt jag av alla runt omkring. Jag orkar inte.

Nu säger jag upp mig som vuxen! Vill absolut inte ha de såhär en enda gång till.


Det är som det är, som det alltid har varit

Varför är det såhär som det alltid har varit. Kan det bara inte bli annorlunda för en stund. Det är samma mönster som alltid. Jag försökte verkligen ändra. Men tydligen gick det inte så bra. Jag är fast.
Samma spår.
Samma mönster.

När ska jag få känna av det som alla andra känner av, de som är så långt ifrån mig.
De som jag strävar efter, jagar.


Det är inte min väg..

Hur kunde jag tro att det var så, som det egentligen inte är

Det blev rätt sent igår. Jag kollade på filmen Spanglish som gick på 3an. Det var faktiskt riktigt bra. Adam Sandler är en bra skådespelare också tycker jag.
Efter att filmen var slut tittade jag på Curling. Curling! OS! Jag har inte tittat många minutrar på OS. Men igår blev det lite Curling trots allt. Inte för att jag såg klart på det. Men just då när jag tittade så gick inte så bra för Sverige. Kanade ledde med 4-1.
Gick det bra för Sverige sen? Vann dom?


Jag sov jävligt oroligt i natt. Drömde massa konstigt och grät en massa. Det är en rätt hemsk känlsa faktiskt, att vakna upp och gråta. Det är jobbigt att inte riktgit veta exakt vad man gråter för. Så nu är jag jätte trött, helt slut faktiskt. Skulle kunna sova mycket mer om jag bara kunde. Men det går inte, jag ska juh faktiskt jobba senare. Börjar klockan två.
Och ute är det svinkallt och det snöar. Kan det inte bara vara fint väder, så som det var igår. Jag vill inte vara ute i det här vädret. Jag sitter hellre inne och myser med alla barn. Men ute måste man vara, ett litet tag i alla fall.

Frukost va det ja.

Jag saknar dig.
Hur kunde jag tro att du var annorlunda, när du är precis som dom.


Trevligt besök och hästar på rymmen

Idag har jag haft besök nästan hela dagen. Soso hörde av sig redan innan tolv och sa att hon hade slutat jobba tidigare och undrade om hon kunde komma över. Inget snack där, bara kommer över de! Precis innan hade jag som tidigare sagt bestämt mig för att baka muffins. Riktigt kladdiga blev dom.
Jag ringde över Nattis också på en fika. Hemgjorda muffins och kaffe och trevligt sällskap. Riktig härlig eftermiddag.
Åkte över till mamma innan jag började jobba också. När jag stog i köket såg jag två hästar på gårdsplanen. Dom hade rymt. Mamma och syrrorna sprang ut för att försöka fånga in dom. Precis när jag tänkte ringa över till grannen för att säga att två hästar va lösa såg jag att ena tjejen kom springande med grimmor i högsta hugg.
Det tog ett tag för dom, men hästarna kom hem hela sen i alla fall.

Sen var det bara att rulla till jobbet och även springa på ett litet möte. Och nu är jag hemma igen. Tror inte att det händer så mycket mer för mig ikväll. Ska nog slänga mig i soffan och äta lite muffins.
Soffpotatis..?- Jajjemen!


Magnus aka Inga from Sweden

ÄNTLIGEN, äntligen har jag fixat ett konto på youtube så jag kan lägga ut lite sköna filmer. Här är en av dom. Enjoy!


Kladdiga chokladmuffins

Jag fick en väldans lust att baka idag. Kom fram till att jag inte har bakat hemma sen jag flyttade ifrån mamma och pappa. Så jag kände väl att det var dags att göra någonting själv. Kan juh inte alltid förlita mig på alla andra som bakar jämt. Så därför blev det kladdiga chokladmuffins. Hur gott som helst. Receptet hittade jag på tasteline.com. Det finns verkligen massor av godsaker där. Tasteline har blivit en av mina favoritsidor nu.





Va less jag blir på alla problem och störningar

Igår hade jag hur mycket som helst som jag ville skriva. Jag försökte verkligen komma in här på min blogg. Men den ville inte. Jag tycker det är väldigt ofta som blogg.se har problem, eller är det bara hos mig det händer? Eller har det varit så för fler blogganvändare.
Irriterad blir jag i alla fall. Jag tycker att det är strul var och varannan dag nu. Vad är det som händer egentligen?

Inte fasen får man någon större lust att skriva när man är förbannad på att saker inte fungerar som dom ska.

Jag kan säga att det är mycket finare väder nu och igår än vad det var i lördags. Till och med solen har tittat fram massor här. Jag kände att jag fick lite mer energi av den. Underbart.

Idag är jag ledig hela dagen förutom på kvällen. Då ska jag jobba några timmar, men det brukar inte vara några problem. Det brukar flyta på rätt bra.

Nu blir det frukost för min del, och om jag inte kommer på något bättre blir det nog en vända upp till mamma också.


Fyfan vilket jävla väder

Jag var helt slut igår.
Efter jobbet åkte jag hem för att byta om och sen åka igen. Bandy stog på schemat. Min tur att köra också, i det vädret som va igår. Syster ville följa med, hon kan juh inte spela med sitt trasiga korsband, men titta gjorde hon i alla fall.
Igår var det kanske mer lekstuga än bandy och jag tappade sugen rätt fort. Jag tror att jag sträckte baksida lår också. Satan va ont jag fick. Men lite massage och stretchning hjälpte till lite grann.
Sen skulle vi hem. Bilarna såg ut som snöhögar och vi hade ställt oss som packade sillar. Min bil bråkade med mig och vägrade öppna förardörren så jag fick krypa in via passagerar dörren. Kul när det är snöstorm ute.
Starta bilen, försöka få upp värmen någorlunda och sen ut för att skrapa rutor och få igång torkarbladen.
Åka själv fick jag också göra. Syster var tvungen att köra Emmas bil eftersom hon hade stukat foten.
Det blev en sväng upp till Donken innan vi rullade hemåt.
Inte det lättaste att köra i det vädret. Vägen var nästan helt igendriven av allt snö.
Men jag kom hem hel, utan problem. Där parkerade jag mig i soffan. Orkade inte göra så mycket annat.
Pratade en sväng med älskade Magnus också. Han hade hittat gamla block som vi hade skrivit massa saker i från 04 och 06. Härliga minnen!

I said brr, it's cold in here

Snön verkar bara vräka ner. Tar det aldrig slut? Snart kommer vi bli insnöade, helt totalt.

Idag är det -13, det blåser och snöar. Det började redan igår. Jag är inte direkt något fan till kylan. Absolut är det mysigt och så, men jag undviker helst att gå ut. Det är mysigt om man får sitta framför en brasa, inne i värmen, med levande ljus tända och bara ha det trevligt. Då går jag med på det. Men inte nu, inte såhär.
Jag har ingen brasa som jag kan tända, just nu har jag ingen värme heller. VÄRM MIG.
Just nu sitter jag i kylan på jobbet. Det betyder alltså att jag fick gå ut, sopa fram bilen. I blåsten och i -13 grader. Verkligen inget fan.
När jag kom till jobbet fick jag sopa fram både kaj och trappa, i blåsten. Kallt!
Just nu vill jag inget hellre än att gosa in mig i en stor varm pläd, och titta ut på kylan, blåsten och snön. Det är mysigt.

Vart är min spontanitet?

Det kom smygandes nu ikväll, när jag har varit alldeles ensam och tankarna har fått vandrat fritt, jag vill bort. Jag har känt det ett tag, har funderat rätt mycket på det. Men nu är det så påtagligt. Jag vill bort ett tag. Jag vet inte vart jag vill eller hur, men jag vet att jag vill bort ifrån hålan ett tag!
Långt bort, bara för ett tag.
Miljöombyte, samla tankar och positiv energi.

Jag har nästan klättrat på väggarna, det kliar i hela kroppen. Jag vill bara rusa ut genom dörren och inte se mig om. Det känns som att jag kvävs om jag inte får se något annat än det som finns här.
Äventyr


Vart har den spontana jag tagit vägen? Den som inte brydde sig om ifall klockan var mitt i natten när hon satte sig i bilen bara för att hon kände för en French. Hon som gärna åkte en sväng vart som helst bara för att få göra något annat än att sitta i soffan jämt. Hon som hellre bodde i bilen..

 

Hon har försvunnit, kvar finns bara jag.


Alldeles ensam..

Just nu har jag en fruktansvärt tråkig kväll. Jag är jätte rastlös och vill göra något, men nu är det rätt sent att komma på något att göra. Just eftersom jag jobbar imorgon finns det inte så mycket man kan hitta på vid den här tiden.
Men jag kan inte hjälpa att jag känner mig alldeles ensam..


We are the world


You don't see me


En liten hälsning ifrån förr

Vi hade jättetrevligt igår, jag och Pucko. Jisses va vi skrattade när vi kollade på filmen. Jag var tvungen att slänga iväg ett mess till Mange också och säga att han nu fanns på film hemma hos mig. Han tyckte det var lite jobbigt att spela in vissa scener, det blev pinsamt. Men han gjorde det bra ändå.
Nu ska jag bara försöka få ut filmen till alla i gamla klassen som vill ha den. Hrm, jag undrar hur det ska gå.
Det blev visserligen väldigt sent igår. Tror inte hon åkte ifrån mig förs vid ett tiden. Men så blir det när man ses allt för sällan.
Det är precis som hon sa, det är riktigt illa när man håller sig uppdaterad om varandras liv via bloggar och Facebook.
Varenda gång vi ses säger vi alltid "Vi måste träffas oftare". Inte för att vi gör det, men det låter bra i alla fall.


Tillbaka till dåtiden

Nu har jag laddat upp med godsaker, filmen är också uppvärmd. Men vart är mitt sällskap? Jag får nog ta och vänta ett litet tag till.
Jag och Pucko har planerat att titta på våran film ifrån sexan. Jag har i och försig redan sett den nyligen men det gör inget. Jag kan skämmas en gång till.
Eller så skämigt är det väl inte direkt. Men dåligt. Vi tyckte den va hur bra som helst när vi väl hade gjort den. Fast jag kan inte hålla med om det längre. Kabarén var verkligen kass! Fast unik!
Vi gjorde den så bra som vi kunde då.
Vi ska även se på våran klassresa som vi gjorde. Det är ändå rätt kul att kunna se tillbaka på det. Något jag värderar högt nu.

Bråkar med mitt internet gör jag också. Det är något som jag börjar bli van med nu för tiden. Internetuppkopplingen vill inte som jag vill. Den bara stretar emot hela tiden. Får nog försöka göra något åt det, på riktigt, snart.


Tur att man har ögonen med sig

Det är bra att man har ögonen med sig när man jobbar. Imorse skulle jag som vanligt gå in i biblioteket med några barn som skulle läsa. Som vanlig låser jag upp och släpper in och som vanligt drar jag igen dörren. Helt plötsligt börjar det tjuta något fruktansvärt. Larmet.
Jävlar, jag springer ut och möter upp läraren som slog av larmet. Det stog en gul tydlig skylt med "OBS Larmat". Jag såg den inte överhuvudtaget. Bra början på sista dagen.
Annars var det en lugn dag. Jag fick vikariera som idrottslärare också. Efter den timmen var jag mentalt utmattad, men jag överlevde i alla fall. Blev ett långt samtal i matsalen sedan med några av lärarna. Det var rätt skönt att bara sitta där och slappa efter en sån lektion som idrotten.
Sista lektionen jag hade, hade jag bara med fyra elever. Det blev rätt slappt, just eftersom det var min sista dag. Lyssnade på massa musik och arbetade lite. Det kanske blev lite för slappt, men det gjorde inget den här gången. Dom lyssnade på mig i vilket fall.

Idag jobbade jag bara till kvart i ett. Så det blev en riktigt kort dag för mig. Ska inte till något annat jobb sen heller. Skönt att få en eftermiddag ledig imellanåt. Men ska städa lite hade jag tänkt mig. Vänta på samtal från husläkarn också. Får se om det händer något nu. Eller om allt står still på ruta noll igen.

Tjuvlyssnat

Har ni någon aning om hur kul det är att tjuvlyssna på folk? Ja det har ni säkert. Alla har tjuvlyssnat någonstans någon gång. Tjuvlyssnat är en riktigt rolig sida. Ja, jag vet att de har funnits länge men jag har precis fått upp ögonen för den sidan.
I just love it!

Hur många gånger har man inte suttit bakom någon eller bredvid någon och försökt hålla sig för skratt när någon har klämt ur sig något roligt.

Jag avslutar dagen med detta inlägg. Läs och njut mina vänner.

Sönderrivna brev och en mur för infarten

Det är nästan omöjligt att ta sig in på parkeringen här hemma nu. Idag har dom hyvlat vägen på något vänster. Tycker inte att det blev bra så eftersom vaktmästarna här hemma inte har skottat vid infarten. Min lilla bil tycker det har blivit för svårt att ta sig fram så jag får nästan ta sats för att komma in. Skulle inte förvåna mig om jag fastnar där imorn, med min vanliga otur menar jag.

Idag tog jag tag i det som jag skulle ha tagit tag i för flera veckor sen. Jag hörde av mig till Aleris om det här med överfunktion av sköldkörteln. Eftersom jag har bestämt mig för att börja röra på mig igen så vill jag juh inte rasa i vikt så fort jag kollar på en sporthall. Dom svarade rätt fort och sa att jag måste vända mig till min husläkare. Jäkla skit! Jag som hade hoppats på att jag skulle slippa gå via dom. Men icke. Så det är bara att ta sig i kragen och ringa till dom imorgon.
Det får bli efter jobbet. Sista dagen sägs det, som jag jobbar där alltså. Känns fruktansvärt tråkigt. Jag vill vara kvar.., alltid! Men så verkar det inte bli tyvärr.

Ännu mer irriterad blev jag idag också, ja inte bara på infarten. Utan på det som har hänt min post. Jag vet inte alls hur dom hanterar posten på postkontoret eller om någon har tagit in min post och matat sina djur med den. Men ena kuvertet var i stortsett sönderrivet. Varför gör man så? Det var knappt att jag såg vad som stog utan att behöva lägga pussel av allt. Så ska det juh inte vara.
Och om någon har fått fel post och det råkar hända en liten olycka kan man väl lämna ett litet meddelande. Tänk om det nu hade varit ett viktigt brev jag hade fått. Vilket det inte var nu, som tur är.
Vad less man kan bli ibland.

Med en öppen famn

När jag var mindre, älskade jag att skriva dikter. Men sen när jag blev äldre tyckte jag att allt bara skrevs i en enda sörja. Någon gång ibland har jag lyckats få ihop några rader.
Igår kom det nya rader som jag kände att jag behövde skriva ner. Det får tolkas precis hur som helst. Men jag ville dela med mig av dom.





Jag står med utsträckta armar,
med öppen famn.
Och väntar
Kom min älskade,
Kom

Jag vill bara omsluta dig,
vara dig nära.
Jag väntar
Kom min älskade,
Kom

Armarna börjar domna,
jag vänder om och går.
Det är försent
Adjö min älskade,
Adjö


Ni underbara älskade


(En liten parantes)
Vill bara påpeka och upplysa mina vänner och familj om hur mycket dom verkligen betyder. Jag vet att jag kan vara rätt dålig på att säga det ibland.

Ni är min klippa, mitt bollplank, mitt stöd.
Ni får min värld att gunga.
Ni är oslagbara


I am what I am


Följ mig!

bloglovin

She's a dancing queen

Det är så himla kul! Jag har fått dansa skottsk dans idag igen.
Jag förstår inte varför jag tycker det är så roligt, jag har aldrig varit duktig på att dansa. Lära mig keografi, få ihop ben och armar och räkna steg. Men jag har alltid varit intresserad av det.
Har alltid tyckt om att se andra dansa för det ser så fruktansvärt bra ut!

Men när jag gick i mellanstadiet så hade vi dans varje fredageftermiddag. Vi fick lära oss att bugga. Då va jag fan duktig. Jag ville lära mig och det var inte så svårt. Vi hade till och med uppvisningar för resten av skolan men även för föräldrarna.
Jag är så besviken på mig själv för att jag inte fortsatte lära mig när vi slutade med dansen. Jag fullkomligt älskade att dansa då.

Och nu har jag fått möjlighet att lära mig skottsk dans eftersom dom har "Tema Skottland" i skolan. Och det bästa är att dom dansar på de dagar då jag jobbar. Awsome!
Men det är synd att jag bara jobbar den här veckan, sen är det slut på det roliga.
And that sucks!


By the way..,
Jag har äntligen fått igång mitt Spotify igen. Jag har haft massor av problem med det. Det har stått att jag är offline och att jag måste logga ut och in. Men sen sa syrran att hon hade haft samma problem. Men det enda hon behövde göra var att byta lösenord och sen fungerade de igen.
Sagt och gjort, jag gjorde samma sak. Men inte ville det funka för mig inte. Så jag har fått hålla på att avinstallera och ladda hem nytt igen.
Så nu ska jag poppa musik hela eftermiddagen och bara njuta innan jag åker och jobbar med en ny grupp igen.


No one else, but me


Obvious


Nobody puts Baby in the corner

Trots alla jäkla tankar som snurrade i huvudet igår så somnade jag skapligt fort ändå.
Jag gick till och med och la mig tidigt, eller hyfsat i alla fall. Men sen kom jag juh faktiskt upp ordentligt imorse. Hällde i lite dextropur i yoghurten, får se om man kanske får någon extra energi idag då.
Jag hoppas på det.
Jag kanske ska ta och försöka gå igenom alla priser nu, så jag har något att göra ett tag. Börjar bli skapligt rastlös faktiskt.
Sen blir det mer jobb ikväll, men då ska vi nog bara ta det lugnt. Äta lite semlor och mysa.

Får se om den här dagen kanske blir lite mer lyckad en gårdagen.

Lång, lång dag

Fasen va den här dagen går segt.. Jag har till och med hunnit se en film på nästan två timmar sen jag kom hem. Jag fick en ny film i veckan, Coco- Livet före Chanel, Och nu har till och med Wallander börjat och klockan är bara halv tio.
Kvällen brukar alltid gå så mycket fortare än va den har gjort idag. Kanske är det för att jag verkligen, egentligen, bara vill sudda bort den här dagen. Det har liksom aldrig varit min favorit dag om jag säger så. Det har aldrig varit till min fördel och då har jag blivit så anti.
Jag åkte hem ifrån mamma kring sju ochs en dess har jag suttit inlåst i min lägenhet, i mörkret. Det kändes bäst så.
Men jag insåg rätt snabbt att tiden inte var på min sida. Filmen va rätt långtråkig den också.

Nu ska jag försöka fördriva tiden med lite äggmackor och sen är förhoppningvis klockan såpass mycket att jag kan gå och lägga mig för att invänta en ny dag.
Jag hoppas inte att den är lika långrandig som den här eftermiddagen har varit.


15 lätta regler om din tjej eller om den tjejen du gillar!

1. Ring henne minst 1gång om dagen
- Va inte rädd, våga ta chansen! hon kommer alltid att svara.
2. Om hon ringer dig
- Klicka aldrig upptaget! du förstår inte hur ont de gör
3. När hon säger att hon älskar dig.
- Då menar hon det med hela hennes hjärta.
4. När hon kollar dig i ögonen, sedan upp i håret, och sedan ner i marken
- Tycker hon att du är skit snygg, söt!
5. När hon kollar dig i ögonen
- Kolla inte bort försen hon gör de, kyss henne ist om du är smart.
6. Va stolt över din flickvän/den du gillar
- Kysser du henne inför dina killkompisar,
annars kan hon tro att du skäms över henne.
7. När hon kollar på dina läppar och sedan dig i ögonen, och kanske
blir lite röd
- Vill hon inget mer än att bli kysst
8. När ni myser med varandra
- Kolla henne i ögonen och säg att du älskar henne.
9. Om hon inte hört av sig på ett tag
- försäkra dig om att hon mår bra.
10. Börjar du märka att hon kollar surt på dig, ger dig konstiga
blickar som du inte känner igen
- Gå fram till henne, ta henne i handen gå iväg till något ställe där
ni får va ifred och fråga om du har gjort något, men kom ihåg
att inte börjar skrika eller slå henne! för då kan du lika gärna
glömma henne.
11. Du ser tjejen gråtandes en bit bort ensam, och du går med dina
Killkompisar ute på stan
- Just i de ögonblicket, skit i killarna spring fram till tjejen, ge
henne en kram, stryk henne över håret o fråga vad som står på.
12. Skäms inte över att ta hem henne medans dina föräldrar är där.
- Just då, kan jag lova att hon kommer att tycka att du är småtöntig.
13. När hon biter sig i läppen, kollar ner i marken, och försöker se
gullig ut.
- Tvivla inte! bara kyss henne, ge henne en kram iaf!
14. När hon har en svår period.
- Va den som alltid finns för henne, kanske inte
den som ringer stupikvarten för att kolla så hon
mår bra, för då tycker hon att du är överbeskyddandande
Men fråga, henne försiktigt och krama henne, kanske varannan dag.
15. Lita ALLTID på din flickvän! alltid alltid alltid! VÅGA berätta
Vad som helst för henne, hon kommer att finnas där!
- för hon finns där för dig till 110% 24timmar om dygnet!
Hon vill att du ska kunna lite på henne, för jag lovar,
Så mycket litar hon på dig!

Inte direkt en dans på rosor.

Det var inte direkt en dans på rosor att jobba idag. Inte med den här träningsvärken. Fasen va stel jag är. Helt sjukt. Sån här träningsvärk har jag inte haft på år och dar..
Men det var bara att bita ihop och jobba på. Lite jobbigt var det ändå att springa mellan husen och bilen, dåligt halt det är ute. Och till råga på allt springer jag runt i tofflor som inte alls är gjorda för det här vädret. Så kroppen var garanterat på helspänn.
Jag klarade mig dock utan en enda vurpa. Jag känner mig duktig!

Men nu är jag ändå riktigt slut. Kroppen har sagt upp sig och jag ska nog gå och koppla av i duschen ett tag innan jag gör något annat.


Det är juh alla hjärtans dag idag också.. Hrm, skoj! Nja inte direkt va. Inte direkt min favorit dag om jag säger så. Men jag säger ändå Glad alla hjärtans dag till alla.

Träningsvärk som heter duga!

Jag trodde aldrig att jag skulle klara av det.

Idag har jag varit med, för första gången på ungefär 5 år, och spelat innebandy. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle orka köra från klockan 17-19. Men det var så jävla kul. Knäna höll också, det trodde jag inte heller. Jag grävde fram mitt gamla knäskydd som jag hade när jag spelade fotboll. Jag fick också gräva djupt i garderoben för att hitta mina gamla inneskor. Men allt sånt hittade jag.
Förra lördagen var jag bara med och tittade på och då såg det så jävla hårt ut. Och jag tänkte att de där kommer jag aldrig klara. Dom kommer få bära ut mig till bilen när jag ska vara med.
Inte ens det behövdes. Jag klarade mig fint. Jisses vad jag sprang, fram och tillbaka.
Däremot lär jag få en fruktansvärd träningsvärk imorgon. Kände av lite redan ikväll. Men jag har försökt strecha så mycket som möjligt.
Jag ska nämligen jobba imorn, på Slottet, det betyder massor av trappor. Förhoppningsvis är det inte så jätte illa imorgon.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan igen och fortsätta titta på En ung Jane Austen. Man blir trött av att springa i flera timmar. 

When a woman loves a man


On my shoulder



Lyssna och njut!

Motivationen är på noll

Var har all min motivation tagit vägen?
Jag har efterlyst den nu hur länge som helst, men jag har inte sett röken av den. Det känns inte alls bra.
Det är så mycket jag skulle behöva ha gjort, men det händer liksom ingenting. Jag försöker hela tiden men smyger ifrån ansvaret.
Fast det är väl idag som allt känns skit. Ingenting känns positivt. Jag behöver en positiv boost!

Vad händer? Jag brukar inte bara strunta i allt, allt känns så likgiligt för tillfället. Det sitter en stor klump i bröstet som bara blir större, hur mycket jag än försöker få den att bli mindre, att försvinna. Det måste bli ändring, fort! Det går inte längre. Jag orkar inte gå runt och vara deppig jämt.

 

Jag skulle behöva någon som ger mig en knuff i rätt riktning, någon som hjälper mig på rätt köl igen.


Everybody know's that i'm diffrent and i demand you

Vi kan väl säga att jag har haft ett litet uppehåll. Jag har haft lite problem med blogg.se. Först ville den inte låta mig logga in och efter det kände jag inget behov av att skriva något. 
Det har jag nog haft ändå, men jag har liksom inte haft någon ork eller energi. Humöret har gått upp och ner, fast för det mesta har det varit uppåt. Det känns rätt bra ändå, att jag har haft i alla fall en hyfsat glad vecka. 
Jag vet inte riktigt vad som är fel längre. Det bara sköljer över mig helt plötsligt. Jag känner verkligen hur ledsen jag blir. Men det finns ingen anledning. Tror jag. 
Det känns bara helskumt. Jag fick så igår nämligen. Helt utan anledning. Kändes ännu mindre kul när jag inte visste varför jag kände så. 
Jag tror jag har någon felkoppling i systemet. Skitsamma, det är som det är nu. Om känslan som jag har nu stämmer så är det nog det jag får leva med. 

I torsdags när jag jobbade på skolan fick jag äntligen dvdn som jag har väntat på i 9 år. Det är ifrån när jag går i sexan. Min kabaré och klassresa. Herrejesus vad pinsamt det var att se sig själv för nio år sen. Men skapligt kul ändå.

That's heaven

I två dagar nu har jag förbjudit mig själv att starta min dator. I hopp om att jag ska göra något annat nyttigt hemma. Datorn har jag inte suttit vid, men däremot har jag inte gjort något nyttigt. Det är knappt så att jag har varit hemma heller för den delen.
Jag har jobbat och haft lite fredagsmys med vin i gott sällskap. I lördags åkte jag upp till mamma och pappa för att min moster skulle komma dit. Jag fixade hennes naglar och gosade med lilleman. Men dom hade lite bråttom så jag kände press på att få allt klart. Men det gick hyffsat bra och det blev tillslut fint.
Efter det hade jag lovat att följa med på innebandy. Det blev inget spelande för mig men nästa lördag är det bara för mig att spela. Då är jag förhoppningsvis frisk igen. Det såg ruskigt kul ut. Men stackars Emma lär juh se ut som ett vandrande blåmärke idag.
Vi kom hem rätt sent så jag missade halva melodifestivalen, jag hade planerat att se det, men eftersom att det inte gick så jättebra så ägnade jag mig åt att hjälpa till med att riva tapeter istället. Synd om min tumme som blev skinnflådd. Men annars kan jag tycka sånt är rätt roligt.
Inte ofta man får riva tapeter, men när man är litet är det alltid kul att göra sånt man inte får så jag antar att det sitter lite kvar av det i mig. Fast nu fick jag juh riva.

Idag däremot har jag jobbat. Fasen va segt det gick. Vi blev dock klara men jag tyckte att jag till och från stampade på samma ställe hela tiden. Irrade runt som en vilsen höna mellan rum och vagn. Missade saker, sprang efter samma sak fler än bara en gång. Det var tur att jag inte var ensam om att känna så. Men hem kom jag tillslut i alla fall. Helt slutkörd. Då är det riktigt skönt att bara ställa sig i en varm dusch ett tag.

Seperationsångest

En vecka kvar.. En enda vecka kvar.

Jag vill inte att det bara ska vara en vecka kvar. Jag vill egentligen fortsätta, jag trivs så jäkla bra på skolan. Helst av allt hade jag velat vara där varenda dag och inte bara två dagar plus några enstaka på fritids. Jag hoppas verkligen att vikariatet fortsätter några veckor till. Jag börjar faktiskt få lite seperationsångest skulle jag tro.

Jag vet att jag har varit lite frånvarande härifrån, men jag har dels varit sjuk och sen känns det som att jag bara skriver samma samma hela tiden. Man får lite bloggtorka. Förhoppningsvis börjar det ändra på sig nu, det kan bara bli bättre.., hoppas jag.

Igår låg jag i alla fall däckad hemma. Drog på mig någon sorts förkylning i helgen och igår hade jag ont i hela kroppen. Nästan lite som influensa. Men det var bara igår. Idag har jag mått mycket bättre och jag är fortfarande skapligt förkyld men mer klar i huvudet är jag ändå.

Idag skulle jag egentligen ha jobbat enda till klockan 20. Men eftersom vädret är som det är blev det inställt ytterliggare än gång. Vi skulle egentligen ha åkt till Lekiz med alla barn idag igen. Har vi tur så blir det en resa dit i vår istället. Det jobbigaste var ändå att berätta för barnen att det blev inställt. Eftersom många av dom som skulle med går på fritids så hamnade det på min lott att berätta för dom. Deras reaktioner var precis så som jag befarade. Alla hade sett fram emot att få åka dit äntligen. Men jag lovade att vi skulle försöka hitta på något kul med dom nästa vecka istället. Det gjorde dom på lite bättre humör, för tillfället. Sen vet jag inte hur dialogerna och humöret var när dom kom hem.

 

Nu ska jag i alla fall försöka planera måndagen med syster. Överraskning pågång.


The Pinks




I'm stuck on you

I flera nätter, ja veckor, oavsett vad drömmarna handlar om är det samma person som är med i dom. Det har jag aldrig varit med om förut. Och aldrig brukar jag komma ihåg så många drömmar på rad som jag har gjort nu den sista tiden, vad jag kan minnas.
Jag har försökt titta i min drömtydarbok, men jag har liksom inte hittat vad det betyder riktigt.
Det kanske inte ens är så att det ska betyda något heller. Jag vet precis vem det är så det är ingen okänd person som är med i drömmarna.
Det är väl bara vänta och se om det har någon betydelse. Men om det skulle vara så att drömmarna "betyder" något så är det konstigt att dom är så olika varandra.
Fast om jag tänker efter så är dom nog inte det. Det är som en röd tråd igenom varje dröm.

Ursäkta svammlet. Det är så rörigt för tillfället.

Jag vill, jag vill så mycket

Igår var jag riktigt riktigt trött. Framåt kvällarna, oftast, brukar jag piggna på mig men inte igår. Vi skulle titta på Blåsningen och Wallander, men jag höll på att somna flera gånger under kvällen.
Jag tror nog att det kan bero på förkylningen som så smått börjar smyga sig fram genom kroppen. Ont i varenda muskel har jag också.
Men jag har alltid den oturen att det inte bryter ut på mig, utan jag går och är småsjuk hela tiden. Bättre vore det om jag fick bli riktigt dålig och att det sen går över. Istället för att vara halvkrasslig i ett halvår.

Inatt drömde jag att jag körde lastbil. Aldrig någonsin skulle jag ens komma på den tanken att köra ett sånt stort åbäke. Men tydligen så kunde jag det i drömmen. Men egentligen är jag jätterädd för att köra stora bilar överhuvudtaget. Jag vet inte riktigt varför, men det är väl för att jag har en liten bil själv.

Om man leker med tanken så vore det juh rätt ballt, jag menar om jag får för mig att köra lastbil.
Men nu för tiden är jag sugen på allt. Jag vill ta jägarexamen, jag vill utbilda mig till nagelteknolog och nu har jag börjat spinna drömmar om att bli lastbilschaffis.
Kan det kanske bero på att jag är så fruktansvärt less på hur min situation ser ut för tillfället? Är det därför som jag känner mig så rastlös jämt och ständigt?
Jag vet inte men troligen så är det så.

RSS 2.0