God morgon Sverige

Jag vaknade gladare i alla fall. Trots att jag säger till mig själv att släppa det så går jag ändå och morrar lite i smyg.
Men det är blir nog bra. Oftast löser sig det mesta. Oftast är det mesta bara mer eller mindre missuppfattningar.

Ja, jag tror på det, missuppfattning.

God morgon förresten. Trött som tusan är jag. Vaknade av ett inkommande samtal ifrån Thailand, tror jag. Telefonen dog. Men jag kan lika gärna ha drömt alltihop.
Vaken är jag nu i alla fall, lite halvt.

Ska försöka att rycka upp mig och inte dras till sängen. Den ser verkligen fortfarande riktigt inbjudande ut.

Nej, dusch och frukost sen kan dagen börja.

Ta bara nya tag

Usch, känner mig så hemsk!

Har man besök ska man vara trevlig och social. Eller försöka i alla fall. Inte ens försöka kunde jag göra.
Duktig Läncis.

Ryck upp dig. Bättra på dig till nästa gång.

Så får det inte vara. Det är bara skaka av sig det och glömma. Trevlig ska jag vara nästa gång.
Det var i alla fall kul att ni kom och drack kaffe med mig. Jag hade kul ändå, ni är juh så tokiga. Inte var det meningen att mitt dåliga humör skulle gå ut över er.

Annars har det ändå varit en bra dag, allt har liksom rullat på i sin egen takt.

Önskelistor och hänga gubbe

Det har varit en rätt seg dag idag vill jag lova. Tycker tiden har gått jättesakta, men ändå så har den inte gjort det. Det har varit en konstig dag helt enkelt. Inte så att den har varit dålig eller så. Mer tankspridd kanske. Dagdrömmande.
Nu är jag bara fruktansvärt trött efter en hel  eftermiddag med barn. Barn med överskottsenergi och trötta jag är ingen bra kombo. Men det gick ändå bra. Allt rullade på. Jag fick låsa. Alltså var jag kvar sist. Men tiden gick rätt fort med Corone och hänga gubbe. 

Hemma hos mor och far skrev jag och syster önskelistor. Det var kanske på tiden. Jag är verkligen sämst på att skriva önskelista. Antingen kommer jag inte på något alls, eller så kommer jag på massor. Som kostar massor också. 
Men i år önskar jag mig massa köksprylar. Sånt som jag egentligen skulle ha behövt för längesen. Inte för att jag bryr mig sådär jätte mycket i om jag vad jag får i julklapp. Det är liksom inte hela världen för mig längre. När jag var mindre blev jag riktigt sur så fort jag inte fick allt jag hade önskat mig. Jag blev sur för att jag fick mindre klappar än mina systrar. Jag struntade fullständigt i om jag fick dyrare klappar. Jag skulle ha lika många som dom, så var det bara. Nu blir jag glad om jag bara får något som dom yngsta har gjort i slöjden. När jag var mindre gjorde jag massor i slöjden som jag gav bort till mina föräldrar eller mormor, morfar och mostrarna. 

Avundsjuk är jag idag också. Avundsjuk på att jag inte kan åka bort i flera veckor. Jag ville följa med och gotta mig i solen. Avundsjuk är jag däremot inte på flygresan. Tio timmar på ett plan, no thank you. 
Saknar gör jag nog också.  


Sammanfattning av helgen

Det har inte blivit sådär jättemycket skrivande på sistone. Jag har liksom inte riktigt orkat, eller haft tid med det. Ska försöka börja blogga åt jobbet igen också. Måste ta mig i kragen någon dag.
I torsdags kväll blev det en liten tripp in till akuten med Pucko. Men inte fick vi något svar där inte. Vi fick välja om vi ville sitta där hela natten eller åka hem och komma tillbaka på fredags morgonen. Vi valde det sistnämnda. Det kändes bättre att få åka hem och sova några timmar och sen komma tillbaka utvilade. Vi åkte in på fredagen så vi var där till nio igen. Men inte fick hon något bättre svar då heller. Hon blev riktigt upprörd, vilket jag förstår. Det skulle jag också ha blivit om det var jag som ville ha svar på varför jag hade ont. Men vi tog en liten repa till Flygis och handlade sen och sedan blev det lunch, Donken ofcourse. Zandra kom in efter att vi var klara på akuten.
Riktigt trevlig stund hade vi där i alla fall. Men sen var det dags för mig att rulla hemåt. Jag skulle jobba, som vanligt. På kvällen tyckte syster att vi skulle käka pizza. Men jag var inte sugen på det så vi åkte in till Arenan för att äta tacotallrik. Den är supergod verkligen. Åkte och hämta upp Emma som kom ifrån sin praktik så hon också fick äta lite. Jisses vad mätt jag  blev. Det är kolosalt mycket på tallriken.
Det blev en lugn kväll med lite chips och Idol. När jag hade lagt mig ringde telefonen. Det var bara att kliva upp och sätta sig i bilen för att hämta Patrik. Emma följde med mig som sällskap, det var snällt. Tyvärr så somnade båda två på vägen hem, så jag fick sitta och sjunga och underhålla mig själv. När jag kom hem stupade jag i säng och vaknade inte förs halvtolv på lördagen.
Då var det dags att göra sig iordning för kalas.

Min kära Lisa fyller 21 på tisdag så hon hade födelsedagsmiddag. Eller hon hade beställt bord på Restaurang på G. Vi förfestade lite hos Chris först. Det blev ölspel och dans. Jag kan inte riktigt dansa tycker jag, men blev uppdragen för en foxtrot. Det var kul, trodde inte jag kunde. Men jag var tydligen duktig.
Sen äntligen var det dags för mat och mer dricka. Och trevligt sällskap så klart. Träffade gamla klasskamrater. Jag är nästan aldrig ute så jag träffar i stortsett ingen längre. Jag sitter här i skogen och umgås bara med dom som bor här i närheten. Lite tragiskt måste jag säga.
Jag och syster åkte hem rätt tidigt, det första hon säger när hon öppnar bildörren "Vi ska ha French!" Så det blev ett stopp på Statoil innan vi åkte hem. 

Idag vaknade jag i skaplig tid också. Det är bra. Kände att jag inte skulle ligga och dra mig, som jag brukar så jag klev upp på en gång och fräschade till mig. Sen ringde mamma och frågade om jag kunde komma upp till dom för att hålla mina systrar sällskap med hon och pappa åkte till Biltema. Pappa ska byta däck på min bil idag och förmodligen lär han behöva byta bromsar på bilen också. Syster tyckte vi skulle käka pizza ikväll, bakispizza, standard efter att vi varit ute och röjt. Eller bara druckit. Men vi får se. Just nu är jag inte sådär super sugen på det. 
Annars lär det inte hända sådär jätte mycket skoj här idag. Jag lär nog mest bara sitta och vara rastlös. Kul, en söndag när man är utvilad och pigg och verkligen känner för att göra något skoj. Eller bara göra något annat än det vanliga. 


I'm happy that I've got you

I'm so happy, I'm so glad that i've got you. I like to thank you, and thank you meens Marci.

Jag tycker den reklamen är så söt. Och jingeln har fastnat i mitt huvud. Jag är verkligen glad att jag har alla. Alla vänner, alla kollegor, alla som jag har runt mig. Fasen, köpa Merci till alla kostar juh skjortan. Det blir riktigt dyrt. Men det skulle vara en fin gest. Om jag skriver det här så kanske alla förstår att jag är tacksam för att dom finns ändå.

För det är jag, tacksam. Vad skulle jag göra utan er? Ni som får min vardag att gå runt och betyda något. Ni som får mig att se fram emot morgondagen. Ni som får mig att räta på ryggen mitt i allt elände. Ni betyder något ohyggligt mycket. Jag visar det kanske inte på världens bästa sätt. Men tack! Tack för att ni finns vid min sida hela tiden.


Ljudbok

Jag har lyssnat på ljudbok hela dagen, jag fick en cdskiva med Lee Child. Den är verkligen jättebra, har fastnat helt och hållet. Men jag blir helt tokig av den,  det blir bara mer och mer invecklat. Men den är snart slut. Har inte varit sån stor rörelse på jobbet så jag har haft möjlighet att lyssna på mer än halva boken på jobbet och sen hela eftermiddagen och kvällen.

Men nu blir det sängen. Jag är inte på humör för att vara vaken längre känner jag. Lika bra att försöka sova bort det lite halv dåliga humöret och hoppas på ett bättre humör imorgon.


Någon nytta har jag minsann hunnit med

Igår hade jag en halvt ledig dag. Jag åkte hem till Pucko och hjälpte henne med att få lite ordning på hennes rum. Enda sen hon kom tillbaka hem har hon bott i kartonger. Jag tyckte de var dags att ändra på det. Så vi flyttade möbler, -bära -lyfta och rätta till. Bara det lilla gjorde jätte mycket. Man såg förändring och förbättring på en gång. Jag blev kvar där i några timmar, trevligt hade vi. Lite skitsnack blev det som vanligt också. Men det var trevligt och är alltid trevligt.
Men sen var det dags för henne att åka till stallet och jag passade på att åka hem till mamma innan jobbet. Fick i mig lite mat och sedan åkte vi till jobbet. En ny tjej kom och testade på igår. Tyvärr var det bara hon. Lite tråkigt, när det äntligen kommer nya barn, då kommer det inga andra. Det känns trist. Men vi gjorde de bästa av situationen och pysslade en massa. Lite fika fick vi i oss också. 
Efter det åkte vi vidare, där bjöds det på kaffe. Mm va gott, de var något jag hade längtat efter nästan hela eftermiddagen. Vi blev kvar rätt länge. Trött som attan va jag så det var raka spåret hem i säng sen. 

Imorse tyckte jag att jag var duktig. Gick upp utan att snooza en enda gång. Klockan sju ringde klockorna. Duscha, äta frukost och sen ut på vägarna. Halv nio skulle jag vara hos dietisten, nio började jag egentligen jobba men blev tvungen att komma lite senare. Men jag har minsann hunnit med allt som ska hinnas med på morgonen. 
Däremot är jag fruktansvärt trött. Känner mig inte riktigt på topp faktiskt. Bara jag inte blir sjuk nu när jag har planer för helgen och grejer. 
Men jag får försöka vila några timmar idag på eftermiddagen innan jag börjar jobba igen. 

Trötter

Idag är jag ledig. Och idag känns det ändå rätt skönt att vara hemma. Men samtidigt skulle jag verkligen behöva städa och göra fint här hemma, men jag orkar inte det. Jag vill bara krypa ner i sängen och kolla på en film. Bara ta det jättelugnt.
Jag är så fruktansvärt trött hela tiden. Trots att jag går och lägger mig tidigt är jag jättetrött när jag vaknar på morgonen. Men det är nog som Magnus sa till mig, vintertrötthet. Jag skulle nog behöva få lite ljusenergi. Kanske få smyga in och sätta mig i Slottets ljuspaviljong i någon timme. Vem vet, det kan juh faktiskt hjälpa. Något måste jag i alla fall göra, inte orkar man gå och vara trött hela dagarna.
Skulle jag inte bli väckt på morgonen sklle jag nog kunna sova hur länge som helst. Det är inte heller bra. Det går inte att sova bort hela dagen. Då mår jag bara dåligt för det.

Men jag tror nog att jag ska försöka lägga mig och vila ett tag, jag jobbar en sväng ikväll och då ska jag vara bland massa ungdomar. Det gäller att vara pigg då. Det är inte snällt mot dom om jag ska vara grinig hela kvällen. Och det är inte snällt emot Petra heller. Vi ska juh trots allt ändå jobba ihop.
Nej, lite solsemester skulle inte sitta helt fel just nu känner jag. Kanske är något att planera lite framöver. Bara en vecka sådär, skulle nog duga alldeles utmärkt.

Idag ska jag nog försöka fixa mina naglar lite också. Dom ser för hemska ut just nu. Avskavt nagellack, det ser verkligen inte fint ut. Nästan så man skäms litegrann. Får se hur mycket jag orkar och hinner med innan det blir dags för lite jobb.

Jo men juste, jag var juh hos Lena i lördags. Riktigt trevligt hade jag. Det blev kanske något glas vin för mycket, men det gick ändå bra att komma upp och åka iväg till jobbet i tid. Lite seg var jag allt, men det är sånt man får ta när man bara jobbar hela tiden. Någon gång måste jag få ha lite kul också. Det blir inte lika ofta som förr. Men jag var ändå skapligt trött på lördagkvällen men några timmar orkade jag ändå med.
Kom hem efter tolv någongång och stupa i sängen direkt. Då hade jag verkligen inga problem med att somna som tur var.
Igår efter jobbet blev det ändå en riktigt lugn eftermiddag och kväll. Lite fika och slapp i soffan och sen på kvällen blev det film. Chips och dip ofcourse. Men sen var vi alla så trötta, lika bra att åka hem och sova. Gick bra att somna även igår. Det kanske börjar bli bättre igen. Har inte lika svårt att somna och att sova. Känns riktigt skönt måste jag säga.

Horoskop

Oxen

den 19 oktober

 

VARDAG:

Idag når du kulmen på en vågig period där humöret ändras flera gånger om dagen. Om inget annat hjälper, räkna till tio.

KÄRLEK/RELATIONER:

Idag kan verka lite grå och tråkig men bakom fasaden väntar det ljusa färger på dig.

PENGAR/ARBETE:

Du tror att du är på grön kvist, men du lurar egentligen bara dig själv. Du har skulder som du förtränger.

DAGENS CITAT:

Oscar Wilde -Arbete är tillflykten för dem som inte har något bättre att sysselsätta sig med.

LYCKONUMMER:

30

Hämtat ifrån afrodite.nu


Lååång dag

Det har varit något så fruktansvärt lugnt på jobbet idag. Jag kallade till mig lite sällskap ett tag, och självklart plingar det då i dörren. De där förstår jag inte riktigt. Jag kom på att det kanske var för att det stog en bil utanför som alla andra hajjar till och inser att det är en liten affär här OCH som har öppet.
Det kan nog vara så, tror ni inte?
Det är i alla fall då som det kommer folk har jag insett. Nu när sällkapet har åkt hem kommer det nästan ingen alls. Så jag blir lite ensam. Men jag stänger snart så då har jag lite att göra innan. Egentligen hade jag kunnat börja med allt sånt tidigare men då skulle jag inte haft något att göra nu. Det går i och försig rätt fort att göra det som ska göras också.

Ikväll ska jag även till Lena och titta  på körslaget och dricka lite vin. Det är alltid trevligt. Vin gillas jämt. Förr gillade jag inte alls vin, då va det enbart cider som gällde och inget annat.

Bara för att jag har suttit och skrivit att det typ inte kommer in några här och att jag är så ensam så rullar det bara in folk. Men de är väl så när det närmar sig stängning I guess. Men de är bra, då har jag juh ännu mer att göra. Än att bara sitta här och försöka fördriva tiden.

They don't care about us

Dom hade juh Michael Jackson tema på Idol den här veckan.
Jag insåg, rätt sent, att jag har förälskat mig i honom. Eller inte i honom utan i hans låtar. Jag älskar verkligen hans låtar. Han var en grymt duktigt låtskrivare. Han berörde något så fruktansvärt.
Jag får i alla fall rysningar så fort jag hör låtar av honom, eller med honom. Ikväll gjorde Eddie en riktigt bra version av they don't care about us. Fruktansvärt bra!

Jag smälte direkt. Vilken tur att han var en utav dom som fick stanna kvar. Synd att inte de finns på youtube redan nu, i och försig har jag inte kollat upp det. Men så fort och om den kommer upp tänker jag banne mig lägga upp den här på bloggen.


It's good night

Det blev en riktigt trevlig kväll ändå. Trots att det stog på Facebook att jag bara skulle ha 1% lycka idag så tycker jag att det har gått riktigt bra. Det har inte hänt någon olycka alls. Känns bra.

Hade tjejerna på besök nu på kvällen. Vi kollade på Idol, åt chips, dip och drack lite vin. Det var mycket trevligt faktiskt. Men nu har dom åkt hem och jag är ändå inte trött. Känns lite jobbigt eftersom jag ska upp och jobba imorn.
Så nu har det blivit så att jag sitter här med mitt vinglas, tittar på Fast and the Furious -Tokyo drift. Det var länge sen jag såg den. Men egentligen är klockan jättemycket och jag skulle egentligen behöva sova.
Det blir jobb hela helgen, men sen är jag faktiskt ledig lite på måndag och tisdag. I alla fall hela dagen. Det är på kvällen som det blir lite jobb.
Idag fick jag reda på att en av mina alla sysslingar ska komma hem till mamma och pappa imorgon. Det var evigheter sen jag träffade henne så hoppas att hon är kvar eller kommer dit efter att jag jobbar hela dagen. Fast det där lär nog lösa sig under dagen. Men de vore kul att i alla fall säga hej till henne.

Usch nej, de här blev ett konstigt inlägg. Jag ska återgå till filmen och vinet och chipsen. Sen blir det minsann sängen. Det blir en tidigt morgon för mig. Kanske kan man få ett trevligt samtal innan sängdags. Vem vet.

I Gotta Feeling


Inte konstigt att jag blir lite förvirrad

Det känns verkligen inte som fredag idag. Men de kan kanske vara för att jag inte har haft någon koll alls på dagarna den här veckan. Jag tycker de har gått så fort. Helt plötsligt va det torsdag. Inte konstigt att man blir förvirrad när man inte ens har koll på dagarna. Jag bara jobbar och ser glad ut.
Tur att man har en almanacka att följa, annars skulle jag nog åka till fel jobb, fel dag eller fel tid. Det skulle kanske vara lite katastrof de också.
Det blir svårare sen när man ska ställa om tiden också. Vilket man ska göra snart. Usch det är något jag inte tycker om. Glömt att ställa om klockan har jag gjort några gånger. Kul.. Näe inte speciellt.

Igår va det kaos på våran grupp som vi hade. 23 barn kom, det är jättemånga, speciellt på den lilla ytan. För lokalen har verkligen blivit för liten. Och barnen är fruktansvärt högljudda. Men vi klarade oss igenom den kvällen också. När jag kom hem var jag helt slut. Fasen vilken huvudvärk dom framkallar ibland.
När jag kom hem gosade vi ner oss i soffan och där blev jag liggandes hela kvällen. Och sen raka spåret ner i sängen.
Klockan tio kände jag att det var dags att kliva upp. Bara för att man jobbar eftermiddag betyder de inte att jag ska sova bort hela dagen innan liksom.
Men nu har jag blivit bjuden på fika så det är lika bra att göra sig iordning och åka iväg innan jag börjar jobba.

den bästa idén

Min kära vän Pucko har nu äntligen fixat sig en egen blogg. Tycker faktiskt att ni kan gå in och kika där. Hon har nämnt flera gånger att hon ska fixa en. Men de har aldrig blivit av, förs nu.

Jag och min syster kom igår på världens smartaste projekt. Vi ska verkligen försöka ta tag i det och försöka genomföra det. När vi var yngre hade vi absolut ingenting att göra. Det finns juh liksom inte så mycket kul att göra i den här byn. Det blev mest så att vi satt hemma hos kompisar hela tiden. Våra föräldrar ledsnade på oss. Vilket jag också kan förstå. Vi diskuterade om hur kul de vore om de faktiskt fanns en ungdomsgård här. Men det var ingen som hade tid eller ork att lägga ner energi på något sådant. 
Så nu kom vi på den brilljanta idén att starta en. Det finns trots allt rätt många ungdomar här omkring. Och det är inte alltid man har ork att sätta sig på en buss för att ta sig någon längre sträcka, då blir det oftast att man stannar hemma eller liknande. Fast i och försig vet jag inte hur ungdomarna är nu. Men så var det i alla fall för oss, för några år sen. 
Jag tyckte ändå att det var en riktigt bra idé. Vi har till och med hittat ett hus som verkar intressant, dessutom står det tomt. Men längre än så har vi inte kommit. Det är juh som sagt än så länge bara en idé, en dröm. Men om den skulle bli verklighet tror jag att det skulle lyckas.
Att ha ett ställe där man bara kan ta det lugnt, träffa vänner och ha kul. Det var något som jag verkligen saknade. Man kände sig lite dum ibland som alltid hängde hemma hos någon. Det blev så att vi fick cirkulera, så att föräldrarna inte ledsnade totalt, då hade vi ingenstans alls att vara tillslut.

Nej de här ska minsann genomföras och lyckas!  

Det håller inte

Jag vet inte riktigt vad de är med mig. Igår höll jag på att bli tokig av att vara hemma. Jag ville liksom inte, jag ville göra något men de blev inte så och därför sket jag i att göra något alls. Förutom att tvätta då, viktigt. Och idag ville jag verkligen inte å hemifrån. Jag ville bara ligga under täcket. Jag verkar ha hamnat i något mellanläge av något slag.
Jag vet liksom inte vad jag vill.
Det känns lite förvirrande. Lite småjobbigt. Jag var nog inte riktigt mig själv igår trots allt. IDag är jag verkligen inte mig själv. Vart tog all min energi vägen? All min vilja?
Kan de vara dags för en liten semester kanske, bara åka iväg och försöka glömma alla bekymmer för ett tag.

Jag har sagt de så många gånger, men det händer liksom aldig. Mycket snack och liten verkstad på den fronten. Dags för en liten förändring maybe? Jag får ta och ställa mig i mitt ultimata funderarhörn (duschen) och konferera lite med mig själv.

En sån dag!

Vilken stressig dag jag har haft idag. Inte. Jag sprang mellan soffan och tvättstugan hela morgonen. Gjorde i stort sett inget annat än de. Så fruktansvärt rastlös, de enda roliga som hända på hela förmiddagen var att prata några gånger i telefon. Men inte kan jag tvinga stackarn att hålla mig sällskap genom telefon i timmar. De går bara inte. Inte kände jag för att städa eller göra någon annan nytta hemma. De va bara en slapp dag.
På eftermiddagen (när de enda roliga va att vänta på tvätten som torkade) gick jag över till Magnus för att dricka lite kaffe. Han och jag har inte träffats på evigheter. Men tyvärr blev det bara en kort stund. Gick och hämtade all tvätt och sedan åkte jag hem till Lillemor.
Kom dit precis när hon höll på att laga mat med sin äldsta. Blev bjuden på mat också. Dom är så gulliga, hela familjen. Massor med skvaller blev det. De är vi duktiga på, hon och jag. Och alltid är det lika trevligt. Träffade deras nya hund, så fruktansvärt kelsjuk. Han satt vid mina fötter nästan hela tiden, nästan så man kände att han helst ville upp i knät men han är alldeles för stor för det. Så han fick nöja sig med att sitta på golvet medan jag klappade på honom.
Efter både mat och fika var det dags att åka och jobba. Vi, jag och syster, har startat en ny grupp som vi hade för första gången ikväll. Jisses va kul vi hade. Ungdomarna skulle få baka tårta. Det blev både gräddkrig och marzánkrig. Städa fick dom också göra, visa sina kunskaper lite grann. Men tårtan blev god ändå. Fast jag tror att jag åt lite för mycket ändå. Kändes som att hela magen var en enda stor gräddboll. Men orkade ändå vara lite social på kvällskvisten. Jag va kanske inte sådär jättesocial, men de är tanken som räknas.

Fast nu tror jag ändå att jag ska krypa ner i sängen och drömma lite. Blir massor med jobb imorgon och då är det bäst att vara utvilad. Ska försöka få någon ordning på mitt öga också. Det knasar sig lite och tycker inte om att jag pillar i linserna.

Superkul!

God natt gott folk!


091012

Jag ville verkligen inte gå upp klockan 6 imorse. Verkligen inte. Var tvungen, kallt var det också. Klockan sju började jag jobba så jag kunde inte dra ut på tiden massor. Bestämde mig för att äta frukost hemma. Jag brukar annars inte göra det eftersom vi äter frukost på Slottet. Slängde i mig en macka och kaffe på jobbet också innan jag körde igång ordentligt.
Till lunch märkte jag hur ont jag hade i benen. Eller mest i knäna. Och när jag kom hem hade jag fruktansvärt ont.
Så inte har jag gjort många knop här hemma inte. Jag la mig i soffan och där låg jag. Men jag kom ändå hem rätt tidigt. Innan klockan två var vi klara och jag kunde gå hem på en gång. Det var riktigt snällt av dom.
Imorgon är jag ledig. Nästan hela dagen, jobbar bara en sväng på kvällen med syster.

Det händer liksom inte sådär jättemycket just nu som jag kan berätta om, eller vill berätta om. Just nu.
Egentligen skulle jag ha gått på Stand up ikväll, eller jag hade nästan planerat det. En kär vän till mig gör sin stand up debut idag. Tråkigt att jag missar det, men jag hoppas på att det kommer fler tillfällen.

Fasen, de känns som att klockan är mitt i natten. Men de är juh hela kvällen kvar. Hur kunde klockan gå så sakta när det kändes som att eftermiddagen bara har rusat iväg? Konstigt, ingen tidsuppfattning verkar jag ha heller.

Mysig lördagskväll- duktig "hemmafru"

Ibland märker jag verkligen hur dålig jag kan vara på att uppdatera. Men just nu har jag så mycket annat som snurrar i huvudet.
Fast nu kände jag att jag hade lite tid över till att blogga. Har varit och jobbat mellan 8-11. Fick några timmars ledigt och sen ska jag tillbaka till två och fortsätta jobba. Annars brukar det inte vara såhär men idag blev det så. Fanns liksom inte så mycket mer för mig att göra där, jag kan juh inte bara sitta och rulla tummarna och få tid. Eller jag skulle kunna göra det, de ger juh bara mer pengar, men jag tror inte företaget skulle uppskatta det. 3 timmars extra pengar för inget alls. Så då tyckte vi att det var bättre såhär. Det gör juh inte mig något heller eftersom jag bor såpass nära. Men lite flängande blir det dock. 
Igår jobbade jag också, då gick det minsann undan. Tror jag var hemma innan två till och med. Underbart. Visade sig att jag skulle vara hundvakt åt familjens hund. Så jag åkte upp och hämtade honom och samtidigt passade jag på att låna deras tvättmaskin. Jag har bara gemensam tvättstuga här och där har jag nästan aldrig tid att tvätta. Jag jobbar juh så konstiga tider ibland. 
Men jag tog hem Loke och vi gick på en liten promenad. När vi kom tillbaka hem tog jag tag i disken också så att jag fick bort den och sedan lagade jag lite mat. Kände mig som värsta hemmafrun. Fast jag är själv. Jag kan bara jag vill.
När jag hade ätit och donat lite följde jag med till pizzerian som sällskap, trevligt trevligt. Jag var mest bara mätt och halvt i paltkoma så jag kände  mig kanske inte sådär jätte social just då. Efter det blev det filmkväll hos mig. Emma kom över också, alltid trevligt att ha henne på besök. Började med en skräckfilm, vilket Emma inte gillar. Loke sympatiserade med henne så han la sig nedanför hennes fötter och försökte trösta henne. Han är så söt. Petra kom över efter några timmar, eller i slutet av filmen. 
Film brukar vi alltid se rätt sent så vi trodde klockan var mitt i natten. Men den visade sig vara halv tio eller liknande och insåg då att vi inte alls hade missat 2 fast 2 furious som gick på tv3. Petra och Emma åkte hem i mitten av filmen. Men jag hade gett mig fan på att se klart hela filmen. Trots att jag var jättetrött och skulle upp tidigt idag. Men mitt sällskap va inte lika pigg. Men tillslut var filmen slut och det blev sängen på en gång. Det kändes inte som att jag hade fått sova många timmar innan larmet gick igång. Fasen va jag inte gillar att jobba helger ibland. Hade hellre legat och gosat i sängen några timmar till. Jag tar dom få chanser jag har till att sova ut ordentligt, och bara ligga och dra mig i sängen extra länge. Tisdag, då är jag minsann ledig hela dagen. Inte på kvällen dock. Fast det är bara några timmar så det klarar jag nog galant. 

Jaja, nog bloggat (inte så intressant, I know), nu ska jag se till att äta lite lunch innan jag går tillbaka till jobbet. 

Per Gessle- Tycker om när du tar på mig



En av Gessles alla låtar som jag tycker om. Älskar att det är aukustiskt.
Just love it!

Jag ÄR ingen arbetsnarkoman, jag tycker bara om att ha något att göra

Det blev en riktigt tidig morgon igår. Började klockan sju, inte så van vid att jobba så. Har rätt sköna arbetstider, trots att jag kanske jobbar rätt mycket. Dessutom brukar jag för det mesta få vara ledig på måndagar. Kanske inte den senaste tiden men det har inte varit klockan sju på morgonen.
Det gick visserligen bra, fick äran att göra en storrengöring på svitens bubbelbadkar. Det var nog inte det roligaste, men det gick an. Jag blev i alla fall jätte nöjd med resultatet efter allt slit.
 

 

Efter jobbet hade jag och Zandra bestämt att vi skulle träffas för en fika. Så jag hade lite bråttom hem för att röja undan hemma. Nu går det i alla fall att ta hem folk utan att man ska skämmas massor.
Hon hade med sig sina underbart goda muffins, jag älskar dom! Hon blev kvar rätt länge och vi snackade en massor. Riktigt trevligt. Petra ringde och sa att fritids hade frågat henne om jag kunde hjälpa henne att jobba idag. Min lediga dag så jag kunde självklart ställa upp (sjätte jobbet). Första gången jag är där, men barnen känner jag för det mesta till eftersom det är en sån liten by.
När Zandra åkte, åkte jag och plockade upp Petra. Vi åkte hem till mamma och pappa för att äta lite och sen följde hon med mig hem. Efter ett tag kom Patrik hit och vi tittade lite på Färjan. Vi hade bestämt att vi skulle se på film.
Roligt sällskap jag är, jag tokslocknade. Man blir trött av att städa i flera timmar. Halv tolv väckte han mig för att han skulle åka hem. Ingen av oss såg hela filmen, får se den igen helt enkelt.

Idag ringde dom ifrån skolan också, nu är jag helt utskriven därifrån. Jag har mått så dåligt för att jag inte har hunnit med det och bara jobbat en massa. Men nu känns det bättre, åtminstone en sten som har lättat ifrån brösten.

Ja men juste, älskade Reine hörde av sig till mig idag. Hon klarade teorin igår. GRATTIS hjärtat! Du är så duktig! Men sen ringde jag henne. Pratade i en timme. Det är inte så jätteofta det händer  men det är trevligt att prata av sig lite. Vi har rätt mycket att prata om, eftersom det går så långt mellan gångerna. Förhoppningsvis kommer hon och överraskar idag. Eller överraskning blir det inte, jag vet att hon kommer. Det kommer gå galant för dig vännen!

Nu måste jag nog göra mig iordning, börjar känna mig en aning stressad. Fast ville ge en liten, om en ointressant, uppdatering. Jag är lite förvirrad också, men är inte säker på om jag ska gå in på varför. Men som allt annat lär det lösa sig, om inget annat lär jag väl få svar på varför.

Men jag klarar mig fint! Kommer alltid att göra det.


I want it to be right

Jag va på behandling nu ikväll, massage och healing. Underbart, något som jag har sett fram emot i en månad. Det känns som att tiden går så fort när jag är där. Jag vill egentligen att hon ska fortsätta ännu längre än en timme.
Men det hon säger de är så jävla rätt. Jag vet juh det själv men jag vill inte riktigt inse det. Hon kan verkligen läsa av mig. Men jag förstår inte varför jag har så svårt att ta till mig de hon säger. Varför jag ändå ska vara kvar på samma spår.
Varför ser jag bara problem hos mig själv och ingen annan? Det handlar oftast om kärleken. Att jag ska våga. Men det gör jag inte längre. Jag vet att det bara blir fel, för de har det blivit förut. Och jag lägger skulden på mig själv. Det är jag som gör något fel.
Men jag vill känna uppskattning och få uppmärksamhet, i lagom mängd. Det ska juh absolut inte gå överstyr. Det blir bara fel och känns konstigt. Självklart är jag nog inte den enda tjejen som vill känna sig uppskattad och få uppmärksamhet.
Det känns bara som att jag alltid träffar fel. Man har såna förhoppningar att det är en vinst, nästan så att man är hundra procent säker. Men sen visar det sig vara en nitlott. Och då blir man så besviken på sig själv, att man verkligen trodde och intalade sig själv att det var rätt.
Det är den känslan jag inte tycker om och då struntar jag hellre i det helt än att känna så igen. Men självklart är jag nyfiken. Vill juh gärna få vinsten. Och känna den härliga känslan istället för besvikelsen. Men jag vet inte om jag vågar göra det.
Jag vill bli övertygad om att det är rätt, att jag gör rätt. Jag vill bli överbevisad, att det faktiskt finns vinster och att även jag kan träffa rätt och få vinsten.

Jag är juh inte dummare än att jag avvaktar, tar ett steg tillbaka och observerar. Jag har inte slutit mig helt, eftersom det inte är vad jag vill.
Jag får nog ta och sova på tankarna, så jag kanske får någon rätsida på allt. Just nu känns det bara som ett enda stort klotter i hela inlägget.
Jag ber om ursäkt för det. Men tankarna behövde få komma ut.


Horoskop

Oxen

den 4 oktober

 

VARDAG:

Se inte bakåt och beklaga dig över sådant du kunde ha fått, se framåt istället.

KÄRLEK/RELATIONER:

Vänta inte på att någon annan ska ta initiativet utan ta första steget själv. Det kan visa sig vara helt rätt.

PENGAR/ARBETE:

Någon kanske kommer med kritik på jobbet och det är ju aldrig kul. Din ekonomi är trygg men var ändå sparsam.

DAGENS CITAT:

Winston Churchill - Det är ingenting fel på förändring, bara den går i rätt riktning.

LYCKONUMMER:

10


I wanna dance with somebody

Idag mår jag inte så jättebra. Är seg och jäklig. Så som man brukar bli efter en hel kväll med massor av vin, dans och trevliga människor. Dom människorna är så härliga. Trevliga och väldigt öppna hela bunten. Det blev så att jag satt ner och pratade hela kvällen. Glaset fyllde på sig själv i stort sett. smörgåstårta och kladdkaka gick i rätt duktigt det med.
Barnen tröttnade, vissa gick och vissa somnade, men vi fortsatte ha trevligt. Sen började folk dansa men jag kände att idag ska jag inte dansa, jag sitter hellre och snackar skit och dricker mitt vin. Tillslut tog vinet slut och eftersom jag inte dricker öl, det var det enda alternativet som fanns, rotade dom fram rödvin. Inte lika bra för huvudet, men det går i. Glaset fylldes och sen blev jag uppdragen för att dansa. Attans, jag som inte riktigt kan dansa. Jo jag kan bugga litegrann. Jag började bugga med hon vars kalas vi var på, men hon tyckte att det var så komplicerat och tyckte jag skulle bugga med en annan. Men det vågar jag juh inte, jag kan juh inte dansa sådär jättebra. Dom enda jag buggar med annars är min syster och några vänner som jag lärde mig bugga med, i sisådär klass sex eller något. Men jag kunde juh inte tacka nej, dom tyckte att jag hade grott fast i stolen så de var bara att gå upp och shakea lite.
Jisses va jäkla bra det gick! Jag kände mig jätteduktig. Det flöt liksom på och det var bara för mig att följa med. Gubben va riktigt imponerad på mig. Då kände jag mig stolt! Alla andra tyckte också att det såg så jäkla smidigt ut.
Men sen kom min skjuts och det var väl tur det, annars hade jag nog mått ännu sämre idag än vad jag redan gör. Vi åkte hem och tittade på en film. Klockan var ändå inte så jätte mycket. Men jag fick kämpa för att hålla ögonen öppna. När man har druckit och sen lägger sig ner för att kolla på en film, då blir man så dåsig. Eller jag blir det i alla fall. Fast jag såg klart på hela filmen. Det skulle föreställa en skräckfilm, vilket vi inte tyckte att den gjorde. Den var juh knappt läskig.
Hrm, bättre filmval nästa gång kanske.

Tänk inte.. Lev för stunden

Jag funderar alltid bäst i duschen, därför har jag nu stått där i en timme. Och funderat. Försökt fånga upp tankarna och sållat och reda ut. Det har inte gått sådär jätte bra. Men det är lite lugnare nu. Men hela jag såg ut som ett russin, sådär som man brukar se ut på fingrarna när man har haft dom i vatten för länge. Så såg jag ut över hela kroppen. Fint.
Tur att det försvinner rätt fort. Men huden tycker inte om det har jag märkt. Den får stå ut, de är min terapi. Det är det enda stället som jag kan tänka ordentligt på och skölja bort tankar jag inte vill tänka för tillfället.

Men nu har jag i alla fall fixat mig så gott jag kan och försökt tagit fram den positiva mig för en trevlig kväll. Det hoppas jag på att det blir, trots att jag inte är på topp.


Horoskop

Oxen

den 3 oktober

 

VARDAG:

Du vill gärna roa dig, dina bekymmer har dock en tendens att komma i vägen för dina nöjen.

KÄRLEK/RELATIONER:

Du är kanske lite osäker på dina känslor för en viss person. Du testar på sätt som inte gynnar ert förhållande i det långa loppet.

PENGAR/ARBETE:

Vill du komma upp dig på karriärstegen så ska du passa på nu, du har bäddat för framgång. Ett par extra intäkter verkar dyka upp.

DAGENS CITAT:

R.W. Emerson - Enda sättet att äga en vän är genom att själv vara en.

LYCKONUMMER:

3


What about my feelings?

Igår var jag och Emma som sagt chaufförer. Jag var nog mer som sällskap. Men det blev riktigt jäkla sent, vi började rulla efter två, tänkte att vi tar det lite lugnt eftersom det hade blivit frost ute. Men trots det var vi framme efter halv tre. Inte ville väl dom hem då. Vi satt på parkeringen i en halvtimme lite drygt. Kallt vill jag lova. Men vi gjorde det bästa av situationen. Det kan vi faktiskt vara rätt duktiga på, jag och Emma. Men när dom väl började röra på sig så stog vi på helt fel ställe, där ville dom inte bli hämtade. Vi åkte vidare, hittade dom och plockade upp dom. Men vi fick med oss två till. Fyra stora karlar, fulla karlar som ska in i ett baksäte, och jag tyckte det var trångt när jag satt i bak med två av dom. Efter mycket om och men kom alla in i bilen och dörrarna stängdes, bilen var i rullning, men en utav dom liggandes tvärs över dom andra. Huvudet utanför rutan. Vilket ståhej. När vi väl var framme vid första anhalten försvann ena karln som inte skulle försvinna. Jisses, jag och Emma hade det lite roligt i framsätet vill jag lova. Tillslut hittades den tredje och bilen hade sikte på hem. Innan vi ens hade kommit ut på motorvägen hade alla tre somnat. Roligt sällskap, kvällen måste ha varit fruktansvärt tung för dom.

Andra anhalten och alla tre sov som stockar. Lite söta måste jag erkänna att dom var. Jag skulle ha tagit ett litet smyg foto men var rädd för att dom skulle vakna av det. Emma tvärnitade bilen och alla tre vaknade till, trodde vi ja. Jag tror vi stog där i en kvart eller så. Bildörren var svår att öppna, det var jobbigt att resa sig och det var ytterst svårt att kliva ur. Urkul tyckte jag. Men helt plötsligt försvann den andra karl. Vi tvingade den första att springa ut och kolla så den andra levde, vilket han verkade göra. Efter ytterligare fem minuter hade vi alla resenärer med oss och bilen rullade hemåt.
Trötta verkade dom vara vilket fall men jag tror att alla kom hem säkert. Jag var i alla fall hemma halv fem imorse. Jag hade nästan funderingar på att skita i att sova men då skulle jag nog däcka nu på dagen.

Men det var en liten annorlunda kväll vill jag lova. Jag hade i alla fall trevligt med Emma. Jag hoppas hon hade lite trevligt trots allt.
Vi får se hur kvällen blir, jag och syster ska med chefen på 40års kalas. Jag tror det blir skoj även där. Men först ska jag försöka få bort den konstiga gnagade känslan jag fick när jag vaknade. Jag blir inte klok på vissa saker. Det går liksom inte att greppa och jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det.

Va rak på sak eller skit i det. Känslor är något man inte ska leka med.

This day

Igår va jag ute precis hela dagen. Jag var stelfrusen när jag kom hem. Inte skoj!
I och försig är det fruktansvärt kul att titta på folk, och folk fanns det mängder utav. Men däremot har jag lite smått problem med stora folksamlingar. Det fungerar rätt bra när det rullar på, men blir det stopp och det är tryck bakifrån får jag panik. På marknader har folk tendens till att trycka på, trots att det är stopp längre fram. Men jag klarade av att vara där i flera timmar. På slutet kunde jag inte undgå att klaga. Det var så kallt och jag hade så ont i kroppen. Jag gick och höll i Soso, jag var rädd att om jag släppte skulle jag falla ihop. När syster sa att hon ville åka kände jag att det var dags att åka hem.
När jag kom hem tände jag massor, massor med ljus. Hur mysigt som helst. Fast den här gången var det inte för mysfaktorn utan för att få upp värmen. Sen la jag mig under en filt i soffan, med en underbart god grogg i handen och tittade på Idol.
Det funkade, jag fick tillslut upp värmen. Jag fick även lite sällskap sådär på kvällskvisten. Jag bjöd på en grogg och vi gosade ner oss i soffan framför Inlåst. Det är nog en serie värd att följa. Verkar fruktansvärt intressant.

Idag har jag och Emma lyckats bli fyllecaffisar, eller hon kör, jag sitter på sidan. Det kan vara roligt ibland. Va rätt länge sen jag körde några andra sådär. Annars är jag alltid supertrött. Men idag hade vi inget bättre för oss. Får se när herrskapet vill åka hem. Klockan börjar bli rätt mycket och vi börjar nog ledsna litegrann på att kolla på tv. Vi är inte sådär jätteduktiga på att slå våra kloka huvuden ihop och komma på något skoj. Det kanske är så att vi inte har några kloka huvuden alls.

RSS 2.0