Lite bilder ifrån Ungdomsgården










Fikabesök på jobbet

Har inte blivit så mycket mer klokare på om hur det blir med resan. Vi får se helt enkelt. Något måste det bli i alla fall.
På ett eller annat sätt kommer vi nog fram till en bra lösning.
Jag har haft fikabesök på jobbet idag. Nattis kom förbi på en helt oplanerad fika. Mycket trevligt. Hon blev kvar ett tag så det hanns med väldigt mycket. Det var ett tag sen så vi hade rätt mycket att prata om. Prata via sms eller internet är inte samma sak som att träffas i verkligheten över en fika eller liknande.
Satt visserligen själv en stund efter att Nattis åkte. Men sen kom syrran för att snacka lite jobb.
Hon blev inte kvar så superlänge, typ så pass länge att det var dags för mig att åka hem.

Jag fick äran att laga mat. Pizza stog på menyn. Det gick riktigt bra. Inte alls så svårt, och gott blev det. Så nu sitter jag å jäser i soffan med datorn i knät. Har precis kollat på Halv åtta hos mig. Det gjorde mig i och försig lite mer hungrig.
Får se om det blir så att jag går och kollar skåp och kyl snart.

En weekend kanske?

Kassler Bombay blev det till middag igår. Riktigt gott. Jag har tur som får så god mat. Lite bortskämd är jag nog allt.

Igår kom funderingar på att åka upp till fjällen en sväng snart. Vi kikade runt lite på olika platser och ställen. Svårt att hitta ett boende som man fastnar för. Men jag tror att vi har hittat. Nu ska vi bara få ihop ungefär tio stycken som är villiga på att åka iväg på en liten weekend.
Jag har fortsatt kika lite nu idag. Stugan som vi hittade är fortfarande ledig. Men det är nog inte länge till den är det. Så nu gäller det att vi är snabba. Ska vi, eller ska vi inte?

Jag hade lite problem med att kliva upp imorse. Varken kroppen eller huvudet ville göra en ansträngning till att kliva upp. Så det tog sin lilla tid. Men nu sitter jag på jobbet, och det har jag gjort ett tag nu.
Men jag råkade knappa hem en ny telefon. Måste uppdatera mig lite. Lite emot det är jag kanske, men nog ska det allt gå.
Väntar hem den med spänning nu.

Fiasko =(

Ja, Sverige tog juh inte hem tredjeplatsen. Förbannat! Dom skulle ha vunnit, de skulle dom. Jag tyckte det var riktigt bra spelat. Ändå. Men alltid är det något som stoppar dom.
Nu får vi helt enkelt vänta till nästa VM. För att få se dom som VM-mästare menar jag. Träna, träna, träna.

Inte behövde jag åka och handla heller. Det fixade sig ändå. Paketet får jag hämta ut imorgon, när jag ändå åker för affärn till och från jobbet.
Får se vad det blir för smaskig middag ikväll. Någonting med kassler. Gratängaktigt. Det lät i alla fall riktigt riktigt gott.

Sen är det Solsidan. Så det blir nog en lugn södagkväll. Mys i soffan.

Give a little bit, give a little bit of your love to me.

Söndag. Vilodag. Rastlös.

Söndag. Vilodag sägs det. Jag brukar inte ha så jättestora problem med att ligga i soffan och glo på tv. Men idag känner jag mig rastlös. Trots att det är handboll på tvn. Inte har jag varit ute en enda gång idag. Jag missar det fina vädret. Ett litet tag är det väl ljust kan jag väl tänka mig. Men nu är det som sagt handboll, det måste man ändå kika litegrann på.

Ska åka till ICA och handla lite sen när han kommer hem. Har även fått ett paket som jag ska hämta där. Leverans av massa produkter. Min bil har fått hamna lite åt sidan, inte ens pappa har tid med den idag. Jag förstår dom, det står saker på kö som ska fixas. Jag är rätt van vid att vänta. In i det sista.
Det kommer, det kommer.
Måste hitta tid till att åka ut till min moster med. Lämna grejer till henne och förmodligen fixa hennes naglar igen. Om hon vill, vill säga.

Jag försökte dra en liten repa med dammsugaren här också. Men det är inte så lätt att dammsuga om man inte plockar undan saker först. Vilket jag inte gjorde. För tillfället står det saker överallt. I hallen ligger det fortfarande maskeringspapper (heter det så?), eftersom listerna inte är färdigmålade än.
Så det blev mera så att jag drog av där vi går som mest. Den ytan som är fri från saker. Jag vet att man inte ska göra så, men det får bli en mer grundlig städning en annan gång. Bara man får bort det värsta.
Skulle behövas röjas i köket också. Men det hinner bara komma dit mer saker, innan det andra är borta. Hur mycket man än röjer, så finns det alltid en hög på diskbänken. Och då används ändå diskmaskinen dagligen. Jag förstår inte hur vi lyckas. Äter vi verkligen såpass mycket hela tiden?
Jag tror jag får ta på mig den skulden. Jag kan nog trycka i mig rätt mycket.

Dags att återgå till matchen. Kanske kan Sverige ta tredjeplatsen. Hoppas!

Inte en sån märkvärdig dag.

Det blev lite stressigt igår. Men det blev bra ändå, i slutändan. Maten blev inte direkt klar när jag hade planerat det, när det väl var dags att äta gled det ner rätt fort. Vi hann i och försig se klart handbollsmatchen innan. Sverige förlorade som känt. Tråkigt nog. Nu får vi bara hoppas på att dom i alla fall tar hem tredje platsen. Men det är jag lite osäker på.

Sent blev det igår också. Syrran och hennes karl åkte nog hem efter halv två någon gång, efter att hon hade slocknat på soffan.
Idag har det däremot inte hänt så fruktansvärt mycket. Konstaterade att min bil förmodligen behöver en mindre service. Den mår inte så riktigt bra. Förhoppningsvis börjas det redan imorgon.
Åkte iväg en sväng innan bandyn. Inget märkvärdigt.

Tyvärr så var vi bara fem stycken på bandyn idag, varav en som inte brukar spela. Tydligen så hade hon aldrig spelat bandy förut. Hon kom ifrån Washington och kunde inte ett ord svenska. Det var inte lätt att prata engelska och spela samtidigt. Hjärnan kopplade inte så bra.
När vi var klara och det var dags att åka hemåt stannade jag till på pizzerian där Emma väntade på mig. Egentligen skulle vi ha ätit tidigare, men det blev lite förskjutning på det. Gott som tusan var det. Men det är sjukt vad man blir mätt fort på en sliskig pizza.

Nu ska jag krypa upp i soffan med mitt glas vitt. Myslördag (om inget annat dyker upp, typ nu).

Så göra vi...

 ... När vi jobbar och sliter..

Lunch/fikasällskap.

Idag har det inte hänt mycket intressant. Precis när jag hade planerat att ringa och kolla om Emma var sugen på att fika lite med mig, så ringde hon mig. Hon tänkte lite lika som jag.
Vi beställde lite mat ifrån Grillen. Gott med hamburgare idag. Hennes bror och kompis kom över efter ett tag. Så det blev även kaffe på maten. Det blev en lång fika. Men det gjorde inte så mycket. Jag fanns juh ändå på jobbet, precis hela tiden.
Hur som helst så drog dom precis för ett tag sen. Nu inväntar jag bara att tjejerna ska komma. Gruppstart den här veckan.
Överlämnar det åt dom och åker hem för att göra pannkakor. Det är middagsbeställningen för idag. Jag sa nej till ärtsoppan. Det är inte riktigt något för mig.
Fast egentligen så bryr jag mig inte så mycket, jag behöver inte vara själv idag. Han jobbar en "normaldag", och kommer hem ikväll. Det är huvudsaken.  

Jag försökte städa av mig skrivbord i förmiddags. Men det går inte. Jag har hur mycket papper som helst som bara ligger. Jag vet verkligen inte vart jag ska göra av allt. Och har jag inte varit inne på kontoret en dag så ligger det garanterat en hel hög med reklam och andra papper som inte ens är mina, när jag kommer tillbaka nästa dag. Det verkar som att mitt skrivbord är någon form av avlastningsbänk.
Det dom inte vet vart dom ska göra av, lämpas av på mitt bord. Vad ska jag göra med allt? Jag har ingen aning, så oftast åker det i papperskorgen eller upp på någon hylla. Hur svårt kan det vara för dom andra att lägga det där?
Svårt tydligen. Sånt kan jag bli riktigt less på.
Nu ser man i alla fall lite skrivbord. Lite yta har jag att använda. Men det lär juh hålla någon vecka bara. Sen är det bara att börja städa igen.
Uscha!

Lyckad dag.

Det blev ändå en lyckad dag. Här har jag gått och oroat mig alldeles i onödan. Sån jag är tyvärr. Går och mår dåligt över saker i flera dagar. Sen visar det sig att det blir kanon.
Ungdomarna är helt underbara, faktiskt. Och det kom fler än vad jag hade tänkt mig.

Blev ensam ikväll igen. Attans. Det var inte planerat alls. Men det är tur att det finns telefon i alla fall. Men snart är det helg. Jisses vad skönt det ska bli att få koppla av lite. Försöka att inte tänka så mycket på jobb - bara vara hemma och mysa lite.

Blev inte så långt inlägg idag, ska kasta i mig en nattmacka och sen krypa ner i den stora, kalla, tomma sängen. Jobb imorgon, hela dagen. Nice!


Handboll, Sverige-Danmark

Först såg det ut som att jag skulle bli helt ensam hela kvällen. Sen behövde jag inte vara det precis hela kvällen, men helt plötsligt så blev jag det nu ändå. Jag blev lämnad kvar här. Ensam med handbollen, en skål chips, kaffe och fikabröd, tröstäta. Jag tror nog att jag klarar mig. Det var juh ändå så att plikten kallade.
Imorgon får jag till och med lite sovmorgon. Sen är det full fläkt hela dagen. Jag hoppas verkligen att det blir bra. Känner mig jättestressad och har ont i magen. Förmodligen kommer det inte bli några problem alls. Men eftersom att det är något nytt. Något som jag är med och öppnar, som jag har varit med och skapat, blir jag orolig.
Tänk om..
*Tänk enbart positiva tankar*

Det här fixar vi. Lätt som en plätt.

 

Jag har beställt hem massa nya produkter ifrån MK idag också. Ett helt jättepaket väntar jag nu på. Ska bli så kul. Lite svårt att se hur vissa produkter är genom en pytteliten bild. Men jag chansade på att jag tog rätt saker. Om inget annat så har jag lite nya saker att visa upp. Beställde hem lite saker till mig själv också. Och inte nog med det, förhoppningsvis kommer jag få lite testprodukter ifrån något helt annat också. Det ska bli riktigt skoj att se vad det är för något. Man måste ha lite sidoprojekt för att orka med dagarna. Det räcker inte bara med naglar. Mer ska det vara.

Vem vet, det kanske kan bli något vettigt av mitt liv.


Massa strul.

Det gick nästan så långt att jag bröt ihop tidigare idag. Vafan att allt ska vara så krångligt och komplicerat. Räcker det inte med att det bara är en grej som ska ligga och knaga.
Nej, för att göra det lite roligare så ska allt strula på samma gång. Jag ska stressa upp mig för allt. Trots att jag tycker att det ska bli jättekul imorgon när vi öppnar dörrarna, men ändå ska jag känna mig stressad och orolig.
Idag kändes det inte alls bra. Inte det minsta.

Ikväll får jag vara själv också. Han jobbar. Typiskt.
Får se vad jag hittar på för något. Handboll är det i alla fall. Det får jag inte missa. Jag hade planer på att åka över till mamma och pappa en sväng nu, men så visade det sig att pappa var sjuk. Känns inte som ett bra tillfälle att bli sjuk. Så jag fick skippa dom tankarna.
Förhoppningsvis frisknar han till snart så jag kan åka och hälsa på. Det blir som sagt inte så ofta längre. Synd.

Ska försöka samla ihop mig och börja röra på mig. Det blir inte bättre av att jag sitter här hela kvällen.

Just för tillfället...

..Känns det som att allt kommer gå käpprätt åt helvete..


Det närmar sig.

Idag har vi varit och shoppat. På arbetstid. Igen.
Men nu tror jag nästan att det är färdigshoppat. Så mycket mer saker tror jag inte att vi behöver till gården. Lite ska vi nog inhandla imorgon, men det är inte alls mycket som behövs. Dom hade inte allt på IKEA. Typiskt.
För det första trodde jag inte ens att jag skulle kunna ta mig till jobbet över huvudtaget idag. Bilen strulade juh igår. Men det startade som en klocka imorse. Underbart.
Men jag glömde lufta däcket. Ska försöka komma ihåg det nu när jag åker hem istället.

Hur som helst. Det har blivit mycket flängade och farande idag. Handlandet gick rätt fort, de är bilfärden som tar lite tid. Vi har haft små minimöten idag också. Inga inbokade möten, mera spontana. Det funkar det me, om tiden finns.
Imorgon däremot, då har vi inbokade möten. Och det absolut sista ska färdigställas innan vi kan slå upp dörrarna på onsdag. Men det skulle inte förvåna mig det minsta om det visar sig att jag måste fara runt även på onsdag.

Nej, nu ska jag hem och dra täcket över huvudet. Springa runt och handla med huvudvärk är ingen hit. Springa runt och vara irriterad är inte heller någon hit.
Bara så ni vet.

Söndag och solsken

Igår var det första gången för den här terminen som det var bandy för mig. Och det kändes verkligen i hela kroppen efter det. Jisses. Jag är rätt dålig på att stretcha efter att vi har spelat. Så jag får väl skylla mig lite själv.
Hungrig som ett djur var jag efteråt. Så det blev en donk. För oss allihop faktiskt. Där sprang vi på Nattis. Vi har knappt 100 meter emellan oss här hemma, men då träffas vi aldrig. Utan det blir 3 mil hemifrån istället. Där springer vi minsann på varandra. Konstigt det där.
Under bandyn lyssnade vi samtidigt på handbollsmatchen. Men vi missade slutresultatet. Det slutade med att vi ringde runt halva Sverige, kändes det som, för att få reda på att det var vi som vann.
Hem för att duscha och ta ett glas vin. Chipsen och dipen åkte fram den med. Det är så gott! Men vad trött jag var hela kvällen. Inte så direkt social. Låg mest på ena halvan av soffan och glodde på tv.

Idag har det ändå varit fint väder. Riktigt fint, solsken, blå himmel och -8 grader. Så efter frukosten drog jag på mig termobyxor för att sen knata ut i snön. Det känns inte som att jag har gjort så mycket nytta idag. Men ändå så är det inte förs nu som jag har slagit igång tvn och lagt mig i soffan. Rätt bra för att vara en söndag faktiskt. Och ute var jag rätt länge. Vi har varit och handlat massa delar till bilar. Hämtat massa saker för att kunna fixa en bil här hemma.
Nu fick jag precis veta att det blir mat strax. Har varit hungrig i en timme eller så. Visserligen kunde kanske jag ha börjat, men de är inte jag som har receptet och de senaste två veckorna har jag fått "söndagsmiddagen" serverad. Bortskämd jag.
Men det är trevligt.

Tror nog att jag får gå ut till köket och vara lite social kanske.


Fullspäckad dag.

Igår hanns det inte riktigt me att blogga. Hela dagen höll vi på med Ungdomsgården. Den blev riktigt fin, nu när den är klar. I alla fall den delen som vi ska använda ifrån början. Riktigt mycket var det. Möblerna stog huller om buller och golven var inte alls klara.
Tur var det att vi fick lite hjälp, även igår. Skåp och bänkar skulle städas ur. Men nu är det fint ändå. Vi behöver verkligen inte skämmas för att ta dit ungdomar på onsdag.
Men efteråt kom jag på att jag egentligen skulle ha tagit "före-bilder", det fick bara bli efter-bilder.

Vi hade räknat med att jobba fram till klockan två. Men vi kom inte därifrån förs halv fyra. Vi kunde inte gärna lämna det halvklart.
Åkte för att handla lite innan jag svängde hem. Fixa mig lite och vänta på att åka till Emma som fyllde 20 igår. Mycket trevlig liten tillställning hade hon. Rätt sent blev det också. Inte allvarligt sent, men senare än vad jag hade planerat. Fruktansvärt trött var jag också, hela kvällen.
Jag körde, därmed var jag nykter. Jag och syrrans kille var nyktra, medan dom andra hällde i sig öl och vin. Men det gjorde inget. Jag klarade mig alldeles utmärkt. Kanske blir det något glas vin i kväll istället, efter bandyn.

Det har blivit så mycket vin ändå här i veckan, så det går ingen nöd på mig ändå.
Idag har det, hittills, blivit en lugn dag. Jag har inte orkat gjort så mycket. Måste nog fixa ihop lite träningskläder och tanka bilen innan det är dags att rulla.
Kanske ska ta och städa av lite här idag. Men jag känner mig alldeles för lat för att göra någon sådan ansträngning.
Måste försöka hitta lite inspiration först. Den kommer nog. Snart.

Det här med att passa tider... ^^

Ja det tog juh ett tag innan nissarna från kommunförrådet dök upp. Men dom kom i alla fall tillslut. Jag trodde att det skulle vara en vända, sen skulle det vara klart. Men icke.
Inte nog med att dom kom försent, dom skulle komma tillbaka efter lunch. Det var juh tur att jag inte behövde vara någon annanstans.
Så jag blev kvar på skolan. Gick till matsalen och pratade lite där. Blev tillfrågad om jag ville äta där också. Ja varför inte, hellre det än att sitta och äta helt själv, eller bara sitta och vänta till dom kom tillbaka.
Blev en fika efter maten med. Sen drog det ut lite på tiden. Så när jag kände att det var dags att röra på sig - och fem minuter senare än vad dom sa, dök dom upp igen.

Det sköna är i alla fall att allt är på plats. Jag blev däremot lite osäker på vart jag hade planerat att ha alla saker. Men det löser sig nog imorgon när jag och syrran ska dit och fixa med det sista. Förhoppninsvis hinner vi klart med allt. Så vi inte behöver ägna hela onsdagförmiddag till att fixa med massa saker.
Nu har jag i alla fall mellanlandat 'hemma' en sväng för att ladda telefon och få i mig någon form av middag, innan det är dags att röra sig igen. Naglar ska fixas och sen är det möte innan jag kan ta kväll.
Men förhoppningsvis går det fort. Det känns som att timmarna redan bara rinner iväg. Så det ska väl inte vara någon skillnad senare heller.

Hur som helst så får jag äta själv nu, men det går nog ingen nöd på mig. Lite tråkigt kanske, men har man mycket att göra, så har man.


Pendla = ingenting för mig

Jag kom fram till, imorse, att pendling inte är något för mig. Jag är glad att jag inte pendlar på heltid. Alla dessa människor som hetsar och stressar på vägarna. Nej usch och fy. Det är tur att jag har hyfsat nära till jobbet då. Så jag slipper bli helt hysterisk sådär på morgonen. Hursomhelst, nu sitter jag på ungdomsgården, väntar på att nissarna ifrån kommunen ska komma med alla möbler som vi valde ut tidigare i veckan. Dom sa att dom skulle komma mellan nio, halv tio. Klockan är tio och dom har inte dykt upp än. Inget telefonnummer har jag till dom, och dom har inget till mig. Vart kan dom vara ? Jag kan juh inte sitta här som ett fån hela dagen. Och dessutom kan jag inte ha tagit fel på dag. Dom sa torsdagen innan vi öppnar, och torsdag är de väl idag? Så snurrig kan jag väl ändå inte vara! 

Zzz..

Naglarna är fixade och natten är kommen. Dom blev jättefina och hon blev nöjd. De är huvudsaken. Tidig morgon imorn, dags att sova. Jag har småknoddar här som tydligen är väldigt morgonpigga. Och inte nog med de, så är de waay efter min sovtid.

Möte på möte.

Nu har hela förmiddagen gått. Dietistbesöketblev lyckat. Men jag hade det på känn. Gasade tillbaka till jobbet för att hinna fram i tid till personalmötet, vilket gick riktigt fort idag.
Sen var det vidare till nästa möte. Lunchmöte blev det idag. Det gick rätt bra. Kommer nog bli lyckat när det väl börjar närma sig.
Snart ska jag börja röra mig mot min moster. Ska fixa hennes naglar, mysa med kusiner och mina "föredetta" katter. Jag ser dom fortfarande lite som mina egna, trots att jag har sålt dom.

Får se om jag blir kvar där över natten. Jag har i alla fall förberett mig för det, man vet juh aldrig. Kruxet är att jag måste upp jättetidigt imorgonbitti för att komma till jobbet i tid. Men det löser vi då.

Jag kan väl tänka att han behöver lite egentid också, så att inte jag kommer och lägger beslag på all hans tid hela tiden. Jag känner mig lite småtaskig ibland som gör så. 
Det känns inte helt rätt. Så på så vis är det kanske bara bra om jag stannar över natten och åker därifrån imorgonbitti. 
Jag får överlägga med mig själv under eftermiddagen. 

Handboll ikväll igen.

Nu är det lite kväll ändå. Kom hem för någon timme sen. Försöker ladda upp inför handbollen, men insåg alldeles för sent att jag inte har införskaffat chips.
Hur kan man vara så tankspridd att man glömmer något så viktigt. Igår fick jag klara mig utan. Visserligen gick det bra. Men det var kämpigt måste jag säga.
Det är nästan så jag funderar på att skicka iväg ett litet sms och beställa hem chips. Om jag blinkar lite fint med ögat kanske jag får hem det.
Nu är messet skickat. Håll alla tummar på att jag får hem det nu.
Juste, maten ska lagas. Så den står klar när han kommer hem. Det brukar gå fort, så det ska nog inte vara några problem.

ROCON

Några av alla bilder som togs i lördags på minikonventet. Vi fick till det rätt mysigt ändå. I alla fall i cafeterian.
Hade jag haft orken, hade jag nog satt mig ner och pärlat lite. Vi har fortfarande massor med pärlor kvar, så det finns andra tillfället till att göra det.

   


Dåligt med drömmar inatt.

Fortfarande lika svårt att vakna och kliva upp på morgonen. Kan det kanske vara för att jag vaknar klockan fem på morgonen men sen väljer att somna om. Är det så att jag ska kliva upp klockan fem också? Det kommer bara sluta med att jag lägger mig på soffan och somnar om.
Det är inte heller bra. Då kommer jag fortfarande vara trött. Fast i morse hörde jag inte ens klockan. Jag reagerade inte ordentligt förs lampor tändes och det började rivas runt i saker.

Så jag måste nog ha sovit rätt bra. Dom senste veckorna har jag kommit ihåg alla drömmar, nästan helt och hållet. Men idag kommer jag inte alls ihåg. Så det var nog en rätt djup sömn.
Det har varit lite sisådär med humöret. Känns som att det har varit mycket strul på jobbet. Många tankar har snurrat. Men det kanske är påväg och vända nu. Kanske får jag en lugn period nu.
Hoppas kan jag alltid göra. Hoppas på det bästa.

Nu har vi i alla fall haft en lunchrast (rätt lång sådan, ingen av oss har orkat göra nåogot), men är det nog dags att göra ett ryck. Det är trots allt några timmar kvar på denna arbetsdag.

Shoppat loss.. På jobbet.

Idag har jag fått massor gjort på jobbet, trots att jag inte riktigt hänger med. Känner mig alldeles för trött. Ändå känns det som att jag har sovit ikapp alla timmar som jag har jobbat.
Hur som helst så har vi varit och shoppat loss till ungdomsgården idag. Dels har vi varit till kommunförrådet för att kolla lite bord och stolar. Sen åkte vi även iväg till Second Hand och hittade hur mycket bra saker som helst.
Jag tror att vi har till ett startkit nu i alla fall. Porslin, glas, mattor, gardiner, dukar och massa massa annat.
Förmodligen så lär vi behöva åka till IKEA för att komplettera. Och förmodligen har vi glömt massa. Men det var så jäkla svårt att gå där, helt plötsligt stog det bara helt still i huvudet. "Va fan behöver vi?"
Tur att vi hade en erfaren med oss. En som har ett litet hum om vad som behövs. Egentligen vet väl vi också vad som behövs, men just då var det blankt.
Åkte och dumpade av sakerna när allt var klart. Leverans kommer dit på torsdag och på fredag ska vi dit för att städa ur det sista. I ena halvan i alla fall. Resten får vi ta en annan gång.

Men jag börjar känna mig lite lugnare nu ändå. Det är bara de här med vattnet. Men vi spolade lite i kranarna idag och då såg det helt okej ut. Förhoppningsvis så är allt lugnt nu. De märks väl på torsdag eller fredag kan jag tänka.
Uscha. Nu börjar det nästan bli middagsdags. Hungrig som ett djur. Undrar vad jag ska peta i mig.. Kanske ska ta en sväng förbi mamma och pappa. Där har jag inte hälsat på, på ett tag.

Japankonvent igår.

Igår blev det en heldag på ungdomsgården. Vi hade ett litet minijapankonvent. Innan dess skulle jag plocka upp lite saker på jobbet och förbi databutiken för att köpa extra batterier. Helt plötsligt dör bilen. Förbannat! Det var juh inte direkt det jag behövde just då. Men efter många samtal så fick jag tillslut hjälp och kunde röra mig mot gården. 
Det var mycket som skulle fixas och ordnas. Plancher skulle upp på väggarna, singstar och tvspel skulle kopplas in. Lampor skulle fixas lite här och var. Jag smög iväg för att hinna luncha lite med Emma innan vi slog upp dörrarna. 
Det kom rätt många ungdomar ändå. Jag trodde inte att det skulle komma några alls, typ. Hur som helst kom det fler än jag hade räknat med. 
När vi var klara där, alla hade gått och vi hade plockat undan det mesta, var det dags att röra på sig igen. Jag tog med mig Sofie och besökte Lena. Där var det fullt hus. 18 årskalas som hette duga. Det var folk överallt. Jag kände mig lite gammal där. Massor med små som jag väl kände till. Usch vad alla börjar växa upp nu. Dom blir så stora allihop. 

Jag blev lite fyllechaffis sådär på kvällskvisten. Vi tog en sväng upp till Träffen. Emma skulle ha en öl, Sofie skulle bli hämtad och karln skulle bli hämtad. 
Massor med folk även där. Men det kändes rätt skönt att vara nykter ändå. Inte för att jag tycker det är så kul att gå ut och vara den nyktra av oss. Men igår kändes det som att det behövdes. 
Om man tittar på resultatet idag så är jag riktigt nöjd med mitt val. Jag hade nästa funderingar på att lämna bilen. Men dom tankarna hade jag i ungefär tre sekunder innan jag slog bort den tanken.

Idag har det inte hänt så mycket. Det har mest blivit soffhäng hemma. Drog en sväng till affärn för att köpa lite brunch. Det regnade. Våren kan väl inte börja komma redan nu? Är inte det lite för tidigt än. 
Snön får jättegärna ligga kvar någon månad till innan det är dags för våren. Kanske hinns det med en till skotertrip. 

Mm, nu känner jag att middagen börjar bli klar. Det luktar ljuvligt. Och jag har inte behövt lyfta ett finger. Jag kan nog vänja mig vid det. I och försig var det jag som fixade brunchen. Rättvist kan man tycka. 

Lite fredagsmys.

Nu då..
Fredagkväll, jag håller på att tvätta lite lätt. Insåg att jag inte hade något att klä på mig imorgon på konventet.
Men det har inte blivit så mycket mer gjort här. Åkte en sväng till affärn för att hitta någon form av middag. Men blev kvar där en bra stund och bara snackade.

Jag har fixat i ordning lite dip, det är ändå fredagsmys. Trots att jag blir själv mestadels av kvällen. Och ett glas, gott härligt, vitt. Bara hoppas på att sällskapet kommer hem tidigare än planerat ikväll.
Får se hur länge jag orkar vara uppe. Rätt trött redan nu.
Det sliter att städa märker jag. Sliter ordentligt. Men jag har tagit mig ett skönt bad och bara njutit nu på kvällskvisten. Jag tyckte jag förtjänade det. Faktiskt.

Chips och dip var det ja.

Städa städa..

Jisses vad kallt det var imorse när jag vaknade. 16 grader inne. -13 ute. Det är inte lätt att klä på sig kläder under täcket. Men det är klart, man ger sig juh inte i första taget direkt.
Jag och syrran hade bestämt att vi skulle börja klockan nio imorse. Men först blev det en kopp kaffe i lärarrummet innan vi körde igång.
Vi fick till och med städhjälp. Tre elever följde med för att hjälpa. Det trodde jag inte, men dom var duktiga. Och dom verkar vara riktigt exalterade att vi drar igång ungdomsgården.
Det blev en liten paus för lunch. Vi skulle egentligen bara få låna eleverna fram till lunchen, men dom lyckades få tillstånd att hjälpa till även efter.
Vi tog en kopp kaffe även efter maten innan det var dags att gå tillbaka till huset. Det luktade inte längre instängt och vidrigt utan det luktade massor med rengöringsmedel. Massor. Nästan så man fick ont i huvudet.
Vi är visserligen långt ifrån klar, men vi är en god bit påväg.

Nu har jag tagit fredag. Det blev en tidig dag idag. Egentligen skulle jag vara ledig, med tanke på att jag ska jobba hela dagen imorgon.
Får vila ut på söndag istället. Nu ska jag fortsätta tvätta och försöka komma på vad jag ska göra resten av fredagen.

"- Jag var sur och dum"

Mm.. Sprang över till grillen och hämtade maten. Jag var inte riktigt så glad kände jag. Men den här gången smög det sig på. Helt plötsligt var jag ruskigt grinig och slängde ur mig sura kommentarer. Inte bra.
Jag ber om ursäkt till kollegorna.
Skärpning där! Men matklockan hade faktiskt ringt, jag kunde inte råför det riktigt.
Men nu när magen är nöjd kanske jag ska fortsätta på jobbet. Krypa in i förrådet och hjälpa TW att organisera litegrann. Så vi får det gjort någongång.

Nu kanske jag inte behöver gömma mig inne på kontoret i rädsla att jag ska bli hysterisk för minsta lilla. Nu kan jag nog till och med dra lite på smilbanden.
Trycka undan huvudvärken, fylla en kopp med kaffe och sen köra på.
Så gör vi!

Inte helt fungerande.

Jag märkte att jag inte var så duktig på att blogga ifrån nya telefonen. Eller den är väl inte så ny egentligen. Men anledningen till att jag klickade mig in via den var enbart för att jag ville visa naglarna i tisdags. Men sen såg jag juh att jag hade skrivit med stora bokstäver. Ja, de kan bli så ibland.
Bilden syns juh i alla fall.

Igår bestog dagen mestadels av möten. Nu jäklar händer det grejer. Om två veckor startar vi upp den nya ungdomsgården i byn. Äntligen! Och sen handlade det andra mötet om Japankonventet på lördag. Sista fixet liksom. Det går säkert också bra, när vi väl kommer dit.
Igår var det även dags att göra naglar igen. Blev rätt sent och jag var helt slut när jag väl kom hem sen. Blev inte många minutrar framför tvn innan det var dags för sängen. Hallen är i stort sett klar nu. Lite lister kvar att måla, som inte målades igår. Det blir nog bra det där, när allt är helt klart.
Imorse ville jag inte alls kliva upp ur sängen. Snoozade i en timme innan jag lyckades kliva upp. Men sen somnade jag nästan i duschen istället. Ingen bra dag med andra ord. Fick lite bråttom kan man säga.

Har inte riktigt fungerat hittills idag. Hoppas det går bättre med lite lunch i magen. På tal om det, det är nog klart så bäst att kila över och hämta maten!

Naglar


FICK IGÅNG MASKINEN IDAG. SYRRAN BLEV FÖRSTE MAN  ATT FÅ LITE NYA FINA NAGLAR. JAG KUNDE INTE LÅTA BLI ATT GÖRA MINA EGNA EFTER, SÅ NU HAR ÄVEN JAG PIFFAT TILL MINA. ÄNTLIGEN!

ThaiFong.

Idag började jag till och med en timme tidigare.

Ganska så lätt kom jag ur sängen. Trots att jag hade riktigt svårt att somna igårkväll. Trött var jag, inget snack om saken. Men på något sätt kände jag mig lite nedstämd. Det är tur att det finns en famn i närheten som man kan mysa in sig i.
Men det blev så att jag vred och vände på mig rätt många gånger innan sömnen tog över. Egentligen så ville jag inte alls kliva upp, men efter att jag mentalt övertalade mig själv så kom jag upp. Ganska så pigg. Men ändå helt slut.
Behövde dock inte stressa det minsta till jobbet, vilket var behövligt idag. Svängde in på kontoret innan det var dags att röra på sig. Upp till expen för att snacka lite med kollegorna. Blev en lång morgonfika med massa skvaller.
Sen var det dags att rulla igen. Förbereda saker inför lördagen då vi ska ha vårat konvent. Inhandla Asiatiskt godis. Hemskt trevlig liten butik. Funderar på att åka dit och handla lite privat med. Massa roligt fanns det faktiskt där.
Eftersom våra magar fullkomligt skrek efter mat så fick det bli en Donk. Trots att målet var matlådor hela veckan. Men det gick inte att vänta.

Nu sitter jag på kontoret igen. Rensningen fortsätter i förrådet. Men för tillfället väntas lite fika. Sånt är också riktigt viktigt här. Lunch och fika. Annars funkar det inte. Vill man ha en harmonisk arbetsplats är sånt nödvändigt. Ikväll, eller snarare lite senare, ska jag pilla lite med syrrans naglar. Måste juh testa mina nya produkter. Se hur bra det fungerar. Lite reklam måste man juh också göra. Förhoppningsvis kommer det komma ut bild här på bloggen när det är klart.
Om det blir bra vill säga.

Måla hela världen.

Det har varit fullt upp hela helgen.
I fredags åkte syrran, jag och Emma och shoppade lite. I stället för att åka hem och hämta kläder och saker jag behöver, handlar jag nya saker. Ja det funkar juh också. Man behöver alltid nya saker.
På kvällen var det dags att tvätta väggar. Vi hade egentligen planerat att börja måla redan då. Men vi nöjde oss med att tvätta väggarna till att börja med. Färgen skulle inhandlas dagen efter istället.
När det var klart drogs skotern ut. Vi åkte över till en bekant och tog oss några glas vitt. Några trevliga timmar spenderades där.
Lite kallare var det när vi skulle åka hem sen. Hua. Ansiktet frös litegrann. Tur att det inte var en sån jättelång sträcka vi skulle åka.
Vi tog lite sovmorgon innan det var dags att åka iväg för att handla färg. Stannade till på ICA och hämtade ut ett paket. Jag har beställt hem ett helt nytt kit med nagelgrejer. Så nu jäklar kan jag fixa naglar igen.
Slängde i oss lite mat och sen var det dags att måla. Lite tidspress hade vi på oss, kalas var inplanerat halv fyra. Första vändan blev vi klara med. Och inte allt för sent kom vi till kalaset heller.
Oj, det var så mycket folk. Många hade jag redan träffat tidigare. Fast lite läskigt tycker jag ändå att det är. Eftersom det inte är mina vänner, det är juh hans.
Där blev vi kvar i några timmar innan vi rullade hemåt igen. Ett glas vitt och fortsätta målningen. Då såg vi att det nog ändå behövdes en tredje gång innan vi kunde ge oss på dörrpostar och lister.

Igår blev det lite sovmorgon igen innan det var dags att rulla ner mot affärn. Inhandla lite mat för veckan, en till roller och sen hem igen. Förbereda middag och laga lunch innan det tredje lagret färg skulle på väggarna. Det blev ett litet uppehåll i målningen så att väggfärgen fick torka. Rörde oss utåt för att göra något åt snön som har ramlat ner på gången ifrån taket. Vi får klättra på en stor jäkla snöhög för att komma in och ut ifrån huset. Men det var såpass packat att det inte gick att få bort hela högen. Det blev även en inspektion av bussen. Den kommer bli så bra när den väl är klar.
När vi kom in slängde vi oss i soffan och kikade på en film innan maten skulle in i ugnen. Det kom besök innan maten - dom stannade inte så länge heller.
Sen äntligen blev det dags för middag. Och vad mysigt han hade gjort det. Tända ljus, gott vitt och underbart god mat. En riktigt härligt mysig söndagsmiddag. Mer sånt tack!
Lite speciell känner jag mig allt då.

Och nu är vi tillbaka till vardagen. Jag sitter på jobbet. Ska ta tag i förrådet så det blir klart någongång. Inväntar TW. Han borde dyka upp om tio minuter. Sen får vi se vad dagen mer bjuder på.

Långledig även denna vecka.

Igår var det röd dag. Därmed ledighet.
I onsdags kväll fyllde jag först i min tatuering, så fin den blev. Sen kom några av tjejerna över på en liten vinkväll. Inte något märkvärdigt, lite vin och spel. Självklart en massa skitsnack. Så som det ska vara. En mycket trevlig kväll måste jag säga.
Igår tog vi lite sovmorgon. Men det är tydligt att det är roligt att dra fram megafonen för att få upp mig ur sängen. Jag tycker inte det är lika kul, men visst funkar det.
Förmiddagen spenderades framför Ps3 och något skjutspel. Sen började rastlösheten komma. Så då var det bara att åka iväg. Spenderade hela eftermiddagen i en tvätthall där det fixades med grävmaskinen. Nu är det ren och fin i alla fall. Målas gör den idag.

Vi stannade till på Thaibutiken för att köpa med oss middag hem. Sen började planerna spinna. Efter middagen. Fantasin bara sprang iväg. Så, idag ska vi se om vi kan göra något. Måla lite.
Jag är ledig idag också. Klämdag, då får man vara det. Så långledig även den här veckan. På måndag kör vi igång, med möten och förberedelser. Det kommer nog bli kanon.

Får se vad jag ska göra mer idag. Kanske blir det en fika eller så blir det att åka iväg med syrran och handla lite. Fast först kanske det skulle sitta fint med att göra sig i ordning.
Kanske, kanske återkommer jag senare idag. I annat fall blir det någon annan dag. Beror helt på hur upptagen jag blir nu på eftermiddagen.

Hemlagad restaurangmat.

Det bjöds på riktigt god lunch igår. TW ställde sig och gjorde någon form av laxburgare. Det var nästan så man kunde jämföra det med restaurangmat.
I och försig var det därifrån han fick idéen. Så det kanske inte är så konstigt då.
Hur som helst, vi hade möte igår. Synd bara att vi saknade tre personer. Men så duktiga som vi är, klarar vi det där alldeles utmärkt. Synd på dom bara. Det är dom som missar all information. Men många timmars möte blev det. Kom inte från jobbet för efter fyra timmar ungefär.

Raka spåret till ICA. Försöka planera något att äta när man redan står i affären är inte det lättaste. Vi stog nog där i en kvart innan vi kunde bestämma hos. Fort hem för att börja med maten. Rätt sent blev det. Men gott vart det ändå. Jag har kommit fram till att jag är väldigt duktig på att göra för mycket mat. Det blir nästan alltid mat över.
Inte för att det gör någonting, då finns det i alla fall alltid över till matlådor. Vilket behövs för det mesta.
Vi fick även ihop min dvdhylla. Så nu ser det skapligt bra ut i vardagsrummet. Jag vill inte påstå att jag stog för den mesta arbetskraften. Men lite gjorde jag.
Resten av kvällen bestog av tvtittande. Varva ner lite och tröttna till. 
Jag vaknade till av att det prasslade bortifrån köket. Jag fick för mig att det var möss som härjade omkring där. Men ingen av oss orkade gå upp för att titta. Även i morse hörde jag massa ljud. Jag övervägde att ligga kvar i sängen och vägra gå upp. Vad ska jag göra, om jag hade sett ett litet äckligt djur springa runt. Men jag tog mitt förnuft till fånga, kan juh inte bara strunta i att jobba bara för att jag inte vågar kliva upp ur sängen. 
Så nu sitter jag här på jobbet. Snöar gör det idag också. Men det är inte lika kallt som igår. Rätt milt faktiskt. Om ändå bara solen ville kika fram. Lite solenergi skulle inte skada.

Hoppas på att det kanske spricker upp under dagen, så jag får se solen i några minuter i alla fall. 

Instängda katter.

Kom upp i bättre tid idag. Tur att det finns älskliga själar som hjälper mig, när det inte går så bra att göra saker själv.
Men däremot har jag inte sovit riktigt bra inatt, inte igår natt heller. Men i natt vaknade jag flera gånger av vad jag trodde var möss i väggen. Började banka i väggarna. Det blev tyst ett tag sen kom ljudet tillbaka. Det visade sig vara en katt som försökte komma in hos mig. Jag förstår mig inte på grannarna som släpper in en katt i porten och sen låter den vara. För det är verkligen inte min.

Det tog ett bra tag för mig att somna också. Vände och vred på mig i flera timmar kändes det som. Det är de värsta jag vet. Att inte få sova ordentligt på nätterna.

Men nu är jag på jobbet i alla fall.


Dålig start på dagen.

Dagen började inte så jättebra. Vaknade en halvtimme efter att jag skulle vara på jobbet. Jag stängde av larmet och somnade om. Förmodligen är det för farligt att vara ledig sådär länge. En vecka är alltså för mycket.
Trots att jag gick och la mig hyfsat tidigt. Inte för att jag sov så bra i natt.
Jag får hoppas på att jag vaknar i tid imorgon i stället. Bara för att jag inte ska behöva stressa så mycket. Ta det lite lugnt på morgonen.

Vi skulle ha börjat ordentligt idag. Men det slutade med att det blev en riktigt lugn dag på jobbet. Vi åkte iväg för att mäta lite och kolla lite grejer inför ett möte imorgon.
Det blir även ett lunchmöte imorgon. Då ska det planeras inför hela vårterminen.

Fast jag har inte känt mig helt hundra idag. Någonting stämmer inte. Antingen så är det så att jag är lite småkrasslig, eller så är det någonting annat. Jag hoppas att det är småkrasslig jag börjar bli. Kan juh inte börja året med att sjunka. Det ska bara gå uppåt.
Det är alltså det jag ska jobba på. Se till att det bara går framåt hädanefter.

Näe, de är nog bara en liten svacka just nu. Det går över. Snart. Hoppas jag.

De gnager.

Jag har en sån där dum, orolig, äcklig känsla i magen..

Det kryper i kroppen och jag är sjukt rastlös.
En känsla jag gör allt för att försöka undvika. Kan kanske hjälpas med lite sömn. Inte för att jag är trött. Tankarna kanske lugnar ner sig i alla fall.

Jag tycker inte om att vara ensam.


Ett bra slut på året.

Nyårsafton vart riktigt lyckad.
Efter att jag hade stressat ner lite och folk började komma så satte vi oss ner för att spela lite Buzz. Jag vann även denna gång. Fast det var nära att jag kom tvåa. Så jag hade bara tur.
Sen blev det äntligen lite middag. Efterlängtad. Allting var klart, vi väntade bara på att alla skulle samlas.
Efter maten ramlade det in lite fler människor.
Vi var inte för många, alldeles lagom. Jag hade hur som helst riktigt trevligt.
Det blev juh sent som vanligt. Tror inte jag kom i säng förs halv fem. Då hade dom sista gått, dom som inte skulle sova kvar.

Dan efter va inte lika rolig. Jag vaknade först. Alldeles för tidigt jämfört med hur mycket klockan var när jag somnade. Blev inte piggare av duschen eller. Hela dagen segade jag mig bara fram. Mycket mycket soffläge. Somnade en sväng på eftermiddagen.
Syrran kom förbi för att hämta sin bil lite senare. Vi orkade inte ens kliva upp ur soffan.
På kvällen började jag känna mig som människa igen. Blev lite mer ost och kex och några till filmer. När klockan blev tolv var jag helt slut. Trots att jag inte hade gjort ett dyft på hela dagen.
Jag ska väl inte säga att det har hänt så himla mycket mer idag. Men lite piggare är jag i alla fall.
Idag är det sista lediga dagen också. Imorn är jag tillbaka på jobbet. Det har varit en skön, kanske rätt välbehövlig vecka. Jag tror nog att jag behövde det här litegrann.
Förhoppningsvis är batterierna fulladdade nu. Jag kommer tillbaka till jobbet med ny energi.
Det är juh trots allt ett helt nytt år. Full av nya möjligheter!

RSS 2.0