Natttaxi och snöyra

Nu låter inte min bil som "skicka-mig-till-skroten" utan den är skapligt tyst. Känns hur skönt som helst att köra nu. Igår var jag egentligen så jäkla trött men jag hade lovat att ställa upp och köra hem herrn+kompis. Det var vid sju tiden som det bestämdes. Redan då höll jag på att somna i soffan flera gånger.
Vid elva tiden kände jag att jag inte orkade hålla ögonen öppna längre. Så då fick jag skicka iväg ett mess ändå, även fast jag inte ville störa dom. Fast dom ville åka hem på en gång. Så det kändes bra. Men jag visste inte riktigt vart dom hade begett sig men det visade sig att hela sällskapet hade lyckats forsla sig till krogen.
Det fanns inget annat att göra än att pallra sig ut till bilen som förövrigt såg väldigt väldigt kall ut. Och jag frös något så fruktansvärt. Men efter ett tag kom värmen igång och det blev varmt och skönt. Jag kände hur bit för bit av kroppen började tina upp.
Så det är alltså så man ska göra när man fryser, sätta sig i bilen med full värme och bara köra. Ska tänka på det nästa gång jag fryser.
Glasögon hade jag också fått på mig eftersom ögonen inte ville sammarbeta med mig. Och det innebär alltså att jag ser mycket sämre när jag kör. Det var ett under att det inte klev ut något djur på vägen. Eller så var det helt enkelt så att jag missade alla djuren, eftersom jag ser så dåligt. Det fanns i alla fall inget på vägen.
När jag kom fram stog grabbarna redan ute och väntade på mig. Jisses vad fort allt gick, brukar inte vara så annars. Då får man alltid stå och vänta. Men däremot blev det ett stopp på Statoil för vickning. Inget ovanligt, mer ovanligt att INTE stanna där, så det var jag beredd på.

Det var juh sängen som gällde på en gång när jag kom hem sen. Och imorse ville jag inte riktigt höra klockan när den ringde, så jag försov mig. Inte så att det påverkade att jag kom försent till jobbet, utan det resulterade i att jag inte kunde ta det lika lugnt som jag hade planerat. Men what to do, det är sånt som händer ibland.


Isn't he lovely


Att det är så kallt

Nu fryser jag ihjäl!

Det är så fruktansvärt kallt här just nu. Knappt så jag klarar av att träffa rätt tangenter när jag skriver. Jag klarar knappt av att slå rätt på kassan heller. Det är högersidan som är mest utsatt och det är juh den jag använder när jag slår in varor och när jag skriver, vilket jag skulle göra alldeles nyss då det var en kund som skulle hyra en film. Det är sådär som när man har varit ute jättelänge och fingrar och ansikte blir alldeles bortdomnat. Då är det inte lätt att greppa i saker. Så är det för mig just nu. Jag förstår inte hur det kan vara så, jag har värmefläkten igång inne på kontoret men det verkar inte hjälpa alls. Igår räckte det med att bara ha den igång på 20 grader men just nu har jag den till och med på 25 grader.

Pappa har börjat med en rolig liten tradition på sitt jobb (apropå kyla), han drar ihop ett gäng som kommer ut och lirar hockey. Hur kul som helst. Första gången skulle det bara vara dom på hans avdelning, plåten, men sen har det spridit sig över hela hans jobb i stort sett. Och idag är det tredje gången dom gör det här, nu ska 19 personer komma, där ibland även chefer. Hur kul är inte det!? Men så frågade han mig igår om jag inte kunde skjutsa honom. Han har juh i och försig fixat min bil så då är det väl inte mer än rätt. Kanske till och med blir så att jag stannar kvar och tittar när dom spelar.

Sen får vi se om herrn kommer hem också efter båtturen eller om han villar bort sig på vägen. Ja det återstår väl att se.


Kom hem..!


Promenad idag minsann

Jag är trött, jag har ont och jag vill egentligen inget annat än att följa med.

Jag fick gå till jobbet idag, min bil var på besiktning med pappa. Mamma och syrran jobbade så jag kunde inte ta mig på nått att sätt. Det jobbigaste med allt var ändå att jag hade jättesvårt att andas. Men upp kom jag i alla fall. Helt slut. Jag tänker verkligen inte gå hem, framför allt för att det är så mörkt. Ja, jag är skapligt mörkrädd. Så pappa får helt enkelt pallra sig upp med min bil efter att jag har slutat.

Bilen gick det skapligt bra med ändå. Det var ett parkeringsljus som inte lös och sen så var det den där förbannade handbromsen igen. Jag förstår inte vad som är problemet. Varenda gång nu har dom sagt att den är för svag. Det tycker inte jag. Den fungerar som den ska till det som den är ämnad att fungera till. Pappa skulle försöka släcka 2orna på sitt jobb istället för att åka tillbaka till bilprovningen igen. Så jag hoppas han gör det så snart som möjligt, för det var juh ändå inte så mycket att fixa.

Nu sitter jag som sagt på jobbet, riktigt lugnt är det- som vanligt. Men i förra veckan fick vi en ny kassa som vi ska programmera in alla varor i så det har jag roat mig med ett tag nu. Kassan är svart, riktigt fin tycker jag. Rätt läckert med en svart kassa trots allt. Det är inte ofta man ser i affärer.

Men helst av allt hade jag nog hellre velat åkt med på båtresan som jag blev tillfrågad om. Bara för några timmar, men det är ändå lite miljöombyte. Annan luft. Få glömma det vardagliga för ett litet tag.

Jaja vad vore väl en bal på slottet..
Det blir nog så att jag kryper ner under filten i soffan hemma och drömmer mig bort framför tvn istället.


Lite dåligt

Det har blivit lite halvdåligt med uppdatering här. För det första har jag haft massor för mig, jobbat. Och för det andra så dalar humöret lite upp och ner, på kvällarna är det tyvärr mer ner än upp.
Men den absolut största orsaken är ändå att igår kom min bebis på besök till mamma och i onsdags omvandlades min lägenhet till skönhetssalong. Jag fixade naglar och Emma fixade hår. Det tog rätt många timmar och jag var helt slut sen. Igår var jag också helt slut på eftermiddagen, tidig kväll.
Men jag tror att det mycket har att göra med att jag har barn omkring mig hela dagarna, det blev för mycket såhär första veckan och jag blev psykiskt utmattad. Det är juh vad jag tror i alla fall.
Men idag blir det nog bara lugnt. Ska åka och jobba snart, hur jag tar mig dit är en annan sak. Men sen ikväll blir det nog bara soffläge.
Jag jobbar i helgen med så det blir jättelugnt. Kanske till och med så att det blir soffläge hela helgen, med undantag för jobbet.


Pappskallar

Huvudvärk, trött och less.

Sen jag kom hem, vilket var ungefär för en timme sen, har grannens hund stått å skällt i lägenheten. I en timme. Det hörs så väl in till mig och det är fruktansvärt irriterande. Det är inte heller första gången som det händer. Värst är det när man ska sova och hunden skäller, i evighet. Kan dom bara inte få tyst på den.

Jag är helt slut idag. Jag har hunnit jobba tolv timmar, skola, fritids och grupp. Barn hela dagen. Jag menar absolut inte att det är jobbigt på så vis. Men tillslut orkar inte huvudet med. Det har ändå varit en rätt lugn dag med några insidenter och något högljudda barn. Men sånt hör till har jag hört, det är bara att vänja sig. Vi har varit ute massor idag också. Förutom rasterna så har vi också varit på promenad. Sånt tar också på kroppen har jag märkt, det är juh inte så ofta jag är ute och promenerar. Speciellt inte när det är minusgrader.

Efter många timmars jobb åkte jag hem till mamma. Hon hade tupperwareparty hemma hos sig så det var lite folk där och även kompisar till lillsyrran hade hittat dit med sina mammor. Men det bästa av allt var ändå att min lilla lilla kusin fanns där.
Jag avgudar honom.

Redan igårkväll när jag skulle lägga mig dalade mitt humör. På nått sätt, bara sådär, blev jag jättelåg. När jag vaknade imorse ville jag inte ens kliva ur sängen. Det kändes inte som att det skulle löna sig alls. Men jag bet ihop och gick iväg till jobbet. Men det cirkulerade ändå någonstans i bakhuvudet hela tiden. När jag kom hem kom nedslaget.

Jag måste alltså ringa och bråka med kommunen imorgonbitti. Jag vet inte hur dom pappskallarna tänker, men inte tänker jag i alla fall tolerera att få mindre i lön på en hel månad än vad jag får i timmen när jag jobbar. Hur i helvete hade dom tänkt där?!
Samma sak hände syrran också. Jag fattar inte alls. Dom har liksom, på något sätt lyckas hoppa över en månad.
Idioter. Förbannade jävla idioter.

Jag hoppas att jag kan få någon klarhet i hur dom tänker. Annars fixar jag det inte.

Så nu ska jag gå och lägga mig. Förbannad, förvirrad, less och vaggvisan, ja det är hundskall. Härligt avslut på dagen.


Footloose



Just love it!

Sötsak

Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det blev bra ändå. Pappa ringde mig och sa att min faster och farbror, kusin, hennes kille och deras bebis skulle komma och hälsa på. Så det blev så att jag åkte upp dit för att träffa dom.
När jag kom upp dit va hela familjen i full gång med att byta sängar och städa av lite. Dom hade nämligen varit på IKEA och köpt nya sängar till systrarna.
Mitt i allt kom besöket. Vilken liten söt sak dom hade med sig då. Mitt nya kusinbarn, bara tre veckor gammal. Hon va så himla söt. Tyvärr sov hon under i stort sett hela besöket, med undantag för några få gånger då hon gnydde till lite.
Efter att dom åkt återgick alla till sängfixandet. Jag bänkade mig framför Guitar Hero. Fast jag ledsnade rätt fort eftersom en låt var alldeles för svår.
Det vankades matdags men ingen av oss visste vad vi skulle äta. Det slutade med att jag och pappa åkte till Thaibutiken för att beställa mat åt mig mamma och lillsyrran och sen till kebaben för att beställa mat åt pappa och andra syrran. Det blev en sväng in på ICA också. Pappa skulle köpa lördagssnacks, jag var inne på det också men struntade i det. Jag förstår inte varför, jag som alltid uppskattar chips. Det blev en dosa snus till herrn som låg hemma sjuk istället. Åkte dit och umgicks ett litet tag. Usch, synd om honom. Han har blivit riktigt sjuk under natten. Säkerligen för att han har kört land och rike runt på lite längre än ett dygn.

Men nu sitter jag hemma och kollar på Fantastiska fyran och silversurfaren. Jag har fortfarande inte sett den, trots att den har funnits ett bra tag nu.
Ska återgå till tvn nu, sen blir det sängen eftersom det är jobb imorn.

500 mil

Jag tror att jag har lagt ut den här förr men jag måste bara göra det igen. Den är så sjukt bra. Eller Mimikry gör den så sjukt bra. Jag bara älskar dom!!

Just idag har den gått på repeat så fort jag har suttit vid datorn. 
Så därför tänker jag (återigen de nu är så att jag sagt det förr) dela med mig till er andra, så ni också kan höra hur ruskigt bra dom är.
 


Alla känner apan och så vidare..

Jag gör mig verkligen känd här i byn, everyone knows me by now.
Anledningen till de är väl kanske för att jag jobbar i stortsett överallt här. Skolan, slottet, affärn och kyrkan. Men det är samma barn i skolan som i grupperna.
Jag fick den kommentaren idag när jag var i affärn. Hon hade sett mig i skolan igår och påpekade det, att jag är överallt hela tiden.
Jag menar, man kan juh inte ligga på latsidan utan de är bara att köra i 110 hela tiden och satsa fullt. Och än så länge trivs jag någorlunda bra också, jag får träffa massor med männiksor hela tiden, vuxna som barn.

Jag jobbade i alla fall i affärn idag. Hyffsat, eller lika lugnt som vanligt. Som det har varit nu i flera månader. Men några ruscher har det ändå varit. Sista timmen var det jättelungt men just när det bara var några minuter kvar innan stängning kommer det in fyra killar, inte äldre än femton år och härjar runt som sjutton. Jag hatar verkligen när det kommer in folk sådär innan stängning och knappt vet vad dom ska ha eller bara flamsar runt.
Idag blev jag tvungen att säga till dom att dom fick gå därifrån om dom inte skulle ha nått eftersom klockan var mycket. Fem över stängning kom det in en till precis när den sista killen skulle gå ut. Fasen, kan folk inte läsa. Det står klart och tydligt när vi stänger och när vi öppnar.
Sen var det bara för mig att åka till Soso som hade födelsedagsfika. Hela hennes släkt var där och där kommer jag direkt ifrån jobbet, i arbetskläder. Alla andra var finklädda och ordentliga. Inte för att jag tror att någon brydde sig sådär jättemycket.

Handbollen kollade jag inte så mycket på heller. Tvn stog på så jag hade juh möjligheten men det gick inget bra för Sverige idag heller. Kändes liksom lite meningslöst. Jag förstår inte vad som har hänt med Sverige och sport. Nu får dom tagga till VM istället.

Jobb, möte och födelsedagsfirande

Trots att det inte känns som att jag har gjort sådär mega mycket idag så har jag ändå haft kalendern full. Jag började med att jobba. Lillasyster kom som bestämt halv åtta imorse. Vi gick till skolan tillsammans, som hon påpekade att hon aldrig brukar göra. Det blev några intensiva timmar som gick riktigt fort. Efter det hade jag ett litet möte för att boka in fler dagar som jag skulle jobba.
Jag var hemma en liten stund själv innan syster mellanlandade hos mig för att äta mellanmål och bara slappa framför tvn i några timmar.
Vi åkte hem till mamma och pappa, för att jag inte orkade laga någon mat idag. Kändes rätt skönt att inte äta själv som jag har gjort rätt mycket på sistone.
Men sen var det dags för möte, i TVÅ TIMMAR OCH TJUGO MINUTER. Ett tag trodde jag nästan att jag hade vuxit fast på stolen och skulle få med mig den hem. Inte så att det var långtråkigt och ointressant. Utan för att det tog så sjukt lång tid och  jag som inte tyckte att vi hade så väldigt många punkter att gå igenom. Tillslut kunde jag gå därifrån. 
Emma hade redan ringt mig en gång i slutet av mötet, jag hade sagt att jag skulle komma över till henne på fika när jag var klar. 
Hon fyller år idag och hade lite födelsedagskalas hemma. Det var trevligt, trots att det blev så sent. När jag kom dit skulle hon en sväng till stallet och vi blev fast där ett tag.
Gosade både med hästar och kalvar. Det är synd att man inte luktar så gott efter att man har varit där inne. Lukten fastnar direkt i kläderna.
Sen hann vi ändå med en kopp kaffe och tårta och tjejsnack innan det blev jättesent och dags att ta sig hem. 

Imorgon blir det ytterliggare ett födelsedagsfirande hemma hos Soso. Det är många födelsedagar nu. Tre på rad bara nu. Emma idag, Renée imorgon och Soso på lördag. 

Nu är det nog dags att stänga av datorn trots allt. Klockan har blivit riktigt mycket och sängen börjar väl så smått kalla på mig. 
Dags att sova. 


Ta mig under dina vingars skydd

Låt mig få krypa ihop i din famn och glömma tid och rum för en stund.

It's good



Det känns riktigt bra idag!

Går framåt, går uppåt

Idag var det dags med ett nytt besök hos dietisten. Jag fick min syster att köra mig dit eftersom min bil kommer ge upp snart. Eller ett tag till kommer den nog rulla men den låter förjävligt. Jag tycker inte om att köra den allt för långt.
Det är pinsamt vad illa den låter.
I alla fall. Klockan sju tvingade jag mig upp ur sängen för att hinna få i mig lite frukost innan vi skulle åka. Jag är juh så dum som bokar in besök halv nio på morgonen en dag som jag är ledig. Jag får helt enkelt skylla mig själv.
Besöket gick bra. Det visade sig att jag hade gått upp i vikt. Det trodde jag nästan inte.
Oftast brukar jag känna om jag har gått upp eller ner i vikt. Men den här gången trodde jag att jag hade stått still på samma vikt som sist. Men jag hade fel den här gången och hade gått upp hela 1.4 kg.
Innan jul hade jag gått ner så mycket ungefär, har jag för mig.
Men att jag har gått upp så mycket är riktigt bra för att vara mig. Det är egentligen synd att det inte händer så mycket mer än så. Det handlar alltid om hekto hit och hekto dit.
Jag har verkligen försökt i flera år med att gå upp i vikt. Jag har sprungit hos min dietist i drygt två år, om inte mer, en gång i månaden. Och jag pendlar upp och ner hela tiden. Det är aldrig så att jag går upp två månader irad utan nästa besök har jag gått ner igen. Riktigt jobbigt.

Fast nu har jag bestämt mig för att göra ytterligare ett prov på sköldkörteln. Jag har redan tagit två prover på ämnesomsättningen med dom på husläkarmottagningen säger att det inte är något onormalt med den. Fast det tror inte jag. Jag har nämligen sökt lite på nätet och läst lite om överproduktion och underproduktion i sköldköteln och det stämde in nästan till 100 % på mig av det jag läste om överproduktionen. Jag måste alltså ringa till specialister eftersom dom på husläkarmottagningen inte verkar vilja ta mig på allvar.
Någongång måste allt rätta till sig för mig tycker jag. Jag har haft så sjukt många motgångar nu under flera år och jag vill inte ta mer. Nu vill jag ha ändring på saker och ting. Och det bästa är ändå att börja med mig själv, från start.
Sen får vi helt enkelt se hur allt artar sig. Men jag hoppas på en stor förändring nu.

Jobb och en kväll med handboll

Idag när jag var på fritids och jobbade frågade dom mig om jag kunde jobba på torsdag med, men i skolan. Jag ska täcka upp för en annan där och hon brukar vara lite överallt. Så första timmen på torsdag ska jag vara i min lillasysters klass. Vi får se hur det går. Hon brukar inte tycka det är så kul när jag och Petra är där.

Men det innebär alltså att jag ska få jobba med mina gamla lärare som jag hade i 4an till 6an. Det kommer nog bli skapligt intressant. I och försig brukar jag juh träffa dom rätt mycket annars också. Men då har jag liksom inte jobbat med dom utan en våning upp.

Dom har typ någon form av "skidvecka" på skolan den här veckan. Så dom flesta barnen hade sina långfärdsskidor med sig och efter mellanmålet ville nästan alla barn åka skidor. Helt okej för min del, men det är inte så lätt för dom minsta att få ordning på skidorna helt själva. Men oj så kul det såg ut. Jag var ute med några stycken i en timme. Alla andra hade gått in och ritade istället. Men tillslut gav jag upp. Det blev så kallt, hela ansiktet domnade bort.
De tre barn som var kvar ute ville inte gå in, utan fortsätta åka skidor men dom tyckte absolut att jag kunde gå in. Så istället blev det några vändor till fönstret för att se så dom inte slog ihjäl sig med skidor och stavar.
Vi fick tvinga in dom stackars barnen.

Jag samåkte med Petra hem sen, hade åkt med mamma dit. Eller hon åt lunch med mig innan jag skulle jobba och samtidigt som hon skulle hämta lillsyrran droppade hon av mig också. Men jag och Petra åkte ner till ICA för att köpa chips och dip till handbollsmatchen nu ikväll. Jag var även tvungen att handla någon middag men hade ingen aning om vad jag ville ha. Det slutade med lövbiff och pommes. Utsökt.
När jag kom hem ringde Soso och frågade om hon kunde komma över. Så jag har haft lite finbesök här under kvällen.
Handboll, chips, dip och fina människor på besök. Kan det bli bättre?
Ja- Sverige kunde ha vunnit matchen!


Vaknade i skaplig tid trots allt

Jag försökte faktiskt kliva upp ur sängen tidigt idag. Jag hade planerat att vara uppe redan halv åtta. Men riktigt så blev det inte. Jag ställde om klockan, när den ringde andra gången fick jag ett sms också. Soso skickade för att kolla om jag var vaken.
Jag tänkte att hon skulle messa tillbaka när jag hade svarat men istället ringde hon. Hon tyckte det var bäst att messa först för att kolla om jag svarade. Jag har nämligen inte det bästa morgonhumöret. Dom flesta har lärt sig det vid det här laget.
Efter det tänkte jag bara vända på mig och sova ett tag till men då var det lika bra att kliva upp istället. Annars hade jag väl fortfarande legat i sängen. Så idag kom jag faktiskt upp efter nio och jag börjar inte jobba förs klockan två. Jag har till och med fått i mig frukost. Det brukar aldrig hända.
Däremot har jag inte fått på mig några kläder än. Sitter fortfarande i pyjamas. Det kanske är dags att fixa sig lite och äta lite mer innan jag ska till jobbet.
Jag ska i och försig bara vara där i två timmar idag tror jag det var. Men det är på fritids och det betyder att vi kommer vara ute efter mellanmålet. I det här vädret.
Det snöar..

Igår när jag kollade på vädret så skulle det inte snöa här, det skulle vara mulet men inte snöa. Konstigt att det gör det nu ändå. Fast sen är det inte så väldans kallt däremot. Det ligger väl omkring -1 grad eller så.
Det snöade satan igår när vi åkte och hälsade på några vänner en stund på kvällen. Lite rastlösa kanske, men det behövdes ett litet litet miljöombyte.
I alla fall, där fanns en jättestor bilbana. Riktigt kul, men jag tittade bara på och överlät lekandet till grabbarna. Fasen va kul att ha en sån bilbana. Abropå ingenting, leksaker kanske, så är det riktigt kul med hockeyspel också. Vi har ett sånt på fritids där jag jobbar. Det händer till och från att vi spelar med barnen. Men jag tycker inte om när dom fuskar så det brukar inte bli så långvariga omgångar jämt.
När vi åkte hem igår, lika när vi åkte dit, blev det rätt många handbromssladdar.
Jag bara njuter..

Vill bara vända mig om

På ett sett hade jag mer än gärna bara legat kvar i sängen imorse när larmet ringde. Jag hade mer än gärna bara vänt på mig och somnat om.
Jag har haft massor med sömnproblem den senaste tiden. För det första kan jag inte somna när jag väl vill somna. När jag väl har somnat drömmer jag massa konstiga saker. Dom senaste två nätterna har det i alla fall inte varit några mardrömmar och inte nått om att en efter en bara dör. Men jag har ändå vaknat upp orolig. Om det är mardrömmar brukar jag oftast komma ihåg drömmen. Dom här nätterna har jag inte gjort det men ändå vaknar jag som att det har varit en sån dröm.
Och det i sin tur gör att jag är jättetrött på morgonen, kanske för att jag aldrig somnar på kvällen också.

Fast samtidigt vill jag inte bara vara hemma. Jag blir så rastlös och vet inte alls vad jag ska göra och därför gör jag ingenting. Det bara blir så, jag försöker verkligen men det blir bara pannkaka av allt för det mesta. Så därför, mitt i allt, är jag glad att jag ska jobba rätt mycket den här veckan. Det är inte så ofta sånt händer. Eller det är mer antingen eller. Antingen jobbar jag hur mycket som helst eller så jobbar jag nästan ingenting alls.

Nu sitter jag i alla fall på jobbet, hoppade in extra för att hjälpa chefen lite. Jobbar till två, efter det vet jag inte vad jag ska göra. Får fundera ut något under förmiddagen.
Kanske ska ringa Magnus och se hur det är med honom nu..


Helgen som denna

Ojoj den här helgen har det hänt rätt mycket. I fredags hade vi en liten avskedsfest för Magnus som flyttade till Kalmar idag. Eller jag vet inte riktigt än hur det har gått med resan ner, han har inte hört av sig än nämligen. Men i alla fall. Jag och Magnus drog ner till affären i fredags för att inhandla lite middag. Vi bestämde oss för grillad kyckling och potatissallad och lite sallad. Sånt är alltid gott och det var himla längesen. Vi blev ett gäng som käkade tillsammans. Fick även träffa hans nya kärlek. Det var minsann trevligt. Vi spelade Med Vilda Gester och drack vin, eller några av oss drack vin. Sent som satan blev det också. Jag kom hem klockan tre och slocknade på soffan. När jag vaknade några timmar senare hade jag ont i nacken så jag släpade mig till sängen och sov några timmar till. Jag var inte direkt pigg alls igår. Men bjöd över Magnus och John på kaffe.

 

Det blev en slappa-i-soffan-framför-en-film-kaffe. Efter ett tag, några timmar, försökte jag få dom att inse hur hungriga dom var och att det är tradition med en bakispizza. Tillslut gick det och även Emma kom över för att äta lite. Vi orkade inte sitta på pizzerian så vi beställde hem istället och fortsatte sitta i soffan.
Så man kan väl säga såhär, att jag spenderade hela min lördag i soffan hemma. Men jag hade ändå trevligt trots att jag mådde pyton under kvällen. Massor med filmer blev det också. Och lite kortspel.
Trots att jag skulle upp tidigt idag och jobba och trots att jag mådde lite halvkasst igårkväll så kunde jag ändå inte gå och lägga mig i tid. Kom i säng klockan ett och då kunde jag fortfarande inte sova. Men jag kom upp imorse och inte kände jag mig så trött då heller.

Men nu vill jag lova att jag är helt slut i kroppen. Ska slänga mig i duschen en sväng och sen krypa ner i soffan en stund och fundera ut vad jag skulle vilja ha för mat i mig.


Segt

Jisses vilken seg dag de har varit idag. Nu den sista timmen har det i och försig gått skapligt fort. Men det är i stort sett dött här idag.
Jag har bestämt mig för att slänga mig på soffan när jag kommer hem. Måste få vila lite, fast de kanske inte är så bra när man redan är seg. Lika bra att kanske göra något annat så man får timmarna att gå och samtidigt känna sig lite nyttig kanske. Får se helt enkelt vad jag bestämmer mig för. Jag måste i alla fall göra mina naglar lite fina igen.
Jag älskar att sitta och fixa med naglarna. Resultatet blir alltid fint och man känner sig nöjd.
Nej nu ska jag invänta chefen och ta en fika med henne innan jag åker hem.
På återseende!

Instängd 2

Jag och Soso bestämde oss att vi skulle gå på bio igår och se Instängd 2. För några år sen var vi och titta på Instängd med några andra vänner. Vi hade inte den blekaste om vad den handlade om. Det var en skräckis, några tjejer fick för sig att dom skulle ner i någon gruva, eller liknande under jorden. Dom kröp i små trånga tunnlar, där fick jag panik. Det såg jättetrångt ut och det såg ut som att dom skulle fastna med sina hjälmar och grejer. Men sen fanns det några äckliga varelser där nere i mörkret också. Blinda, köttätande varelser.
Nu kommer inte jag riktigt ihåg vad som egentligen hände i ettan annat än att flera av tjejerna dör.
Instängd 2 är i stort sett en direkt fortsättning på ettan.
Men tvåan är lite skummare, och lite sämre. Slutet förstörde hela filmen tycker jag. Det är många gånger en film kan vara jätte bra, men så kommer man till slutet och det slutar dåligt, då blir hela filmen helt plötsligt dålig.

Men det roligaste var nog ändå killen som jag hade bredvid mig,  eller två stolar ifrån mig, och en tjej lite högre upp. Dom skrek som stuckna grisar till och från. De va så roligt att jag inte kunde hålla mig. Men vissa stunder blev jag juh rädd just för att dom skrek, inte för att de va läskigt i filmen. Man är juh inte alltid beredd på att folk ska skrika så högt att de hörs över hela biosalongen.

Men det var ändå en trevlig kväll jag hade med Soso, först blev det en tur till Taco Bar så vi fick i oss lite middag och sen även en sväng in på Kicks. Vi var rätt tidiga så vi fick sitta inne på bion i en timme eller så och vänta på att vi kunde gå in.

Tack för en trevlig kväll vännen.

Rastlöst förvirrad

Så rastlös som jag är just nu, så rastlös brukar jag inte vara vid den här tiden på kvällen. Jag brukar vara skapligt nöjd och brukar klara mig med att sitta framför datorn eller tvn ett tag innan det är dags för att uppsöka sängen. Men inte idag inte.
Jag kom hem för ett litet tag sen ifrån en väldigt kort filmkväll. Fick i mig en kopp kaffe och sen såg vi en film och sen var det redan dags för mig att åka hem.
Jag vet liksom inte riktigt vad jag vill heller. Jag har ingen aning om vad jag vill egentligen. Men om jag ska lyssna på den inre rösten så ska jag inte nöja mig med hur jag har det just nu.
Fast eftersom jag inte vet vad jag vill så vet jag juh inte heller hur eller vad jag ska göra för att ändra på saker och ting.
Jag är en sån person som går och väntar på att saker ska dyka upp framför mina fötter eller att allt bara ska ordna sig av sig själva. Trots att jag har insett att det inte riktigt funkar så och att det aldrig har funkat så, så gör jag ingenting åt det. Jag bara går och lallar på i min egna lilla värld.

Det kanske är dags att försöka få mina önskningar och drömmar i uppfyllelse. Inte bara sitta på en stol och hoppas på att dom kommer och knackar på dörren. Det här är verkligheten, det fungerar inte riktigt så då. Men eftersom jag har insett såhär pass mycket kanske jag ska börja med små drömmar. Vem vet, det kanske inte blir platt fall. Det kanske till och med vägen. Men vissa saker vågar jag inte chansa på. Vissa saker är jag för feg för att våga göra något åt. Men då är jag också medveten om att det inte kan hända så mycket heller.
Jag förstår inte hur jag kan vara medveten om en sak men samtidigt hoppas på att det ska lösa sig av sig själv. Får det liksom inte att gå ihop.
Jag är förvirrad. 
Jag blir bara mer förvirrad juh mer jag tänker på sakerna och därför kan jag förstå om inlägget blir väldigt osammanhängande och svårt att förstå.
Jag kände bara att jag behövde få ur mig lite av alla förvirrande osammanhängande tankar som jag har. Men jag har alltid varit en sån som tänker tio gånger förmycket i stället för att verkligen ta dagen som den kommer. Eller göra något utan att behöva tänka tre gånger om innan jag gör det. Jag kanske ska försöka vara mer spontan och göra saker utan att tänka efter. Inte tänka på alla konsekvenser och allt annat som jag jämt tänker på. Göra det som faller mig in. Oavsett vad det handlar om.

Nej usch, nu blev det massa konstigt här. Jag ska nog gå och försöka fundera på det som jag har fått ner.

Lite fina naglar är aldrig fel

Jag bestämde mig för att fixa naglarna igår kväll. Men ett tag höll jag på att skita i det. Jag hade köpt ett nytt topplack. Men jag fick inte upp flaskan, den satt fast. Jag höll på att kämpa med den i typ en timme. När jag nästan hade gett upp testade jag en gång till, dra mig baklänges, den lossnade då. Så jag kunde göra mina naglar fina redan igår.

Jag hade köpt RhineStones Crystal så jag kunde smycka mina naglar litegrann också.

 

 


Lite roadtrip och så

Igår kände jag för att åka iväg en sväng efter jobbet. Dels så behövde jag köra bilen en sväng för att få den ordentligt varmt och dels för att jag behövde lite miljöombyte. Jag hörde av mig till min ena moster och frågade om jag kunde få komma dit en sväng. På vägen dit försökte jag även rensa tankarna lite, men jag var tvungen att koncentrera mig till hundra procent på att hålla mig på vägen.
Fram kom jag i alla fall, kanske något lomhörd men hel. Där var även min andra moster och hennes familj och lilla Melker. Nytillskottet i släkten. Så himla söt.
Jag blev kvar i några timmar men såg till att jag kom hem till nio då det var Johan Falk- GSI på tvn. Jag kom hem hel också. Men jag fick däremot för mig att jag skulle hamna i diket någon gång på hemfärden. Jag slapp det som tur var.

Idag fick syster för sig att hon skulle iväg och handla lite. Jag hängde på och vi tog oss en tripp till Thun's. Man kommer aldrig därifrån med saker för under fyra hundra kronor. Det spelar ingen roll vad man handlar. Helt sjukt. Vi bestämde oss för att stanna till på bolaget. När vi kommer dit visar det sig att dom håller på att bygga om till självbetjäning. Ingenting fanns framme i butiken. Jag fick en blackout och visste inte alls vad jag ville ha, eller vad saker och ting hette. Men jag fick tillslut det jag ville. Vi stannade till på ICA och handlade lite fikabröd och sen åkte vi hem till mamma för att fika.
Nu på kvällen har jag haft Soso, Magnus och syster här hemma på filmkväll. Nu har dom precis åkt allihop så det blir nog sängen tidigt, eller så blir det så att jag gör lite manikyr på mig själv.
We'll see.

Emma´s HokusPokus Muffins






Romantisk middag och överraskning

Jag lurade över Emma på middag. Det slutade med att jag helstekte fläskfilén i ugnen och till det gjorde jag pommes, sallad och bearnaisesås. Jag lyckades faktiskt riktigt bra med fläskfilén, det trodde jag aldrig. Men efter 45 minuter på 200 grader blev den perfekt.

Emma dukade och tände lite ljus, det blev riktigt mysigt. En romantisk middag för bara oss två. Efter middagen började vi fundera på vad vi kunde göra. Både hon och jag är sämst på att komma på saker. Det hjälpte inte ens med kaffe. Pappa kom över mitt i allt för att hjälpa mig med bilen, så jag hoppas nu att den startar imorgonbitti. Han fick också lite kaffe. Det är inte ofta dom kommer över och fikar så man får juh passa på liksom.

I alla fall.

Emma och jag började skriva en liten hitta-på-lista. Men längre än så kom vi inte. Hon fick för sig att hon skulle göra en överraskning åt mig. Hon vifta ut mig ur köket så nu sitter jag här. Det är knappt så jag får gå på toa. Riktigt hemlighetsfull är hon, men hon kom ut och sa att det kanske skulle vara något drickbart. Jag vet att hon har haft i både ägg och vetemjöl. Men nu känner jag att ugnen är på.

Ja, vi får helt enkelt se om jag överlever för att kunna berätta vad jag fick för överraskning av henne.

Här kommer i alla fall en liten fin bild på den utsökta maten som jag lyckades trolla ihop.

 


Kallt kallt kallt

Har äntligen kommit hem från jobbet, fick skjuts både dit och hem. Bilen ville inte starta, eftersom det var så sjukt kallt ute, så jag ringde min mamma. Snäll familj man har. Innan jag slutade ringde pappa och frågade om jag behövde skjuts och sen var det syster som hämtade mig.

Men nu har jag precis putsat klart fläskfilén, slängde in den i kylen så den får dra sig lite i marinaden samtidigt som jag har försökt mig på tankeöverföring. Som jag har försökt hela dagen, till och med hela veckan. Det gick sådär va. Funkar inte alls som jag vill. Telefonen ringde i alla fall. Men det var juh inte till så mycket hjälp om man säger så.
Så jag får väl försöka komma på någon annan bra idé. Men jag tror det är lite lönlöst idag faktiskt, så det är väl lika bra att ge upp innan jag sitter i ett hörn och drar mig i håret.

Vem vet, jag kanske får någon snilleblixt snart. Jag är öppen för förslag!
Man kanske kan locka till sig någon.. Hrm, jag ska försöka tänka ut nått listigt.

Det flyter

Allt har flytit på tämligen bra idag. Bilen startade till och med utan att bråka. Det kändes riktigt skönt. Ingenting som krånglade på jobbet heller. Förutom att jag börjar dra på mig en förkylning så är jag ändå på ett rätt skapligt bra humör.

Visserligen var det riktigt kallt, både ute och på jobbet. Men jag klarade mig, med tre par byxor och tröjor. Så jag stog ut med kylan. När jag slutade fick jag i och försig sätta mig i en kall bil men mamma och pappa bjöd på tacos så jag körde upp dit. När jag kom dit satt mamma och löste korsord. Det är alltid lika kul, för hon kan inte och blir irriterad och lämnar sen ett halvlöst korsord för ett nytt och så fortsätter det så. Men jag kom med några bra förslag och lösningar ändå. Till och med så att hon fick byta ut ord.
Ibland känner man sig rätt smart ändå och det stärker självförtroendet lite- så dum är jag ändå inte.

Inte den piggaste

I onsdags kom Pucko hem till mig för att prata av sig lite, och för att jag skulle kunna få prata av mig lite. Det var en trevlig stund. Det händer liksom inte så ofta längre. Det blir liksom längre och längre mellan gångerna. Men några timmars snack blev det ändå.

Igår skulle jag upp och jobba redan halv sju. Och inte hade jag testat om bilen startade heller, men som tur är finns det några snälla människor omkring mig, så jag blev erbjuden skjuts till jobbet. Blev hämtad efter sex och var på jobbet kvart över. Rätt skönt att kunna få lalla runt en stund innan det börjar komma barn. Syster skulle börja jobba klockan nio, som jag också egentligen skulle göra, men hon skulle däremot stänga. Jag slutade klockan fyra och det visade sig att hon inte behövde jobba så länge hon heller. Jag bestämde mig för att vänta på henne och snåla lite skjuts. Pappa ringde och frågade om jag ville äta hemma hos dom så det passade perfekt. När jag var hemma hos dom satt jag och fundera hur jag skulle komma hem. Men då ringde telefonen och jag blev hämtad även där. Snälla, snälla underbara människa.
Jag följde med hem på kaffe, men jag började må lite halvrisigt. Kunde inte andas. Näsan täpptes igen helt och hållet. Blev hemskjutsad och la mig i sängen. Med massa nässpray å grejer kunde jag tillslut somna. Men om jag trodde att det skulle vara bra när jag vaknade imorse så hade jag fel. Jag känner mig inte alls pigg, men jag har ingen möjlighet att vara hemma sjuk eftersom jag jobbar hela helgen. Jag får vila upp mig nästa vecka, då är jag ledig tre dagar om jag har tur.

Idag, nu, snart ska jag ut och försöka få igång min kära bil. Den har stått sen i tisdags så jag vet inte alls hur det kommer gå. Bara för att så kommer den inte starta alls. Enbart för att jävlas med mig.
Håll alla tummar och tår för mig nu, så att den startar.

..

Jag letar i panik efter något att hålla fast mig i, och något att stå på. Men jag virvlar runt i ett tomrum.
En stor ensamhet har sakta spridit sig.
Närhet, ömhet.
Det enda jag ber om.


The Baseballs



Min syster fick mig att lyssna på The Baseballs och som hon sa, man fastnar. Riktigt härligt gung!

Nyårsafton

Ja som sagt, nyåret firade hemma hos min systers karl. Jag och Magnus blev ditbjudna av syster. Hon kom och hämtade oss vid fem tiden och det var väl i stortsett alla andra, som skulle äta där, skulle komma. Men när vi var framme var det bara systers karl som var hemma. Dom andra hade inte kommit. Vi fixade köttet och sedan tog vi plats vid bordet med ett glas vin och snackade. Långt efter att det var sagt att dom andra skulle komma såg vi en bil som backade in på uppfarten, men som försvann igen. Det visade sig att en bil hade kört fast och en bil hade kört i diket.
Duktigt.
I alla fall, efter mycket om och men var alla samlade och grillningen kunde börja. När maten väl stod på bordet var vi alla utsvultna. I början åt alla utan att prata, man ägnade sig enbart åt maten. Men sen vet jag inte vad det tog åt Magnus, han började kasta vinkorken i mitt vinglas och jag var inte sämre själv så jag la juh självklart i korken i hans glas. Syster skämdes, men det var juh inte så allvarligt. Barnsliga sa hon, men barnasinnet måste man faktiskt ha kvar trots åldern. 
Efter middagen fortsatte minglandet och kvart i åtta satt vi bänkade framför tvn. Det var dags för Grevinnan och Betjänten. Ett måste, precis som Kalle Anka på Julafton. Alla tyckte nog inte precis likadant så som jag. Men vi fick ändå se på programmet ostört. 
Syster fick för sig att vi skulle spela Scene It. Det blev bara en omgång sen hade alla tröttnat. Jag tyckte nog det var rätt kul ändå. På det gamla som mamma och pappa har brukar jag oftast vinna. Det här var det nya som dom hade köpt till jul. Det gick skapligt bra för mig även där. 

En halvtimme, eller så, innan tolvslaget ringde Mange och berättade att dom var påväg till oss. Han rabblade massa namn, hälften kände jag igen. Men när dom kom innanför dörren visade det sig att ena tjejen var en arbetskollega till mig och syrran. Vilken överraskning.

Trots att jag inte kom hem förs halv sju så var det här nog det bästa nyårsfirandet på evigheter. Jag hade det så sjukt kul. Sen blev det juh kanske inte lika kul i helgen, då var jag mer som en levande död. Jag var så trött. Men det är sånt man får stå ut med. Det är inte varje dag man festar till halv sju på morgonen.


RSS 2.0