Hit you with the real thing

Nu har jag minsann börjat jobba på riktigt.
Vi hade möte från halv tio till ett ungefär med en tjej ifrån stiftet. Och då fick jag en liten snabbkurs, eller vad man ska säga, som registeransvarig. Mycket att göra kan jag lova. Så det har jag suttit med nästan hela eftermiddagen då.
Känns bra att få komma igång. Och jag hoppas verkligen att jag klarar av allt nu, och att inget faller bort. Kan lätt bli så att man glömmer ibland. Men jag har kommit på att jag måste skriva ner allt. Helst även det oviktiga också. Jag satt till halv sex, sen var det dags att åka hem. Men jag åkte till mamma och pappa med en pizza så jag fick lite sällskap till middagen. Sen blev det även kaffe med pappa efter det.
Har insett att efter att dom flyttade träffar jag inte dom lika ofta och mycket. Trots att jag åker förbi varenda dag. Det bara blir så. Lite tråkigt. Men i och försig blir det bara trevligare när jag väl kommer dit.
Men jag vet inte om det är för att det känns som att det är så mycket längre hem till mig nu. Jag vill liksom bara komma hem.
Jag har juh mycket längre dagar nu för tiden, än vad jag hade för bara några månader sen. Men det är lite så jag vill ha det ändå. Jag trivs med att jobba. Trivs med att göra någon nytta.
För inte blir det så mycket gjort hemma.
Jag ska försöka ändra på det dock. Baby steps..

Sömntutan blev en nattuggla.

Det blev jätte, jättesent för mig igår. Men det gör absolut ingenting. Jag hade finfrämmande minsann. Mitt i natten. Vi skulle egentligen bara titta på resultatet i Idol, men vi hade visst mer att prata om än så.
Oh, de va så kul att träffa dig igen!
Kan inte förstå att det var så länge sen vi sågs.

Jag ska försöka få min pärlplatta stryken idag också. Men det vill jag inte göra själv, så jag ska försöka be TW göra det. Jag är sämst på att stryka dom. Det går bara sönder. Strök en annan av mina plattor igår och den gick sönder helt och hållet. Galet.
Men den va inte lika fin som den här är. Det är den jag har på bild i inlägget nedanför. Riktigt nöjd blev jag med den i alla fall.

Nu ska jag vänta in TW för att sedan ha möte, strax. Sen får vi se om jag kanske till och med kan få med mig honom och inreda ett av våra rum i en lokal. Det ska bli skoj!

Jobbigt värre



Duktiga jag! Tålamod Tålamod.

Värsta pärlplattan.

Jag har byggt värsta pärlplattan idag. Det tog mig evigheter, men klar är den nu.
Tänkte slänga upp en bild på den senare ikväll. Ska nämligen tillbaka till jobbet snart igen. Men jag kommer bara vara där till halv sju. Sen är det dags för möten och grejer.
Undrar hur länge det kommer hålla på. Vill hem snabbt. Magnus kommer faktiskt hem idag. Det ska bli så kul att träffa honom igen.
Blir visserligen bara en snabbis idag, men det är bättre än ingenting de faktiskt!
Hrm, synd att jag aldrig hinner städa ordentligt hemma. Jag måste försöka göra det på söndag eller något. Då kanske jag har tid att plocka överallt.

Jag har börjat ledsna på hur det ser ut här hemma. Äta lite mat kanske inte skulle vara helt fel heller.

Bygg..

Oh.. Här ska det byggas pärlplattor. Så det står härliga till!

En sång


Charader på jobbet


Charader

Nu känns det nästan som att jag redan är redo för sängen. Kan inte fatta varför jag är så trött jämt.
I och försig har jag jobbat fram till åtta, halv nio ikväll. Så det är väl kanske en förklaring.
Ungdomarna var inte direkt tysta av sig. Vi spelade charader hela kvällen. Det uppskattades verkligen. Alla var med och engagerade nästan hela tiden. Jag och Petra kunde inte låta bli att vara med på ett hörn.
Charader är verkligen hur roligt som helst. Förr körde vi det jätteofta. Men det har blivit mindre och mindre med åren.
Kanske ska bli ändring på det igen. Nu finns det juh massor som jag vill göra. Massa olika lekar som verkligen är jätte roliga.
Nästa fest kanske? Näe, vad vet jag.

En stund till vid datorn sen är det nog sängen som gäller ändå.

Istiden har kommit till jobbet.

Fortfarande lika kallt på jobbet. Jag sitter med jacka på mig inne. Hur svårt kan det vara att slå igång värmen!? Imorse var det riktigt kallt. Nästan så att jag ville ha skorna på mig inne också.
Köpte tre par nya skor igår. Jag var tvungen. Men fler blir det. Hade bara inte riktigt tid eftersom vi kom till skopunkten åtta minuter innan dom stängde.
Sånt som händer.

Idag fick jag tag på bilden som jag vill tatuera. Så nu är den utskriven. Ska bara försöka ta mig till en studio för att boka tid. Vill förstora bilden lite också. Så det blir nog jättebra när den väl är klar och på plats.
Så det är projektet för den här månaden. Om inte annat så till nästa månad. Hur som helst så ska den sitta på mitt ben inom en snar framtid!
En av tre planerade tatueringar i alla fall. Men den här är den största av dom.


Just nu har jag dötid och tänkte försöka blogga lite, eftersom jag såg att jag inte hade varit här sen i fredags eller något. Jag har haft massor att göra i helgen. Känns det som. I fredags fick jag äran (?) att köra. Hela natten. Kom hem halv fyra eller något liknande. Vaknade jätte jättesent på lördagen. Upp och sen åka iväg till bandyn. Och vilken träningsvärk jag har nu. Hua!
Hem för att fräscha upp sig och sedan vidare ut. Bartömning. Vad med folk! Allt tog slut väldigt fort. Så vi gick vidare till nästa ställe. Men hann inte vara där så länge, tror vi kom dit omkring sista beställningen eller något. Men jag hade det väldigt trevligt. Hela helgen har faktiskt varit toppen. Finns inte direkt något att klaga på. Jag har trots allt varit ledig!

IKEA, JULA och Buttericks

Igår kändes det som fredag. Känns inte som det idag. Däremot är jag riktigt trött nu.
Jag och TW drog till IKEA på morgonen. Och JULA. Ny kaffebryggare och vattenkokare införskaffades till jobbet. Och även massa andra grejer till kontoret och till alla 300.000 pärlor han har beställt hem. Lite tyg så vi kan börja inreda.
Det tar på krafterna måste jag säga. Nästan så att det blir en hyfsat tidig kväll även idag. Bara för att jag ska orka med morgondagen. Först är det bandy och sen bartömning. Kan inte sluta en lördagkväll bättre än så kan jag tycka.

Jag smög även ner några bandybollar idag när vi handlade. Bara för att vara på den säkra sidan liksom. Man vet juh aldrig.

Snart blir det lite middag och sen ska jag försöka se till att någon kollar på min bil, för att se hur det ligger till med mina bromsar. Vågar knappt köra. Snart kanske dom inte tar alls. Läskigt värre om jag måste panikbromsa. Ryck i kryckan kanske ni tänker då. Jo visst kan jag göra det. Men det är inte alltid man tänker på det när det blir panik. Då vill man bara att bilen ska stanna och trycker plattan genom golvet.
Ajaj, inte tänka det värsta nu. Klart jag klarar mig!

Bromsarna tar inte.

Det är så kul att åka och besöka Lekiz. Man får en riktig energiboost varje gång.
Jag ställde mig som vanligt i kassan. Love it! Avlasta B litegrann. Barnen älskar det och så även vi ledare.
Två timmar och barnen är helt slut sen. Vi andra också för den delen.
Jag fick ta min bil eftersom bussen var knökfull. Märkte sen när vi skulle åka hem att mina bromsar tog väldigt väldigt dåligt. Nästan ingenting faktiskt.
Lite scary var det allt. Eftersom jag hade hela bilen full. Vill juh gärna inte att det händer mina ledare något. Men bra gick det. Och hem kom vi. Helskinnade.

Men nu är jag riktigt trött. Så det blir nog sängen, äntligen! Fredag imorgon, sen är det minsann helg. Sova sova, vila vila.

Vill till dig!

Sjukt trött. Än är det många timmar kvar till jag får sällskapa min underbara säng.
Fast dagen har ändå gått hyfsat fort. Vi har hunnit med att planera lite grejer för hela hösten, fixat lappar och även börjat spåna lite på nästa år. Trots att jag inte vet om jag får vara kvar efter jul eller inte.
Vi har till och med varit runt till våra andra församlingshem som inte används av barnverksamheten just nu. Vi trodde vi skulle hitta massa med pyssel. Det fanns inte mycket som går att användas igen. Däremot hittade vi massor som har glömts eller lämnats kvar där.
Hittade gamla kort och även planeringar från 2003. Så nu fick TW se hur det var upplagt förr. Det gav oss en idé på hur vi ska göra till våra barn. Det är så mycket bättre. Då finns allt på ett eller två papper som barnen får samtidigt. Sen att man skriver ut påminnelser är en annan femma.

Nu är det inte många timmar kvar innan vi drar till Lekiz med våra barn. Ska me syrran till Subban för att äta lite, eller hon ska äta. Jag har redan ätit - Träffen. As usual. Mätt är jag om inget annat.

Oh, imorgon kommer lönen. Den är efterlängtad! Har planer på att försöka tatuera mig den här månaden också. Får se hur det går med det!

Subway var det ja.

Tjingeling.

Feel great.

Jag fick min efterlängtade massage idag. Massage och healing.
Känner mig mycket bättre i kroppen nu. Tydligen var det inte så illa som det brukar vara när jag kommer dit. Men det behövdes.
Det känns verkligen så bra att få gå dit. Samtidigt som hon arbetar med kroppen, ventilerar man sig lite. Det blir lite 3 in 1 när jag är där.
När jag kom hem sen var det dags för att tvätta lite.
Det har inte blivit något mer, jag har bara varit hemma och tagit det lugnt idag.

Igår däremot åkte jag och syrran till en kompis och fikade lite. Vi har inte träffats på jätte länge så det blev väldigt mycket snack. Sent blev det också - tyckte jag. När jag väl kom hem var portdörren stängd. Tänkte inte så mycket på det men när jag skulle öppna den så gick det inte.
Grannarna har låst den tänkte jag och tog upp min nyckel. Men det gick inte att vrida om låset. Jag kunde inte låsa upp dörren. Vilken panik jag fick när jag insåg att jag var utelåst ifrån mitt eget hem. Som alltid när det händer någonting så ringer jag mina föräldrar. Inte för att dom kan göra så mycket hemifrån sig. Men det är bara så jag gör.
Det slutade med att jag fick knacka på grannens fönster och hoppas att dom hörde mig. Som tur var, stog han i köket och kom för att låsa upp åt mig. Han bad om ursäkt för att dörren var låst. Då var det dom som hade låst dörren ändå.
Det är så typiskt att när jag väl kommer hem senare (än vad jag har gjort den senaste veckan) så får grannarna för sig att låsa portdörren.

Visserligen är det en bra idé, men nästa gång kanske man ska prata med alla grannar om att man tänker låsa portdörren vid en viss tid. Inte har jag kollat ifall någon annan nyckel fungerar i det låset. Bäst att göra det kan jag tänka.

-

Life's a climb but the view is great!

Stupar i säng.

Efter att ha hållt igång i drygt 13 timmar så är jag äntligen hemma. Jag är fruktansvärt trött, både i kropp och knopp. Jag har varit på två ställen idag. Det är juh egentligen som vanligt. Så har jag haft det rätt länge, innan. Men nu börjar jag bli van vid att bara gå till ett enda jobb.

Jag flög upp ur sängen tidigt imorse, trodde att jag hade försovit mig. Men när jag tittade på klockan stog den bara på 05.28. Men insåg snabbt att jag kunde sova ett tag till, vilket var väldigt skönt. När det väl var dags att kliva upp, orkade jag självklart inte det. Fast som alltid är det bara att pallra sig upp och gå till jobbet.
Det är tur att tiden går fort ibland ändå.
Man hinner inte med så mycket annat om dagen när man jobbar drygt 13 timmar.

Sängen kan jag garantera att jag kommer besöka snart. Är riktigt trött och ska börja morgondagen med ett personalmöte. Lika bäst att vara ordentligt utvilad till dess.

Blev som vanligt ett ganska trist och inte alls ovanligt inlägg. Ber om ursäkt för det. Ska verkligen försöka va med om något mer intressant som jag kan dela med mig av.

Baby got back

Jag har så sjukt ont i mina ben nu. Ben och fötter. Men oj vad duktig jag känner mig efter ikväll. Bandyn drog igång idag. Men när vi kom dit insåg vi att vi inte hade en enda bandyboll.
Däremot hade vi en opumpad vollyboll. Så det blev fotboll i stället. Gick riktigt bra. Och efter en kvart var jag redan totalt slut.
Men vi kämpade på. Och efter två timmars spring var det dags att åka hem. Blev rätt mycket små skador också. Sprang ihop med rätt många under kvällen. Så nu har jag värsta bulan på benet som bultar och har sig. Kommer garanterat sluta med ett blåmärke där.

Ska försöka lägga mig snart me. Annars lär jag aldrig orka upp till jobbet imorgonbitti.

God bless the broken road


Antarktis

Det känns som att det verkligen är iskallt, minus grader, här på jobbet. Antarktis.
Isbjörnar knallar runt fritt här i huset.
Hur kan det här vara möjligt? Jag har försökt vrida igång elementet jag har har precis vid mig. Men absolut ingenting händer. Kommer inte ut någon värme alls. Jag har dragit på mig en filt, men vantar och mössa saknas. Fårskinnstofflor.

Försöker värma mig med lite kaffe nu. Hoppas på att det hjälper litegrann i alla fall.

Det här är nästan som i tältet på kvällarna när vi var på Rock for Moc. Men bara nästan. Kallare nu.

Vitamintillskott?

Det gick juh inte direkt bra att kliva upp imorse heller. Tror jag ska försöka testa med lite extra vitaminer. Kan kanske ha något med vitaminbrist att göra? Vad vet jag. Testa kan jag juh alltid göra. Pratade lite med dietisten om det där. Men hon trodde inte det skulle påverka. Men samtidigt, man kan juh alltid testa.
Skulle egentligen ha haft ett möte nu, men fick boka om det. Jag vet inte vad som ska sägas eller vad vi skulle prata om, så då kunde jag inte ta det själv.
Får försöka haffa TW när han kommer in. Om han kommer in idag. Vet inte om han är sjuk, ett sms fick jag i alla fall imorse.
Jag hade tänkt beställa material idag också. Men vet inte vad vi har för konto. Skulle kunna åka upp till expn, eller ringa. För att se om dom har någon aning.
Hur som haver, måste vi ha grejer nästa vecka. Så vi hinner klart med att göra iordning rummet ordentligt till invigningen.

Har försökt att få lite fikasällskap också, men det verkar rätt mörkt på den fronten för tillfället. Lunchdate kanske. Vore inte helt fel.

Drick dig kissnödig.

Jag fick äntligen mitt efterlängtade paket ifrån HM idag. Direkt i brevlådan. Det är inte ofta de lämnas där. För det mesta brukar jag få åka till posten och hämta ut alla möjliga paket. I där låg i alla fall min dräkt jag ska ha när jag jobbar med MaryKay. Hur länge har jag inte väntat på det liksom. Sen var det ett linne med också, som jag helt hade glömt att jag beställde förut. Allt satt i alla fall hur bra som helst. Ibland lyckas man.
Kändes lite konstigt när jag provade kläderna. Jag är inte van vid just såna kjolar och kavajer. Man känner sig nästan för uppklädd.
Men det är juh de jag ska vara när jag jobbar. Uppklädd.

Nu ikväll när jag satt på jobbet, kom ena tanten ifrån kören fram till mig. "Det finns fem flaskor med Sprite i städskåpet. Kan inte du ta hem dom. Dom har legat där jättelänge och det är ingen som saknar dom. Ta hem det och drick dig kissnödig."
Drick dig kissnödig.. Ja, barnen skrattade i alla fall. Sen ville dom självklart ha med sig Sprite hem. Men icke. Det delade jag och Frida på innan vi gick hem.
Ja så nu har jag 3 liter sprite hemma. Jag dricker inte det så väldans mycket. Men det är väl sånt som går att bjuda på.


Tiden räcker inte riktigt till.

Jag vet att det har varit väldigt dåligt här på sistone. Men jag har haft alldeles för mycket annat att göra. Tiden har liksom inte funnits till, till att få ro att sätta sig ner och skriva.
Jag jobbar som sagt väldigt mycket just nu. När jag kommer hem på kvällarna slänger jag mig i soffan och tittar på tvn ett tag för att försöka varva ner lite. Eller så är det då man försöker spendera lite tid med vännerna. Inte så ofta det händer. Men när det väl händer så är det på kvällarna, efter jobbet.

Igår ställde jag upp och hjälpte till på fritids. Jag hann jobba några timmar på mitt jobb innan det var dags för att åka vidare. Trodde jag bara skulle vara kvar till fem. Men det slutade med att det var jag som stängde. Det gjorde juh inte så mycket ändå.
Åkte till ICA på kvällen för att handla lite mat. Råkade komma hem med en ny film. Så ny kanske den inte är, men det blev Transformers - de besegrades hämd. Jätte bra verkligen!
Idag åkte jag inte till jobbet överhuvudtaget. Hade bokat in att jag skulle hjälpa till på Slottet. Jisses vad länge sen det var jag jobbade där. Kändes verkligen att man var riktigt ringrostig. Men på något sätt sitter det liksom kvar i ryggmärgen. Jag har ändå jobbat där i hundra år som en av kollegorna sa. Visserligen har jag inte jobbat där varenda dag i alla år. Men jag har funnits där.

Så idag slutade jag ganska tidigt. Men, jag ska åka och jobba lite med grupp ikväll. Syrran kan inte och hon var ändå så snäll och tog gruppen igår, trots att det inte var hennes vecka. Så jag ska dit och spendera några timmar. Hoppas att det kommer fler den här gången en förra veckan. Lite tråkigt när det inte dyker upp barn, som man nästan förväntar sig, ska komma.
Oj, juste. Imorgon ska jag besöka dietisten igen. Hoppas verkligen att siffrorna har förändrats igen. Uppåt! Alltid uppåt.

Nu blir det en snabb middag och sen dags för att kila. Jag hade planerat att gå ikväll, men de lär jag inte hinna. Så det får bli bilen i alla fall.

Förskylningen härjar.

Det har inte varit en såndär superbra dag idag. Igår kväll började jag känna av halsen. Fortsatte så hela kvällen och även en bra bit in på eftermiddagen idag.
Bara inte en förkylning bryter ut nu. Sånt har jag inte tid med. Vi har läger i helgen igen. Sen kommer det nog vara lugnt ett tag på den fronten.

Vi hade två grupper idag, skulle ha haft två grupper, men det kom inga barn till första gruppen så det blev att vi käkade lite middag och bara hängde i soffan fram till nästa grupp. Jag bestämde att jag skulle åka hem när sista gruppen började. Om jag ska orka jobba hela helgen så kände jag att jag behöver försöka sova och friskna till. Har frysit precis hela dagen också.
Fick reda på att det bara var en som kom idag. Lite tråkigt. Vart är alla barn någonstans? Får försöka fixa någon form av utskick imorn. Ska höra av mig och se vilken tid vi ska planera att ses imorgon.

Hoppas det är bättre imorn. Piggare och gladare!

Dogge



Dogge och el Primo

Lite bilder från helgen.

Nu har jag i alla fall lagt in alla bilder på datorn, ifrån helgen. Men jag såg att i stort sett alla bilder blev suddiga och jätte dåliga.
Tråkigt som fan. Jag hoppas filmerna blev bättre. Tänkte slänga upp någon på bloggen snart.
Men någon bild ska jag allt visa er ändå.


Stannade till för en liten bensträckare och godisköp.


Dogge Doggelito besökte oss.



Dogge och el Primo

Väntar..

Nu har jag till och med hunnit städa mitt skrivbord på kontoret, hunnit läsa lite ur en bok.
Vart är han?
Vi sa att vi skulle ses senast halv tre. Jag var på jobbet klockan två. Nu är den snart halv fyra.
Finns inget jag kan göra, annat än att vänta på honom. Vågar jag kanske höra av mig och se om mötet är klart.
Tänk om jag stör..
Hrm, jag ger det fem minuter till.

Han luktade så gott.

Mitt öga har blivit mycket bättre. Snart är det helt friskt också. Känns skönt att snart få slänga av sig glasögonen igen. I lördags när vi var på festivalen, besökte jag sjukstukan eftersom ögat hade blivit lite rödare. Mamma hade varit på mig tidigare i veckan om att det kanske var bäst att kolla upp det där. Så nu gjorde jag det.
Först verkade ingen direkt så jätte glada att vi klampade in där, på deras fikarast såg det ut som, men när jag visade ögat flög nästan alla upp.
Dom tyckte absolut att jag skulle åka till akuten för att kolla det där ordentligt. Vi fick en tid och åkte dit. Men som jag anade så var det absolut ingen fara med det där. Ett ytligt blodkärl som hade spruckit på något sätt. Jag fick linsförbud och jag skulle ta det lugnt den närmsta tiden. Lätt att säga det när man sover ute i tält på rockkonsert.

Men jag gör som jag blir tillsagt, för det mesta. Så jag har tagit det skapligt lugnt och jag använder mina glasögon.

Tälta i september, det är kallt.

Det var kallt, riktigt kallt. Men oj så kul. En riktigt bra upplevelse.

I fredags drog vi till Rock for moc. Vet inte riktigt vad för förväntningar jag hade inför det där. Men det var inte alls som jag trodde.
Vi kom dit rätt sent. Hade problem med att få upp tältet, vi var hungriga och trötta. Efter middagen drog de igång, banden. Det var fyra scener, varav två var stora. Mycket udda band, men vissa var bra. Bilder kommer senare.
På lördagen var det dags för Dogge.
Han var grym! Han och hans kusin. Fick lite bilder och filmer ifrån det också. Men efter det fick jag åka till akuten. Helt i onödan enligt min mening. Men nu behöver inte mamma vara orolig. Det var inget större fel på ögat. Bara något ytligt blodkärl som har brustit. Det går över. Åkte tillbaka till festivalen och fortsatte lyssna på musik.
Vi bestämde att vi skulle åka därifrån tidigt på söndagen. Klockan nio var vi färdigpackade och redo för att åka.
Tidigare än vad vi hade planerat.

Nästa år siktar vi på att åka dit igen, med en större trupp.

Den lediga dagen.

Den lediga dagen.
Inte har jag väl gjort något viktigt heller. Har bara legat i soffan nästan hela dagen. Läste en bok jag fick låna av syrran för några dagar sen, Fallen Ängel. Den boken var riktigt bra. Väntar på en fortsättning, om det nu kommer någon.
På något sätt kändes den lite lik TwilightSaga. Inte allt, men bara vissa delar. Läste ut den på bara några dagar.

De enda duktiga jag har gjort idag är att hålla syrran sällskap och bjudit henne på middag, pizza bestämde hon. Men vi höll oss på varsitt håll hemma hos dom. Jag gosa ned mig i soffan och läste och hon satt framför datorn. Men jag fanns väl där lite som en trygghet, så hon slapp vara hemma själv. Då visste hon juh i alla fall att jag fanns i närheten.

Nu har jag kommit hem och direkt hamnade jag i soffan. Tv4 visar Bröstsim och Gubbsjuka. Den har juh visats några gånger men de är lika bra ändå.

Jobba jobba.

Idag har det blivit mer jobb en annars, eller kanske inte. Det kanske bara känns som det fast att det är lika som vilken dag som helst.
Vi hade lite personalfika imorse och sedan hade vi möten på olika håll. Tiden bara rann iväg. Helt plötsligt var det lunch. Vi testade Chocolate idag. Helt okej, trots att allt bara är vegetariskt.

Åkte till kontoret och började fixa med lite papper och tider. Även där rann tiden bara iväg. Helt plötsligt var det tack och hej för idag. Jag hann hem för att göra iordning lite middag innan det var dags för att åka iväg på ytterliggare ett möte.
Även det gick smärtfritt.

Men imorn.
Imorn är jag ledig. Vi gjorde så mycket som möjligt idag så att vi fick en ledig dag innan det är dags att åka iväg på läger hela helgen. Jag tror och hoppas att det kommer bli sjukt bra. Ska försöka packa och dona imorgon, innan jag åker till mamma och pappa för att hålla min syster sällskap efter skolan. Äta lite gott och hjälpa henne packa inför lägret också.
Mmm, de kommer bli så bra!

RSS 2.0