Nytt år igen

I tisdags, när Magnus hade sin avskedsmiddag, hade vi riktigt trevligt. Klockan sju stog maten på bordet och vi kunde sätta oss och äta.
Soso kom efter åtta och hon hade med sig en julklapp till honom. Med vilda gester hette det spelet som han fick. Hur kul som helst. Det är ungefär som Med andra ord bara det att man inte får säga något. Men när alla hade varit med alla så var det dags att gå hem. Jag skulle upp och jobba dagen efter. Igår alltså. Blev en rätt seg dag på jobbet. Men tiden gick i alla fall sådär någorlunda.
På kvällen hjälpte jag till med att måla lite skåpluckor. Eller jag grundade bara, men det gjorde jag skapligt bra ändå.
Det blev kaffepauser och allt var frid och fröjd. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, men jag blevlite nerstämd och tog allt som sas på fel sätt och det var inte meningen. Var juh inte direkt ett bra avslut. Fick dåligt samvete och kunde inte sova bara för det. Men tillslut somnade jag av ren utmattning. Men vaknade med klumpen i magen ändå.
Det har väl blivit lite bättre nu, det är juh trots allt nyårsafton idag! Och det ska inte bli något fel alls! Jag och Magnus ska hem till systers kille och fira det nya året med dom och några andra.

GOTT NYTT ÅR!

Drar något gammalt över mig och väntar på bättre tider

Ingen bra dag idag. Jag har absolut ingen bra idag alls. Just nu känns det som att i stort sett allt skiter sig. Den här lilla bubblan som jag brukar försöka leva i har jag tappat bort, det går inte att blunda för det som jag alltid försöker blunda för.
Det är kanske dags att göra några drastiska förändringar. Men hur? Det är rätt svårt när allt går emot en hela tiden. Nu kanske jag är lite orättvis, för jag vet att ALLT inte går emot mig. Men vissa dagar så känns det så. Humöret är juh inte på topp just nu om jag säger så i alla fall. Förhoppningsvis ändras det under dagen. Jag kanske får något annat att tänka på. Lite mer positiva saker.

Ikväll ska Magnus ha avskedsmiddag också. I fredags fick jag reda på att han ska flytta, många många mil härifrån. Det blir säkert jättebra och kul för honom. Men jättetråkigt för oss. Det var inte sådär jätte längesen han kom tillbaka till oss. Men det sägs juh att man ska pröva sina vingar.
Det är kanske de jag också måste göra, testa mina vingar. Kanske jag har mer tur på något annat ställe, långt härifrån. Men sen kommer vi till den andra saken, jag är nog för feg för det. Jag trivs faktiskt här, på ett sätt. På ett sätt mår jag bra såhär i utkanten, men ändå så nära. 
Men allt har ändrats så fort. Jag visste nog att det skulle bli såhär som jag har det just nu men jag ville inte se det. Jag har försökt att se allt positivt. Men idag, just nu, går det inte längre. Det är lika bra att inse det. 
Att bara krypa upp i mammas famn och få höra att allt kommer bli bra är nog det enda jag vill just nu. Försent.


Helgen har ändå varit positiv och trevlig, trots allt. I fredags hade jag Emma och Magnus hos mig. Om vi bortser ifrån nyheten Magnus kom med så hade vi trevligt på kvällskvisten. I lördags åkte vi över till Emma. Hon var ensam hemma så vi passade på att vara där. Jag, Magnus och Emma spelade Monopol- Pamp på paradisön. Det var något nytt (för mig) med alla frågor och grejer på tvn. Sen kom Soso, Nattis, Patrik, Anna och Jimpa över. Det blev mest bara prat och vin, för min del. Jag hade vilket fall jättetrevligt. Men även den dagen tog slut.

Söndagen blev bara en slapp dag. Åkte över till Patrik efter att jag hämtat min bil hos Emma. Vi hade bestämt att vi skulle se på Sällskapsresan, hela boxen. Jag hade inte sett alla filmerna nämligen. Men på två dagar har jag nu sett alla filmer. Jag tycker nog ändå att dom är riktigt bra. Kanske dags att ge tillbaka boxen till pappa nu. Jag har haft den rätt länge, för länge till och med.
När jag kom hem igår kväll kom Emma, Magnus och Johan över, vi skulle spela kort. Det blev kille (chille) för hela slanten. Tyvärr är jag en rätt dålig förlorare så jag blev juh inte direkt gladare under kvällen. Och till råga på allt var det sent och jag var trött. Men jag blev som tur är inte omöjlig. Jag hade nog trevligt ändå om jag ska vara ärlig.

 


Dagen går i lugnets anda

Inte har det varit en fartfylld dag idag inte. Jag sov i alla fall ut och vaknade själv av att jag var utvilad. Det var i alla fall vad jag tyckte då. Sen har jag bara legat på soffan och kollat på film och myst. Har inte känt sådär stort behov att göra något hemma. Igår när jag kom hem fick jag juh nästan upp alla julklappar jag fick. Men lite har jag kvar att göra. Inte för att jag har någon brådska, jag är juh ledig fram till onsdag.
Jag ska snart åka till mamma och pappa för att äta lite mer julmat, kanske blir det någon omgång av den nya Scene It som dom hade köpt till hela familjen. Jag får försöka tvinga dom till det. Jag tycker det är jättekul med såna spel.

Men sen har jag nog tänkt mig ett glas vin ikväll. Förhoppningsvis är det kanske någon som vill komma och våldgästa mig och hålla mig lite sällskap. Man kan juh alltid hoppas. Just nu ser det rätt mörkt ut faktiskt.


Julafton

Julafton. Nu kan man väl säga att den är över i alla fall. Det har varit fullt ös från morgon till kväll för min del. Åkte till mamma och pappa i morse för att äta frukost och sen rulla vidare till min moster där hela släkten skulle samlas.
Jag, Petra och Hanna kom först (efter mormor och morfar som var där och hjälpte till med maten). Sen kom resten av familjen. Jag träffade mina katter, som inte är mina längre, satan vad stora dom har blivit. Men det syns att dom trivs vilket fall. Sen smög jag upp för att kika på lillkusinen. Efter ett tag snodde jag med mig honom. Såå himla söt! Jag blev kär direkt. Fast det brukar jag för det mesta bli. Bebisar är sjukt söta. Sen fick han gå laget runt. Men jag fick ha honom för mig själv ett tag innan maten.
Sen var det juh självklart Kalle Anka som gällde. Alla 17 samlades kring tvn. Vi såg klart på det och sen var det dags för fika och lite julklappsutdelning.
Jag fick mer julklappar än vad jag väntat mig i år. Men lika nöjd är jag ändå. Vi åkte sen hem för att öppna julklapparna som vi hade hemma hos mamma och pappa. Där fick jag nästan alla stora paket. Det var bara pappa som fick dom största.
Klockan åtta var det Svensson Svensson på tvn, som vi ser varje år. Det är också något som inte missas i vår familj. Efter det blev det lite ost och kex och sen tackade jag för mig. Klockan bara rann iväg idag.
Så nu sitter jag hemma. Ska nog slänga på en film och varva ner innan det är dags för sängen.

Dan före dan..

Idag har vi haft den traditionella trerättersmiddagen hemma hos mamma och pappa. Vi började med det för några år sen, jag och Petra, eftersom mamma och pappa har bröllopsdag idag. Iår firar dom 20 år som gifta och Petra hade bestämt menyn. Förrätt- Räk och kräftstjärtscocktail, Varmrätt- Black and White, Efterrätt- Hallonpannacotta-cheesecake.
Det blev lyckat trots att jag fick ta över lite av förberedningen eftersom Petra jobbade eftermiddag. Men som tur va behövde jag inte förstöra allt för mycket innan hon kom hem igen. Nej men det blev kanon, alltihop. Mamma och pappa blev utskickade ur huset redan imorse och kom inte hem förs förrätten nästan var helt klar. Det är knappt så dom får komma in i köket. Men som alltid kommer dom hem med massor av julklappar så vi får inte gå ut ur köket, så man kan juh nästan säga att det är jämt då.
På med lite fina kläder och sedan är det bara att sätta sig vid bords och vänta på servering. Jag och Petra agerar både kock, kallskänka och servitris. Trots allt så klaffar det skapligt bra ändå. Inte någon längre väntan på mat och så. Alltså inga klagomål. Känns skönt.
Men allt blev så sent och klockan tio kände jag att det var dags för mig att rulla hemåt. Petra och mamma kom efter eftersom dom har gömt en julklapp hemma hos mig som behövde slås in.

Egentligen borde jag väl ligga i sängen nu eftersom jag är trött, men samtidigt är jag lite smått rastlös. Imorgon blir det en rätt tidig dag och jag borde nog vara skapligt utvilad. Vi ska ut till min moster och fira jul, 17 nånting personer. Massor med barn- Fullt hus. Då behövs energin.
Jag ska äntligen få träffa tillskottet i familjen, min kusin. Jag är väl den enda som inte har träffat honom än och ändå är jag den som har tjatat mest om att jag kommer finnas där hela tiden efter att han skulle komma. Men det blev juh inte riktigt så.

Jaja, nog svamlat. Dags att förflytta sig till sängen och drömma om tomten. Kanske finns det någon liten julklapp i julstrumpan när jag vaknar imorgon.

Jag önskar ALLA en God Jul!


Dan före dan före...

Två dagar före jul. Bara två dagar kvar. Det känns fortfarande inte som att det är jul och absolut inte som att de nya året närmar sig med stormsteg. Ett nytt decenium. Helt sjukt egentligen. Allt har gått så fruktansvärt fort. Jag hade lovat mig själv att detta år skulle bli mitt år. Det känns inte direkt som att det är de än. Jag får nog använda mig av hela nästa år också. Än så länge har jag bara kommit upp på fötter, någorlunda. Inte helt än. Men jag tänker inte ge mig förs allt är så som jag vill ha det. Så att jag mår bra. Det lutar i alla fall åt det bättre hållet nu mer än någonsin.

Jag fortsätter sträva.


Jag är en levande isbit

Nu har det kommit massor med snö här hos oss. På ett sätt känns det verkligen underbart, vit jul och allt. Men samtidigt känns det inte som att det är jul nästa vecka. Jag har liksom tappat all julkänsla. Jag förstår inte, jag som hade lite julkänsla ändå. Men förhoppningsvis kommer det tillbaka nästa vecka.

Men samtidigt har det inte hänt sådär jättemycket i veckan. Förutom inbrottet och sedan, två dagar efter, inbrottsförsök på jobbet. Jag har väl däremot inte varit hemma så mycket.
Vi skulle ha åkt till Lekiz med barnen igår, som en julavslutning. Men när vi kommer ner till stationen ser vi hur bussen åker tom därifrån. Jag ringer till Mary och undrar vart hon är. Jag hittade henne och fick reda på att resan var inställd. Det var så många föräldrar som hade klagat och inte alls tyckte att det var någon smart idé att skicka iväg barnen i det väder som det var igår. Jag tyckte inte det var sådär jättefarligt hos oss. Men tydligen så var det värre in mot stan. Så det var bara att åka hem igen. Jag tycker det är synd, alla hade sett fram emot kvällen. Men förhoppningsvis får vi åka dit snart.

I alla fall, det är fredag idag. Alltså helg. Inte är jag ledig denna helg heller. Jag jobbar hela helgen, börjar i och försig klockan två idag. Men det är inte direkt så att man orkar göra något speciellt. Går inte att planera något. Men imorgon ska vi hem till Lena, på en liten julmyskväll. Ikväll får vi se vad som händer. Kanske bara blir slapp i soffan framför en film. Det har blivit rätt mycket film den här veckan. Men jag tycker det är rätt skönt ändå. Det är liksom inte så ansträngande. Men satan i gatan vad jag har frysit den här veckan. Jag tycker det är så sjukt kallt, både inne och ute. Jag får sova med två täcken och sitter med filt i soffan. Det är nackdelen med den här årstiden. Att jag ska frysa precis hela tiden. Men inte kan jag gå runt med sju lager kläder på mig inne. Det känns helt fel.
Kanske dags att ändra på det. Jag ska försöka få någon ordning med min vikt också. Jag har bestämt mig för att kolla om det verkligen inte är något som är galet ändå. Något måste det ändå vara. Jag tror inte på att det här är normalt. Så länge jag inte mår bra så är det inte normalt.

Lars Vegas Trio- Bjällerklang


Vinterland

Imorse när jag vaknade var det vitt. Det har snöat hela natten, det snöar fortfarande. Det är något jag har sett fram emot, men det jag oroar mig mest för är att bilen kanske inte startar och att jag inte har ordentliga vinterkläder och jag som ska jobba på fritids idag. Barn brukar juh gilla att vara ute i snön. Jag vill inte det. Jag vill sitta inne och titta ut.
Det är nu man ska mysa, mysa under en filt med någon man tycker om framför en film. Men fortsätta snöa får det absolut göra. Det finns inget mysigare än en vit jul. Fast med våran otur lär väl snön försvinna till julafton. Det gör den juh jämt.
Nej, positivt tänkande nu. Klart snön kommer ligga kvar enda till det nya året.

Igår gick vi en liten chock, chefen ringde och sa att vi hade haft inbrott på jobbet igår natt. Dom hade brutit upp lagerdörren. Trots larm och blinkande lampor va det ingen som hade hört något. Jag undrar egentligen hur mycket larmet låter. Eftersom det var mitt i natten så är det klart att ingen ser att lampor blinkar, men ett larm som ska låta jättehögt borde man höra.
Jag hoppas bara att dom inte kommer tillbaka, men det vore juh dumt av dom om dom får för sig att göra det, och att polisen får tag på idioterna.
Vi får helt enkelt se hur det är på torsdag när jag ska jobba.


Packade sillar-Skrattattack-Crazy

Vilken hysterisk jävla kväll!!
Helt otroligt att barnen kommer tillbaka vecka efter vecka, med oss som ledare. Vi är juh inte friska någon utav oss.
Vi träffades nere på stationen, tre visste vad som skulle hända, tre hade inte en aning. Men buss skulle vi åka och redan där började urspårningen, men bara lite smått. Fick reda på en överraskning på bussen och den innebar en fotografering med en rätt duktig fotograf. Han fotar bland annat för Slitz om jag inte minns fel. Och dessutom har han gått i samma klass som Sandra i högstadiet, så vi känner juh till killen. Det var en rolig överraskning (men de visste jag juh).
I alla fall, när vi väl kom till tunnelbanan var det smetat med folk. Det var förseningar och det gjorde att det kom ännu mer folk som skulle på samma tunnelbana som vi. Tillslut kom tåget, folk började gå på och Sofie stoppar oss och säger:
- Låt gubb.. Herrn gå på först.
Där bryter vi alla ut i skratt, Sofie skäms litegrann. Men det var juh inget illa menat. Men vi kliver liksom inte riktigt på sist och redan när vi kliver på är det massor med folk i vagnen. Ju längre vi åker, desto mer folk kliver på, vår vagn, som redan är proppfull, vid två tillfällen gick inte ens dörren igen. Då kan ni tänka er hur packat det var i vagnen. Jag och Sandra stog intryckta mot varandra, som packade sillar. Vi fick i alla fall några i vagnen att skratta. Men jag tror att jag kan hålla med Sandra, skulle de ha skett en krock så skulle alla överleva, ingen skulle kunna flytta sig en centimeter, så de skulle inte bli någon skada. Helt hysteriskt. Kvällen fortsatte i den andan. Vi skratta så vi fick ont i magen.
Vi fick veta att vi skulle se på bio, En julsaga i 3D. Men hela torget va avspärrat. Nobel ni vet. Det var massor med folk där också. Folk, poliser och snygga bilar, i mängder. Petra tyckte vi skulle kapa en bil, Sofie skulle uppehålla polisen.
Mary hade bokat såna där plusstolar på bion, det var riktigt nice. Men jag hamnade längst ut av oss, på ena kanten, Sandra på den andra. Först såg det ut som att jag skulle få en tom plats bredvid mig. Yes! Tji fick jag. In kommer två högljudda brudar med McDonalds påsen i högsta hugg. Jag fick sitta och kramphålla min cola så att inte den ena putta omkull den. Hon kunde inte sitta still. Dom snackade sig igenom nästan hela filmen. Idioter.
Mary hade bokad bord till åtta, på Pizza Hut. Det var precis där det spårade ut så totalt det bara gick. Det var inte direkt rumsrena ord som kom ur munnarna jämt och Mary hade bokat bordet i Svenska Kyrkan. Ajjah, alla fick i sig sin mat, alla förutom Sandra. Vi la skulden på Hulken. Stackars krake. Sen skickade han ett sms till Sandra och frågade om HAN hade skött sig. Åjo, nog gjorde han det alltid.., den här gången.

En helt lyckad kväll med totalt flippade kollegor! Ni är klockrena.

Today

Nu kan jag i alla fall inte komma och säga att jag bara sitter hemma och inte har något att göra.
Men däremot sitter jag just nu på jobbet och inte har speciellt mycket att göra. Jag väntar med spänning på hur kvällen kommer arta sig. Ska iväg med ett utav mina andra jobb till den Stora Staden. Man kan kanske säga att vi ska ha lite samkväm/julavslutning eller liknande. Eller så är det mer en julklapp till oss alla. Och det ska bara vara vi brudar. Tror nog det kommer bli kalasbra. Men däremot kommer det bli en rätt sen dag. Hoppas bara att man orkar det. Än så länge känner jag mig skapligt pigg. Gick upp utan att ligga och dra mig allt för länge i morse och det är bra för att vara jag. Annars ska jag alltid ligga kvar in i det sista. Så inte behövde jag stressa heller.
Jag hann precis slå på Vakna med the Voice och se Calle och Erik bli intervjuade. Idolfinal imorgon och jag måste erkänna att jag har fastnat för det, hela Idolsäsongen i år. Men jobbigt blir det imorgon, eftersom jag tycker att båda är jätte bra. Egentligen vill jag att båda ska vinna, men det går juh inte riktigt. Jag har hört att det är många som tror på att Erik kommer vinna och de är han väl värd. Men ändå så vet jag inte. Jag får titta på finalen med ett öppet sinne för egentligen spelar det inte mig någon roll vem av dom det är som vinner. Fast eftersom jag ska vara barnvakt imorgon är det inte säkert att jag ens får se finalen. Vi får se va grabbarna säger, dom kanske inte alls är intresserade av Idol.


Lite ändring i hemmet

Idag har jag i alla fall fått lite gjort här på hemmafronten. Men det är bara tack vare min kära mor. Bytte gardiner i sovrummet, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig riktigt. Fast det får duga tills vidare. Ska även försöka fixa nya till vardagsrummet, lite juligt måste jag ha ändå. Eller mamma tycker att julgardiner är nått som man ska ha. Så då får det bli så.
Jag har nu i ett år varit utan gardiner i köket, gardinstång och hela skiten försvann när jag hade katterna. Ena katten älskade att klättra och han fick för sig att han minsann skulle hänga i gardinen. Men det brast och sen dess har jag inte haft nått i köket. Ser ut lite som en knarkarkvart eller liknande (tycker mamma) utan gardin. Nu har jag i alla fall fått upp två lysande kulor i fönstret. Mycket fint.
Men det är väl lika bra att försöka städa och få fram lite mer julsaker innan julen är över. Det är juh liksom sådana tider. Jag personligen klarar mig utan julpynt hemma. Alla andra har juh pyntat så fint i hemmen så jag får julkänsla ändå. Alla i släkten pyntar på bra, jag behöver bara åka upp till mamma och pappa för att få lite julmyskänsla.
Men i vilket fall så blev det väl ändå rätt bra. Pappa ska komma över ikväll och få upp min gardinstång i köket så det blir någon fason på sakerna.
Får se hur resultatet blir sedan.

HELVETES JÄVLA PÅHITT (de här med internet)

Fy fan va less jag blir! Här har jag suttit och skrivit MASSOR och så muppar sig internet. Säger att sidan inte kan visas och så försvinner allt, precis ALLT!
Jag hatar det. Funderar allvarligt på att lägga ner hela skiten! Inte orkar jag sitta och skriva om allt, inte kommer jag ihåg allt jag skrev heller.
Men det här är inte första gången det händer. Mer och mer ofta har det hänt. Men idag har internet muppat sig rejält. MSN loggas ut och sidorna går inte att uppdatera.
Det står att nätåtkomsten bara är lokal och så vidare. Inte fan är jag någon data expert heller så jag kan inte riktigt förstå vad som är fel, annat än att det är riktigt sunkig mottagning. Det kan inte vara något annat än det. Spotify laggar konstant också.
Fyfan för teknik!

Standup på hög nivå

Igår var jag, syrran och Magnus på Stanup, på Boulevard Teatern. En kompis till oss var med och deltog. Semifinal och allt som det var. Synd bara att han inte gick till finalen. Det var han värd. Visst, dom flesta var bra dom också. Men ena killen som gick till finalen var faktiskt inte bra tycker jag.
Det var några kända ansikten där också, som Ann Westin, Martin Lagos och Anders Selin. Vi såg en glimt av Özz Nüjen också. Lite tråkigt att inte han stog på scen. Det hade varit roligt att se honom live. Men men, man kan juh inte få allt heller.
I lördags fick två av mina systrar med mig på bio. Dom ville se på New Moon. Den var helt okej, men såna filmer klarar jag inte av att se på bio, jag vill ha det tyst omkring mig, om det inte är på mina principer förstås. Och alla dessa småtjejer som satt i salongen som började stortjuta höll jag på att bryta nacken av. Herregud, så illa var det inte. Man vet juh nästan vad som händer ändå i slutet av filmen, om man har läst boken då kanske. I alla fall så var filmen bra. Vi tog en tidig bio för att jag skulle hämta Patrik efter båtresan. När vi nästan var hemma ringde han och sa att han var framme, bara byta bil och åka tillbaka för att hämta upp honom. Det blev visserligen en tidig kväll, lite knas blev det väl också däremellan. Men det löste sig. 

Annars har det liksom inte hänt så mycket annat hos mig dom här veckorna. Jag har jobbat för det mesta och har inte känt att jag orkar tråka ut de få läsare jag har med det, vareviga dag. Därför har det varit dålig uppdatering här. 
Ikväll är det också jobb som gäller. Däremot är jag ledig nu på dagen och det är nog det värsta jag vet. Jag blir så rastlös men ändå kommer jag mig aldrig för att göra något vettigt. Jag är lat med andra ord! Dålig fantasi har jag också.

Igår när vi åkte hem ringde en kompis och frågade om vi ville komma över en sväng. Vi tänkte stanna till i tio minuter, då var klockan elva. Vi kom hem klockan tre. Det var riktigt långa tio minuter vill jag lova. Vi började spela Texas Hold'em. Jag är verkligen jättedålig på det, kan inte reglerna alls. Men det slutade med att jag vann hela skiten. Det kändes skönt! Efter det skulle vi spela Med Andra Ord. Jag och Petra va i samma lag och vann överlägset. Sen kände jag att jag var helt slut. Trött som satan och skulle köra bil hem. Men hem kom vi och jag slängde mig i sängen och somnade på en gång. 

Jag kan juh inte direkt påstå att jag är utvilad nu men jag fick några timmars god sömn, men kanske en anings konstiga drömmar. Kanske ska ta och kolla upp det i min drömtydarbok. 

RSS 2.0