31 Maj.

Joda, igår kväll kom vindan upp. Äntligen. Precis när tvättmaskinen var klar. Vilket flyt!
Slängde på en till maskin. Nackdelen är att det tar ungefär tre timmar för maskinen att bli klar, jag förstår inte riktigt varför. Så imorse innan jag åkte till jobbet fick jag hänga den tvättet. Orkade inte springa ut, så dom kläderna fick hänga inne. Hann även slänga på ytterliggare en maskin. Så den borde vara klar nu typ.

Ska åka hem en sväng snart tänkte jag. Ska på möte ikväll så jag har möjlighet att smita iväg om några timmar. Fortsätta tvätta kanske. Tror det behövs. Försöker ta mig igenom berget med tvätt. Jag trodde jag hade mycket kläder. Men det är ingenting jämfört med vad hjärtat har. Och jag som ändå brukar slänga på en maskin lite nu och då. Vet inte riktigt vad det är jag tvättar då.
Nu ska jag försöka vända fokusen på textletandet igen. Har haft en liten lunchrast just. Några texter till borde jag kunna hitta innan det är dags att plocka ihop för dagen.

30 Maj.

Nu är helgen över. Jag hade en dag ledig. Typ. Egentligen hade jag väl hela helgen ledig, men jag åkte iväg på en liten utbildning inför lägret i sommar.
Mycket trevligt ändå. Vi var inte så många, och alla som var där vet hur det ska göras när vi väl är på plats. Men det är väl ändå alltid bra med en liten genomgång.

Satt ett tag på jobbet och letade texter till en massa låtar. Sen bestämdes en liten lunchdejt med Emma. Så vi åkte iväg till en kina restaurang för att få i oss lunch och sedan sprang vi in i lite butiker. Jag hittade två bikinisar. Dom sitter precis, precis. Så det lär behövas nya till nästa sommar. Så kan det bli ibland, när man inte har tid för att testa.

Nu sitter jag hemma och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Disken är fixad och middagen väntar. Får äta själv idag. Tråkigt men sant.
Var en sväng till lägenheten för att försöka fixa stoppet som hade blivit i köket. Kokade massa vatten, höll tummarna och hällde. Tror det fungerade. Spolade lite efteråt och det kom inte upp något vatten. Så jag borde ha lyckats.
Hämtade även torkställningen eftersom torkvindan fortfarande inte har kommit upp. Trots att jag har tjatat om det sen våren kom. Så snart så, borde den nog sitta i marken. Så kläderna får den där underbart goda doften.

Försökte fixa det där med Videofy på Iphonen. Men det ville sig inte riktigt. Får försöka testa igen. Skulle vara kul att få upp lite videos här.

Äntligen fredag!

Inte för att jag har någon direkt helg sådär. Ska vara borta hela dagen imorgon. En liten ledarutbildning innan vi drar i väg på årets läger.
Söndag däremot. Då är jag helt ledig. Vad jag vet just nu.

Igår blev det lungt efter att jobbet var avklarat. Åkte ner till ICA för att möta upp hjärtat och handla lite. Sen var det raka spåret hem för att göra iordning middagen. Supergod sallad.
Sen försökte jag göra så lite som möjligt. Följde med ut en sväng för att hålla sällskap medan det mekades bil. Sen parkerade jag mig i soffan resten utav kvällen.

Just nu väntar jag på att Magnus ska komma så vi kan åka iväg och äta lite lunch. Ska försöka jobba på lite sen och förhoppningsvis sluta tidigare idag. Det är trots allt fredag.
Som det låter just nu ska vi iväg ikväll för att kolla på lastbilar. Passa på att ha lite kvalitéets tid med hjärtat. Det har varit mycket dom senaste veckorna så vi har inte riktigt haft tid för varandra, mer än att kanske äta middag ihop och sitta tysta i soffan medan tvn sköter snacket.
Förhoppningsvis kan det ändras lite nu.


You and me



Den bästa, för tillfället!

Idag hade vi mer tur med vädret än i tisda...

Idag hade vi mer tur med vädret än i tisdags. Ungarna paddlade kanot i flera timmar och jag glassade i solen med en kopp kaffe nere vid stranden. Flera av dom badade, kan inte förstå hur dom klarar av det nu. Alldeles för kallt än, för min del. Fast i och försig badade jag inte en enda gång förra året. Får se om det blir någon ändring på det i år. Åh, en tidig dag blir det idag med. Blivit sena kvällar nästan i två veckor. Så de ska få bli skönt att bara kunna strosa runt hemma ikväll. På söndag har jag en ledig dag också. Typ helg!


Ännu en arbetsdag på lägergården. Men hua ...

Ännu en arbetsdag på lägergården. Men hua vilket tråkigt väder det är. Det blåser, nästan storm, och molnen har tagit över på himlen. Jag hoppas verkligen att vi klarar oss ifrån regn och att solen snart domderar. Kaffet är klart. Väntar på kollegan och sedan alla barnen som ska vara här hela dagen.


Finbilen. Äntligen är den hemma!

img_8428 (MMS)

Finbilen. Äntligen är den hemma!


Härligt! Äntligen får jag hem min nya bil!

Härligt! Äntligen får jag hem min nya bil!


Jag försökte, men de gick inte så bra.

Jisses vad trött jag är. Två riktigt långa pass tar kål på en. Det känns rejält efter att man har haft en lugnare dag. Hela dagen har jag fått tvingat ögonen att vara öppna. Men det känns som att jag ger upp nu.
Nu har jag parkerat mig i soffan, nerbäddad. Chipsen är köpta, dippen ska fixas (om jag är pigg nog) och colan är kyld.
Jag är hemma själv ikväll. Väldigt tråkigt eftersom jag egentligen inte ville vara själv. Jag ville inte att han skulle åka iväg.
Men jag kan juh inte direkt förbjuda. Så det är bara för mig att sitta här och vänta på att han vill komma hem. Känns inte direkt som att vi har fått chansen att umgås så mycket på jättelänge. Förra veckan var det mycket jobb, han va iväg och fixa med bussen hela helgen och jag jobbade halva. Den här veckan har det blivit sena kvällar och nu är han borta hela den här dagen. Någon gång i natt kommer han hem.

Jag får bita ihop och vänta på honom bara.


Nu är mer än halva arbetsdagen över. Jag h...

Nu är mer än halva arbetsdagen över. Jag har överlevt den hittills. Trots magstrulet. Hade fruktansvärda problem att somna till jag gick upp och värmde en vetekudde att ha på magen. Om jag inte kommer hem allt för sent blir det även ett bad ikväll. Annars får jag nog nöja mig med att bara använda kudden denna natt också. Äventyret fortsätter även imorgon. Heldag ute då med. Men jag har sett att det ska regna imorn. Jag hoppas verkligen att det ändras. Vill gärna ha sol och varmt. Inte lika kul att springa i skogen annars.


Här ska jag vara hela dagen, ibland är det...

img_1619 (MMS)

Här ska jag vara hela dagen, ibland är det inte fyskam att jobba!


Det kan bli hur bra som helst.

Ytterliggare en ny dag. Det går i en rasande fart. Vi är redan i i maj. Snart slutet av maj. Jag hoppas verkligen att det lugnar ner sig lite nu, när vi närmar oss sommaren. Jag vill hinna njuta lite av den också.

Pappa ringde mig för ett tag sen. Han kommer hem med bilen som jag förmodligen ska köpa. Det blir till att provköra den ikväll. Vilken tur att jag inte jobbar sent då. Så jag hoppas att jag kan få med mig hjärtat ut på en liten tur. Om han inte har allt för mycket att göra ikväll.
Så nu hoppas jag på, om bilen är som jag vill ha den, att köpet går igenom. Och att dom inte gör som förra säljaren, bara säljer bilen till någon annan.
Men jag tror nog att det ska gå bra. Det vänder liksom lite smått. Inte allt för mycket på en gång, men lite i taget. Självklart kommer det massa nederlag också. Vad annat kan jag vänta mig.

Det är en bra period nu.

Och det har varit så ett tag. Jag trivs med det, så det får gärna fortsätta. Nästan allt är på topp.
Dom två största faktorerna i mitt liv är säkrade ett tag framöver.
Kärleken och jobb.


Dom är så duktiga på jobbet. Maten servera...

img_2011 (MMS)

Dom är så duktiga på jobbet. Maten serverad och allt.


Det vackraste






Det vackraste jag vet är att se dig när du sover
Här råder stilla frid och jag glömmer både rum och tid
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig är det vackraste för mig
Så sagolikt det är att se morgondimman lätta
När mörkret sakta flyr och att se hur dagen åter gryr
En kylig morgonbris sakta sveper genom rummet
Jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till
Stunder av stillhet ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka att bara ha varann
Det är en rikedom att få älska och att älskas
Vår kärleks varsamhet är det vackraste jag vet
Det vackraste som finns är att vara någon nära
När månen lyser klart över skog och mark så underbart
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig är det vackraste för mig
Stunder av stillhet ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka att bara ha varann
Det är en rikedom att få älska och att älskas
Vår kärleks sårbarhet är det vackraste jag vet
Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig är det vackraste för mig



Riktig slödag.

Usch, ingenting har jag gjort idag, annat än att ligga i soffan. Jag har fixat lite med tvätt och jag har fått i mig mat. That's it.
Så det har inte hänt någonting här.

Det jag väntar på är nog middagen ändå. Ingen aning om vad vi ska äta idag. Hjärtat har fortfarande inte kommit hem än heller. Han har varit borta sen tidigt imorse, bussen skulle lackas idag. Jag har fått lite bilder under tiden. Och av det jag har sett så ser det riktigt bra ut. Som en helt ny buss.
Jag hoppas att den kommer komma till bra användning i sommar. Annars känns det lite tråkigt att dom har lagt ner massa arbete på det.

Jag kollade lite halvt på ESC igår. Och imorse såg jag på reprisen, men bara resultatet. Det gick väl hyfsat bra ändå tycker jag. Ingen dålig låt som vann heller. Så grattis till Azerbadjan (stavas det så?). Och Sverige kom inte sist heller för en gång skull. Trots att jag inte är så jätteförtjust i Eric Saade så gjorde han det riktigt bra.

Jag känner inte direkt för att göra någont...

Jag känner inte direkt för att göra någonting idag. Bara ligga i soffan kanske. I och försig kanske jag ska börja med att kliva ur sägen. Men det känns som en låg dag. Hjärtat åkte iväg super tidigt igen. Usch! Jag gillar det inte. Lite uppmärksamhet vill jag med ha på helgen. Eller alltid egentligen. Okej, uppmärksamheten har jag väl. Men de är det här att göra saker, vi skulle åkt båt igår men de sket sig. Det har dragit ut på tiden med bussen. Jag får väl roa mig bäst jag vill här hemma. Jag tror att jag, tidigare i veckan, lovade att tvätta. Någon maskin lär jag nog ta tag i. Hinner nog inte fler. Den är så rolig den där tvättmaskinen. De tar nästan fyra timmar bara för att tvätta en maskin. Sen går det inte att använda torktumlare och tvättmaskin samtidigt. Jag hade velat hänga ut tvätten, men för det första så är inte torkvindan uppe på plats och för det andra så regnar det nu.


Nu är de äntligen över! Inte så att jag ty...

Nu är de äntligen över! Inte så att jag tycker de är skönt att slippa ungdomarna så. Men klumpen i bröstet och de onda i magen är borta. Det blev bra tillslut. Alls var jätte duktiga, kunde sina saker bra. Till och med jag klarade mig galant, utan att snubbla på några ord eller säga fel. Vilken lättnad det var när vi gick ut sen, i processionståg. Då kunde jag andas normalt och mina ben hade slutat darra. Nu är det en vanlig lördag. Så jag ska göra vad jag brukar göra en vanlig lördag. Fast det brukar alltid, för det mesta ändras in i det sista.


Lite egen tid. Frivilligt eller ej. Väntar...

img_0104 (MMS)

Lite egen tid. Frivilligt eller ej. Väntar på att hjärtat ska komma hem så jag får kramas lite. Jag längtar efter honom.


Vilken pissdag, rent ut sagt. Har haft tok...

Vilken pissdag, rent ut sagt. Har haft tok ont i magen hela dagen och gråten har legat som en stor, tung klump i bröstet. Kaos är vad jag har känt. Stämningen har varit sämst. Men ändå inte. Det är tur att jag har så fantastiskt härliga kollegor ibland! Nu väntar jag med skräckblandade känslor på morgondagen. Hur ska det gå?


Jag börjar nästan se ut som dom här stenar...

img_7574 (MMS)

Jag börjar nästan se ut som dom här stenarna, alldeles guldig. Men så kan de vara när man försöker spraya stenar på båda sidor innan de har hunnit torka ordentligt.


Blå blå himmel.

Än så länge verkar sommarvädret och värmen hålla i sig, men jag såg att det skulle bli sämre väder mot helgen. Jag hoppas verkligen att dom har fel.
Nu får det här hålla i sig. Det är dags för sommaren att komma, och stanna!

Jag är lite smått irriterad på mig själv också. Jag tror det är tredje gången som jag glömmer matlådan hemma. Det är väl så när man får lite halvbråttom på morgonen. Däremot kom jag ihåg att ta fram köttfärs ur frysen, sånt som jag oftast alltid glömmer bort att ta fram.
Ja, de är juh ett steg i rätt riktning kanske. Hur som helst, jag får nog försöka hitta tid till att åka hem och hämta den, så långt är det faktiskt inte.
Får ta det efter mötet.

Ska försöka, på något vis, smyga mig ut i värmen en sväng också. Här på jobbet tror jag inte att det finns någon möjlighet. Jag får försöka hitta mig någon liten gräsplätt att sitta och njuta på. Något kommer jag nog alltid på!

Spårlöst borta.

Nej inte hittade vi katten idag heller.
Vi får helt enkelt vänta på att hon kommer hem igen. Jag hoppas verkligen, innerligt, att hon sitter på trappen en dag när vi kommer hem.
Det finns liksom inget vi kan göra. Tydligen, och bäst för henne, så är hon rädd för bilar. Hon har aldrig, vad dom har sagt, gått ut på vägen.

Jag har även fått hjälp med att kika på min bil, idag igen. Förmodligen så kan jag ha en ny rem till bilen snart. Så förhoppningsvis behöver jag inte skämmas så mycket längre när jag kör runt. Nu skriker den bara rätt ut, nästan så fort jag svänger.

Nej nu är det nog dags att knyta ihop säcken. Dags att krypa ner under täcket. Jobb imorn igen, då gäller det att vara pigg.

Måndag.

Det känns inte helt rätt att sitta inne när det är värsta kanonvädret ute. Men snart packar jag ihop mina saker och beger mig hemåt.
Laga lite mat, försöka jaga dom sista solstrålarna (och värmen) innan det försvinner för kvällen. Måste även försöka leta rätt på katten som har sprungit och gömt sig. Vi försökte leta lite efter henne igår kväll. Men hon ville inte komma fram. Trots att vi gick runt och ropade på henne. Förhoppningsvis finns hon i närheten, någonstans på tomten.
Känns inte helt rätt att bara strunta i att ropa och leta, och bara vänta på att hon ska komma fram. Någongång. Man måste försöka lite i alla fall.

Jag har fortsatt att leta efter bil, eftersom idioter till säljare får för sig att sälja bilen till någon annan trots att jag var intresserad. Nu har dom säkert sålt den till någon dum stackare som inte tänkte på att den behövdes fixas innan. Eller så var det bara som dom sa, för att kraven blev för höga. I don't know.
Hittade i alla fall en bil som verkade intressant. Har lyckats engagera både mamma och pappa i det där. Får se om pappa har lyckats kolla upp bilen, eller kanske till och med pratat med försäljarna. Han sköter det där bättre än vad jag gör.
Igår hämtade vi i alla fall hem en bil, som hjärtat hade tittat på. En Saab. Riktigt fin och den gick hur bra som helst. Lite småsaker (möjligtvis ganska stora, vad vet jag) som måste fixas. Men det lät inte som att det skulle vara några jättestora problem att fixa. Vi blir tvungna att leta fram sommardäck till den dock. Det fick han inte med. Men för det priset så gör det nog inte så mycket.

Det känns som att jag har några rätt intensiva dagar och veckor framför mig nu, innan semester. Men med sommarn kommer även möjligheten att få jobba mera utomhus. Vilket känns kanon, speciellt när det är sådana här fina dagar som idag. Då är jag mer än gärna ute och leker med barnen på lägergården. Samtidigt kan man juh passa på att sola lite. Hur bra är inte det!

Igår kom de där supervackra vädret. Sommar...

Igår kom de där supervackra vädret. Sommarvädret. Och jag var ledig. Släkten kom på besök och vi hade lite kalas, firade mig i efterskott. Vi parkerade oss ute på gräsmattan, eftersom altanen inte är riktigt färdig än. Spelade kubb med kusinerna och drack kaffe med mormor, moster (med familj ofcourse) och mamma. Minsta syster var med också. Henne fick vi även med på bandyn senare på eftermiddagen. Vi avslutade dagen med att grilla till middag och kikade sen på en film, innan det var dags att krypa ner under täcket. Idag har jag hunnit med att jobba en sväng. Konfirmationsförberedelser. Fotografering ute i det fina vädret och pizza till lunch. En kanon dag! Nu väntar jag på att karln ska komma hem så vi kan åka iväg och förbereda inför jobb imorn.


Underbara väder.

Äntligen är det lite fint när man vaknar.
Solen har lyckats titta fram och molnen har gömt sig. Fortfarande lite kallt, men det gör inte så mycket längre. Vi hade riktigt kallt inne imorse också. När jag kikade på termostaten visade den 15 grader. Hua.
Förhoppningsvis så ändras det under dagen. Vi var tvungna att elda lite igår eftersomd det var så fruktansvärt kallt inne när vi kom hem.

Jag funderar på om jag kanske ska stanna till på djuraffären och köpa ett halsband åt katten idag. Snart får hon faktiskt gå ut. Hon börjar bli skapligt rastlös där inne. Men det kan jag förstå också.
Det är tur att hon är snäll i alla fall. Och jätte gosig.

Men hörrni! Det är juh för tusan fredag idag. Lite skrämmade att dagarna bara flyger iväg. Jag hoppas att det saktar ner nu när sommaren kommer.
Jag vill hinna njuta lite av sommarvärmen innan det blir höst och kallt igen.

Myskatt !

img_7240 (MMS)

Myskatt !


Nu känner jag mig riktigt duktig. Bakat oc...

img_8407 (MMS)

Nu känner jag mig riktigt duktig. Bakat och röjt lite. Hoppas bara att kakan smakar nu.


Åren springer iväg.

Jahaja, då var det dags att bli ytterliggare ett år äldre.

Igår bestämdes det att vi skulle ta hem en katt. Det blev rätt sent, först körde vi in bussen till hjärtats firma. Där den ska få fixas lite till och sen besiktas. Sen drog vi hem till hans föräldrar för att hämta katten. Hon är riktigt mysig.
Lite norsk skogskatt i sig tror jag allt. Helsvart och lite halvt långhårig. Hela natten låg hon klistrad mot mig. Men det gjorde ingenting. Men det ska nog inte bli till någon vana tror jag.
Vi fick med hennes egen korg och massa andra saker som tillhörde henne.

Idag har vi bara myst, hon och jag. Lite bus har det blivit. Efter att jag var iväg ett litet tag och sen kom hem, pratade jag i telefon. Det tyckte hon nog inte riktigt om eftersom jag inte la någon uppmärksamhet på henne. Så för att få min uppmärksamhet började hon nafsa i armbågen. Knäppkatt.

Egentligen ska jag nog stå och baka förfullt just nu och städa. Men jag har skjutit lite på det. Syrran kom över en sväng innan hon skulle jobba. Majsan (katten) blev lite sur för att hon inte fick ligga kvar i syrrans knä, så hon morrade till. En bestämd liten dam det där minsann. Men det är tur att hon inte är aggressiv i alla fall. Hon fick lite ost och sen var det bra.

Kan kanske få upp en liten bild på monstret inom kort.
Nu är det dags för att baka och städa, familjen kommer ikväll.

För första gången, igår, bogserade jag hem...

För första gången, igår, bogserade jag hem en bil. Jag körde självklart första bil. De gick hur bra som helst! Jag känner mig riktigt duktig. Valborgshelgen gick för övrigt fort. Lördagen var trevlig. Bara glada människor, typ. I fredags åkte jag och pappa iväg för att provköra nya bilen. Kanon!


RSS 2.0